Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Η Αλωση της Πόλης (του σερ Στήβεν Ράνσιμαν)

Του Σέρ Στήβεν Ράνσιμαν

Το απόγευμα της Δευτέρας, 28 Μαΐου, ήταν καθαρό και λαμπερό. Καθώς ο ήλιος άρχισε να δύει προς το δυτικό ορίζοντα, έλαμπε κατ’ ευθείαν επάνω στα πρόσωπα των υπερασπιστών στα τείχη, σχεδόν τυφλώνοντάς τους. Αυτή ήταν η ώρα που ξεκίνησε η δραστηριότητα στο τουρκικό στρατόπεδο. Άνδρες παρουσιάστηκαν κατά χιλιάδες για να ολοκληρώσουν το παραγέμισμα της τάφρου, ενώ άλλοι έφερναν κανόνια και πολεμικές μηχανές. Λίγο μετά τη δύση ο ουρανός συννέφιασε και έπεσε μια ραγδαία βροχή. Αλλά οι εργασίες συνεχίστηκαν χωρίς διακοπή, και οι Χριστιανοί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε για να τις σταματήσουν. Περίπου στις μιάμιση το πρωί ο σουλτάνος έκρινε ότι όλα ήταν έτοιμα και έδωσε τη διαταγή για την επίθεση.

ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ...Οι τελευταίες στιγμές της Βασιλεύουσας

Από το dogma.gr

Θεοδοσιανά τείχη. Μέγα τείχος. Βράδυ Δευτέρας.28 Μαΐου.  
 
Ο Ιωάννης Ιουστινιάνης άφησε το βλέμμα του να πλανηθεί στην γεμάτη άταφα πτώματα, πεδιάδα του Λύκου. Σε λίγη ώρα θα ξημέρωνε. Η Πόλη των πόλεων, θα ζούσε άλλη μια ημέρα σκληρής πολιορκίας.

Ο καιρός δεν ήταν πολύ κρύος, είχε όμως μια υγρασία που τρυπούσε τα κόκαλα.

Τύλιξε τον βαρύ μαύρο μανδύα του πάνω από την πανοπλία του. Ήταν κουρασμένος. Όλα τα μέλη του πονούσαν φρικτά. Στην σκουρόχρωμη μεταλλική του πανοπλία, η υγρασία σχημάτιζε μικρά αυλάκια νερού που έπεφταν στο έδαφος.

Μαφιόζος Πεκέρ: “Ερντογάν, θυμάσαι τις νταλίκες με τα όπλα για την Αλ-Νούσρα;”(Βίντεο)

Παρά το διεθνές ένταλμα σύλληψης που έχει εκδώσει εναντίον του το καθεστώς Ερντογάν, ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, συνεχίζει τις αποκαλύψεις του στενεύοντας τον κλοιό γύρω από τον Τούρκο πρόεδρο. Όπως είχε υποσχεθεί το πρωί της Κυριακή ανέβασε στο YouTube τη νέα του «τηλεταινία»… σιγοψήνοντας τον Ερντογάν μέρος 7ο και αναμένεται να έχει επίσης πολλά εκατομμύρια θεάσεις έχει και μεγάλη διάρκεια και νέα σκηνοθετική άποψη.

Σε μία ώρα και 12 λεπτά ο Πεκέρ κατηγορεί και πάλι ευθέως τον Ερντογάν και τα πρωτοπαλίκαρά του

"Τρεις και ο κούκος" στην επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή(Βίντεο - Φωτο)

Από το pentapostagma

Η μειονότητα του "γύρισε την πλάτη"

Σε υποτονικό κλίμα κινήθηκε η επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή, η οποία δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση επίσκεψη ανώτατου αξιωματούχου.

Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στην Κομοτηνή, ελάχιστοι μειονοτικοί ακολούθησαν τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών στις προγραμματισμένες επισκέψεις του.

Πέρα από τους συνήθεις «ύποπτους», τους ψευδομουφτήδες, στελέχη του τουρκόφρονου ΚΙΕΦ και

Εκνευρισμένος ο Τσαβούσογλου με τους Πομάκους: “Εμείς φταίμε που τους στηρίζουμε…”

Εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Υπουργός των Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλουτ Τσαβούσογλου, αφού κατά τη διάρκεια της πτήσης του απο Τουρκία προς Ελλάδας, συζήτησε το θέμα με τον Υπεύθυνο Ελληνικών Υποθέσεων και Μειονοτήτων στο Υπουργείο του, κατονομάζοντάς τους ως “αγράμματους” και “ανεγκέφαλους“!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΘΠΕ, που δεν επιδέχονται διάψευσης, ο κ. Τσαβούσογλου σε μία αποστροφή του λόγου του είπε στους διπλωμάτες που τον ακολοθούν σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εκδόθηκε και χαρακτηρίστηκε “ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ”: “…φταίμε εμείς που τους στηρίζουμε… να τους αφήσουμε να τους κάνουν

ΕΛΛΑΔΑ και ΗΠΑ, αδικούν κατάφωρα τη Συμμαχία τους, με την “υπόθεση MMSC” φρεγατών

Το σήριαλ με τις φρεγάτες λογικά βαίνει προς το τέλος του. Τις επόμενες ημέρες η επιτροπή του Πολεμικού Ναυτικού θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση και η μπάλα θα περάσει στο γήπεδο των πολιτικών αποφάσεων. Η διαμόρφωση των προσφορών από τους μνηστήρες του προγράμματος συνεχίστηκε μέχρι και την τελευταία στιγμή με προσπάθειες βελτιώσεων ώστε να ανταποκρίνονται στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στις απαιτήσεις του ΠΝ.

Του ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗ
ΠΗΓΗ: PAGE NEWS


Η πλειονότητα των προτάσεων, κατά τους ειδικούς, είναι αξιόλογες, από πολύ καλές έως κορυφαίες, πλην μίας, της μίας εκ των δύο αμερικανικών, η οποία έχει δημιουργήσει εύλογες απορίες.

Εμπρηστικός Τσαβούσογλου - Συνέντευξη-πρόκληση πριν πατήσει στη Θράκη: «Μαξιμαλιστικές οι διεκδικήσεις της Αθήνας, παράλογη η θέση για το Καστελόριζο»

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών λίγο πριν την άφιξή του στη Θράκη. Τι είπε για την προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης.

Λίγο πριν ταξιδέψει στην Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανοίγει όλη την ατζέντα των θεμάτων που απασχολούν τις δύο χώρες, υπεραμύνεται των προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και δεν αποκλείει την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο Τσαβούσογλου τονίζει πως «είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων απέναντι σε μονομερείς και μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις της Ελλάδος και των Ελληνοκυπρίων.

Υδατοδρόμια: Θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην άμυνα των νήσων του Αιγαίου;

Δύο ειδήσεις πυροδότησαν την επιθυμία μου να γράψω αυτό το άρθρο. Η πρώτη σχετίζεται με την απόκτηση γραμμών υδροπλάνων τα οποία θα εξυπηρετούν τα ελληνικά νησιά σε Αιγαίο, η οποία βαίνει προς ολοκλήρωση. Η δεύτερη σχετίζεται με το γεγονός ότι η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (SOCOM) θέλει υδροπλάνο και προτείνει ένα C-130J Super Hercules τροποποιημένο που πιστεύει ότι θα είναι κατάλληλο για τις ανάγκες της.

Γράφει ο ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΣΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΗΓΗ: SLpress


Όσον αφορά τα νέα ελληνικά υδατοδρόμια η ανάπτυξη ενός δικτύου το τελευταίο διάστημα είναι