Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Η εκπληκτική φωτογραφία της NASA που ο ναός του Σουνίου «φωτίζει» όλο τον Γαλαξία

Μια φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε στις 8 Ιουνίου από τον Αλέξανδρο Μαραγκό «δανείστηκε» η NASA για να… δείξει τον Γαλαξία μας!
Η φωτογραφία αυτή δείχνει στο βάθος αριστερά τον φωτισμένο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και σε όλο το υπόλοιπο τμήμα της έχει χαρτογραφηθεί ο Γαλαξίας στον οποίο βρίσκεται και η Γη μας.
Οι ακτίνες που βλέπετε στον Ναό, προέρχονται από τον φωτισμό του και είναι εντυπωσιακό ότι αντανακλώνται και στη θάλασσα! Όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα της NASA ο ναός του Σουνίου μοιάζει με φάρο και τα φώτα του φαίνονται να επισημαίνουν σημεία στον ουρανό!

«Game of Thrones»: Η άσκηση των Ισραηλινών κομάντο στην Κύπρο (Εικόνες & Βίντεο)

Ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ διενήργησαν αυτή τη βδομάδα μεγάλη άσκηση στην Κύπρο, εξομοιώνοντας τον πόλεμο σε βραχώδεις περιοχές του νησιού.
 
Σύμφωνα με τους «Times of Israel», μονάδες κομάντο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) έλαβαν μέρος στην άσκηση «Game of Thrones» (=Παιχνίδι Εξουσίας) μαζί με μοίρες της Αεροπορίας.
 
Ο διοικητής της ταξιαρχίας κομάντο που ήρθε στην Κύπρο, Kobi Heller, δήλωσε ότι η άσκηση ήταν σημαντικό τεστ για τη μονάδα που σχηματίστηκε το 2015, καθώς προσομοίωσε μεγάλη ποικιλία αποστολών και σεναρίων, ενώ έχει αποδειχθεί η ωρίμανση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ειδικών δυνάμεων.

Βόλος: Σκύλος επιτέθηκε σε ταχυδρόμο, «ένιωθα να μου τρώει χέρια και πόδια» - «Και μετά προσπάθησε αμέσως να με αρπάξει από τον λαιμό»(Βίντεο)

Μια σοκαρισική επίθεση σκύλου σε ταχυδρόμο συνέβη τις προηγούμενες μέρες στον Βόλο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ένα πίτμπουλ επιτέθηκε σε ταχυδρόμο στο Βόλο.

Όλα συνέβησαν όταν ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ένας ιερέας, άνοιξε τη γκαραζόπορτα του για να βγάλει το αυτοκίνητο του. Ο σκύλος ήταν ελεύθερος στην αυλή και εκείνη τη στιγμή ο ταχυδρόμος έφτασε στο σημείο.

Τότε, ο σκύλος, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο σκύλος επιτέθηκε στον ταχυδρόμο.

Η Τουρκία ως ληγμένη εγγύηση

Του Ν. Λυγερού

Η Τουρκία είχε αποδείξει ότι είναι αναξιόπιστη για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ως μέλος του ΝΑΤΟ επειδή δεν είναι ικανή ν’ ακολουθήσει το Διεθνές Δίκαιο με το πρόσχημα ότι είναι αδικημένη από όλους. Τώρα με τη Λιβύη και το μνημόνιο που έχει υπογράψει έχει πάει στο επόμενο στάδιο αφού δεν μιλά πια για γκρίζες ζώνες και για γαλάζια πατρίδα αλλά επιδιώκει και συμφωνία οριοθέτησης με τη Λιβύη σαν να μην υπήρχαν τα Δωδεκάνησα και όχι μόνο το Καστελλόριζο όπως το συνηθίζει. Και τώρα έβαλε και την Κρήτη στα ανύπαρκτα νησιά.

Τα κακοστημένα σχέδια της Τουρκίας

Του Ν. Λυγερού

Με την κλασική προσέγγιση της τουρκικής προπαγάνδας, ο Πρόεδρος προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα αλλά πραγματικά με τρόπο αναποτελεσματικό για να πείσει τη Διεθνή Κοινότητα. Έτσι υπογράφει ένα μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας με τη Λιβύη ενώ αυτή δεν έχει μία ενιαία κυβέρνηση αφού η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου επί της ουσίας. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρεί ότι τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη δεν υπάρχουν και προτείνει μία οριοθέτηση μέσης γραμμής ενώ η ΑΟΖ υποστηρίζει έμπρακτα τα νησιά που έχουν οικονομική δραστηριότητα. Επίσης στη συνέχεια στέλνει

Η απεγνωσμένη Τουρκία

Του Ν. Λυγερού

Τα προβλήματα για την Τουρκία συσσωρεύονται και κάθε φορά που πάει να λύσει ένα με τον δικό της τρόπο βέβαια, εμφανίζεται τουλάχιστον άλλο ένα. Προσπαθεί να επηρεάσει αρνητικά την κυπριακή ΑΟΖ αλλά οι πετρελαϊκές εταιρείες συνεχίζουν ακάθεκτες το πρόγραμμά τους. Προσπαθεί να επηρεάσει την Αίγυπτο για να προκαλέσει φθορά στην τριμερή Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο αλλά η τελευταία την απορρίπτει με θεαματικό τρόπο. Έτσι άρχισε επαφές με τη Λιβύη αλλά δεν πήγαν καλά από την αρχή και αναγκάστηκε να προσφέρει αντάλλαγμα με τη στρατιωτική υποστήριξη ενός των τριών μερών. Και πάλι όμως αυτό δημιούργησε πρόβλημα αφού