Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

30 Μαρτίου 1822: Η τρομερή καταστροφή της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)


Σαν Σήμερα το 1822, οι Τούρκοι σφαγιάζουν τους κατοίκους της Χίου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη.
Η καταστροφή της Χίου
Αναφερόμαστε στη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων στη Χίο από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 30 Μαρτίου 1822, ως αντίποινα για την κήρυξη της επανάστασης στο νησί από τον Σάμιο Λυκούργο Λογοθέτη.
Η έκρηξη της Επανάστασης βρήκε το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της Χίου να ευημερεί (117.000 έναντι 3.000 Οθωμανών Τούρκων και 100 Εβραίων). Με τον στόλο τους, το εμπορικό τους δαιμόνιο και τη διπλωματία τους, οι Χιώτες κυριαρχούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το γεγονός αυτό ώθησε τον Σουλτάνο να παραχωρήσει στο νησί πολλά προνόμια, που άγγιζαν το καθεστώς αυτονομίας.
Έτσι, οι κυρίαρχες τάξεις της Χίου δεν είχαν κανένα λόγο να ξεσηκωθούν κατά των Τούρκων.

«Ξέφυγε» η Άγκυρα: Η Ελλάδα να σταματήσει τις αντιτουρκικές πολιτικές και να τηρεί το Διεθνές Δίκαιο

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας φαίνεται πως αποφάσισε σε συγκεκριμένα σημεία εξωτερικής πολιτικής, με πηγές να αναφέρουν ότι η Άγκυρα προτρέπει την Ελλάδα να τηρεί όσα προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο.

Mε βάση τις πληροφορίες του πρακτορείου Anadolu: «το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας προτρέπει την ελληνική πλευρά. η οποία έχει «εντείνει τις αντι-τουρκικές πολιτικές της παρά τις εκκλήσεις για διάλογο, να τηρήσει το διεθνές δίκαιο».

Κορωνοϊός: Μαύρο ρεκόρ με 4.340 νέα κρούσματα, 741 διασωληνωμένους και 72 νεκρούς

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας με 4.340 νέες μολύνσεις κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν άγγιξαν τα 67.000.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 741 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ είχαμε και 72 ακόμα νεκρούς, στοιχείο που ανεβάζει τον αριθμό των συμπολιτών μας που έχασαν τη μάχη με τη ζωή στους 8.017.

Με τον αριθμό που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ επιβεβαιώθηκαν και οι πληροφορίες του iefimerida.gr που ανέφεραν ότι τα κρούσματα σήμερα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα και ενδεχομένως να καταγράψουν αρνητικό ρεκόρ, πλησιάζοντας ή και ξεπερνώντας τα 4.000.

Ύποπτα σχέδια Τατάρ-Ερντογάν στην Κύπρο-Νέα στρατιωτική άσκηση των Τούρκων στην Μόρφου προκαλεί την Λευκωσία

Ο ελληνισμός αυτό το καλοκαίρι οφείλει να είναι πανέτοιμος για διπλή πρόκληση σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο και Κύπρο από την Τουρκία

Η μαριονέτα του Ερντογάν στην Κύπρο και επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων Ersin Tatar, απεργάζεται ύποπτα σχέδια που αφορούν την μελλοντική προσάρτηση της περιοχής στην Τουρκία, εν μέσω προκλητικών στρατιωτικών ασκήσεων στην Κύπρο, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η ηγετική θέση της Τουρκίας στην περιοχή και άνοδο του κύρους του καθεστώτος της ΤΔΒΚ, θα αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο σε κάθε πεδίο κάθε μέρα με τα έργα που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή”, τόνισε ο ίδιος με μια αινιγματική δήλωση-διακύρηξη.