Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΘΗ!!6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1955…..Η ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!


Σεπτεμβριος 1955. Κωνσταντινούπολη-Τουρκικό πογκρόμ 
Το έγκλημα προσχεδιασμένο. Με αιτία το Κυπριακό και με πρόσχημα τουρκική βόμβα, η οποία τέθηκε από τούρκους προβοκάτορες στο τούρκικο προξενείο της Θεσσαλονίκης (και πατρικό σπίτι του τουρκοεβραίου (ντολμέ) Κεμάλ Ατατούρκ) ο τούρκικος όχλος ξεσπά. Εξαγριωμένα στίφη ξεχύνονται στις ελληνικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης. Ξυπνούν τα κτηνώδη ένστικτα  των μογγόλων. Απολογισμός: 21 δολοφονημένοι Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ένας γέροντας ιερέας. Εκατοντάδες βιασμοί κορασίδων και γυναικών. Bανδαλισμοί,  λεηλασίες και πυρπολήσεις οικιών και εκκλησιών. Η έκταση της καταστροφής τέτοια που τρομοκράτησε ακόμη και τους  ίδιους τους οργανωτές των επεισοδίων! Η Ελληνική  κυβέρνηση θεατής! Όπως και τώρα! Ω Ελληνοτουρκική φιλία! Ω γραικύλοι μακρινά ξαδέλφια των Μογγόλων!

«Έτσι έζησα το άκρον άωτον της φρίκης. Ο Κωνσταντινουπολίτης Μιχάλης Βασιλειάδης θυμάται τα τραγικά γεγονότα στα Σεπτεμβριανά.

Ο Κωνσταντινουπολίτης Μιχάλης Βασιλειάδης θυμάται 54 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα στα Σεπτεμβριανά
Του Αριστείδη Βικέτου
Από το  infognomonpolitics



Στις αρχές της δεκαετίας τους 1950 ο Κυπριακός αγώνας για αυτοδιάθεση της Κύπρου είχε τρομοκρατήσει τους Αγγλους που φοβόνταν μήπως χάσουν τις βάσεις τους.
Αποφάσισαν λοιπόν να ενεργοποιήσουν το ενδιαφέρον της Τουρκίας που φυσικά, άλλο που δεν ήθελε. Το αποτέλεσμα ήταν να συρθεί η Ελλάδα στις 29 Αυγούστου 1955 στην Τριμερή Διάσκεψη του Λονδίνου και να συζητήσει το Κυπριακό πρόβλημα με την Αγγλία και την Τουρκία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ 1955 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ (6 Βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Πριν από καιρό είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη μια μεγάλη διαδήλωση των Αλεβητών διαμαρτυρόμενοι για το ότι τα σπίτια τους είχαν σημαδευτεί, (σταμπαρισμένα), από κάποιους παρακρατικούς. Το γεγονός αυτό θύμισε το μεγάλο ανθελληνικού πογκρόμ του 1955 που είχε ξεκινήσει ακριβώς από τα σημαδεμένα ελληνικά σπίτια τα οποία παραδόθηκαν στην οργή και την λεηλασία του φανατισμένου τουρκικού όχλου. Ο κόσμος που διαδήλωνε κατηγόρησε ανοιχτά την ισλαμική κυβέρνηση του Ερντογάν ότι ακλουθεί γνωστές μεθόδους του παρελθόντος σκορπώντας τον φόβο και τον τρόμο σε όσους δεν ακολούθου την κλασική σουνιτική ισλαμική ταυτότητα.

Απίστευτο στιγμιότυπο: Ο Βούσιτς δεν ήξερε τι περιλάμβανε η συμφωνία που υπέγραψε(Βίντεο)

Την έκπληξη του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνει στο Οβάλ Γραφείο ότι η χώρα του είχε δεσμευτεί να μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ σε λιγότερο από έναν χρόνο, κατέγραψε βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Viral έχει γίνει το στιγμιότυπο με την απορία του πρoέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούσιτς, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας της χώρας του με τον Κόσοβο στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

Αιτία της έκπληξης του Βούσιτς ήταν η φράση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ,

Ι. Μάζης: «Αδύνατος ο διάλογος που νομιμοποιεί τις έκνομες ενέργειες»

Φρίξος Δαλίτης

Προειδοποιεί για τις παγίδες που κρύβει ένας ελληνοτουρκικός διάλογος, υποδεικνύοντας ότι διάλογος με μια χώρα η οποία δεν αποδέχεται τους διεθνείς κανόνες, τη διεθνή δικαιοταξία, το Διεθνές Δίκαιο της Θαλάσσης και τα Διεθνή Δικαιοδοτικά όργανα στερείται κοινώς αποδεκτού διεθνούς συστήματος αναφοράς.

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών Ιωάννης Μάζης αναλύει τα δεδομένα όπως δημιουργούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τις προκλητικές και παράνομες τουρκικές ενέργειες και την ένταση που έχει προκληθεί εξαιτίας της συμπεριφοράς της Άγκυρας μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας.

Κι αν η Τουρκία επιχειρήσει να καταλάβει αιφνιδιαστικά το Καστελόριζο; Σενάριο…

Μπροστά στην ασυγκράτητη τουρκική επιθετικότητα και την πειρατεία Ερντογάν στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Γιατί ο Τούρκος Πρόεδρος είναι ανεξέλεγκτος στις νεο-οθωμανικές ονειρώξεις του; Οι στόχοι του είναι ευδιάκριτοι για όσους από εμάς μελετάμε και αναλύουμε την τουρκική επεκτατική πολιτική σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου, με επιθέσεις κατά της Γαλλίας και υλακές κατά της Ευρώπης και άλλων γειτονικών κρατών.
ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ
ΠΗΓΗ: APOPSEIS

Πρώτον, ο Ερντογάν σχεδίασε και ονειρεύεται πως, μέχρι το 2023, 100ετηρίδα της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας, η χώρα θα αναδειχθεί σε ηγέτιδα της Μέσης και Ευρύτερης Ανατολής και παγκόσμια δύναμη.

Αμυντική θωράκιση: Το παρασκήνιο για τα εξοπλιστικά -Mirage και τορπίλες στην κορυφή -Rafale και φρεγάτες ακολουθούν - Αναβάθμιση σε οπλικά συστήματα του Στρατού

Το Newpost.gr παρουσιάζει το παρασκήνιο γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα που θα τρέξουν με fast track διαδικασίες. Στη λίστα της Αθήνας Rafale, Mirage, τορπίλες και αναβαθμίσεις.
Οι συσκέψεις του πρωθυπουργού με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες είναι αλλεπάλληλες. Με ογκώδεις φακέλους στα χέρια ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αλλά και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ενημερώνουν αναλυτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και προετοιμάζουν το FAST TRACK εξοπλιστικό πρόγραμμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς την παραμικρή πλέον χρονοτριβή.

Επικοινωνιακό αυτογκόλ της Τουρκίας με τη δήθεν μεταφορά τανκς στον Έβρο - ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη
Από το enikos
 
Χθες τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης άρχισαν να προπαγανδίζουν την μεταφορά 40 αρμάτων μάχης (που στις εικόνες φάνηκαν να είναι τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού) στην Ανδριανούπολη, προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις στον Έβρο. Μόνο που ο γνωστός στον χώρο της άμυνας blogger με το ψευδώνυμο aegeanhawk αποκάλυψε το επικοινωνιακό φιάσκο των Τούρκων. Σύμφωνα με την έρευνα του, οι εικόνες που δημοσίευσαν οι Τούρκοι - υποτίθεται από την Ανδριανούπολη- ήταν τελικά από τα σύνορα με τη Συρία από την πόλη Ρεϊχανλί, στην επαρχία Χατάι.

Τρεις αλήθειες για τα ελληνοτουρκικά

Του Άγγελου Συρίγου
Από το syrigos

Ο δημόσιος διάλογος δηλητηριάζεται όταν μερικά πράγματα γράφονται λανθασμένα και ακολούθως αναπαράγονται. Προς αποκατάσταση της αλήθειας είναι απαραίτητο να διευκρινισθούν τα ακόλουθα:

Τα 12 μίλια χωρικών υδάτων είναι εθιμικός κανόνας: Στο άρθρο 3 της Συμβάσεως για το Δίκαιο της Θάλασσας (ΣΔΘ) ορίζεται το εύρος των χωρικών υδάτων έως 12 ν.μίλια από τις ακτές. Από το 2009 τα 149 από τα 152 παράκτια κράτη του κόσμου έχουν θεσπίσει αυτό το όριο. Εξαιρούνται Ιορδανία και Βοσνία, που εμποδίζονται για γεωγραφικούς λόγους, και η Ελλάδα. Επομένως τα 12 ν.μ. είναι εθιμικός κανόνας με υποχρεωτική εφαρμογή εφ’ όλων των κρατών ασχέτως εάν δέχονται τη ΣΔΘ.

Το καθεστώς κλειστών ή ημίκλειστων θαλασσών: Το Αιγαίο αποτελεί κλειστή ή ημίκλειστη θάλασσα όπως περιγράφεται στο άρθρο 122 της ΣΔΘ. Στο άρθρο 123 προβλέπεται ότι τα παράκτια κράτη στις κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες θα έπρεπε (should) να συνεργάζονται μεταξύ τους. Η συνεργασία περιορίζεται αποκλειστικώς σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλιείας και επιστημονικής έρευνας. Δεν εκτείνεται γενικώς στην άσκηση άλλων δικαιωμάτων, όπως η αύξηση των χωρικών υδάτων.

Ανάλυση Ιγνατίου: Η Ελλάδα αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη απειλή μετά το 1974

Οι δηλώσεις του Ερντογάν είναι η μεγαλύτερη απειλή εναντίον του ελληνισμού από την εισβολή στην Κύπρο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV στην Ουάσιγκτον
Ως «τη μεγαλύτερη απειλή μετά το 1974» χαρακτήρισε τις μεσημεριανές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (κατά τη διάρκεια εγκαινίων νοσοκομείου στην Κωνσταντινούπολη) ο ανταποκριτής του Open TV στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου.

Ο Ερντογάν απείλησε ότι θα σκίσει τους χάρτες και θα κάνει πόλεμο εάν δεν του δώσουμε τα κοιτάσματά μας(Βίντεο)

Η παράνοια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνεται. Απομονωμένος στην περιοχή, δακτυλοδεικτούμενος παγκοσμίως ως ανισόρροπος, αντί να συνέρχεται χειροτερεύει. «Είμαστε έτοιμοι για κάθε πιθανότητα και για κάθε αποτέλεσμα», δήλωσε το Σάββατο αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο.


Για μια ακόμη φορά απείλησε να σκίσει τους χάρτες και διεκδίκησε μερίδιο από τους φυσικούς πόρους των Ελλήνων, αλλιώς απείλησε με πόλεμο, ενώ γνωρίζει ότι σε περίπτωση σύρραξης η Τουρκία θα διαμελιστεί και αυτός θα καταλήξει στο ικρίωμα.