Κυριακή, 30 Μαΐου 2021

Εκνευρισμένος ο Τσαβούσογλου με τους Πομάκους: “Εμείς φταίμε που τους στηρίζουμε…”

Εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Υπουργός των Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλουτ Τσαβούσογλου, αφού κατά τη διάρκεια της πτήσης του απο Τουρκία προς Ελλάδας, συζήτησε το θέμα με τον Υπεύθυνο Ελληνικών Υποθέσεων και Μειονοτήτων στο Υπουργείο του, κατονομάζοντάς τους ως “αγράμματους” και “ανεγκέφαλους“!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΘΠΕ, που δεν επιδέχονται διάψευσης, ο κ. Τσαβούσογλου σε μία αποστροφή του λόγου του είπε στους διπλωμάτες που τον ακολοθούν σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εκδόθηκε και χαρακτηρίστηκε “ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ”: “…φταίμε εμείς που τους στηρίζουμε… να τους αφήσουμε να τους κάνουν

έλληνες να δουν τι σημαίνει ελλάδα και μειονότητες…”, ενώ σε κάποιο άλλο σχόλιό του ο κ. Τσαβούσογλου ήταν πιο επιθετικός: “να σταματήστε να χρηματοδοτείται τους πομάκους της Ξάνθης. Θα μιλήσω και με τον Αχμετ (εννοεί τον Μετέ). Τέρμα τα χατήρια. Αρκετά με τους αγράμματους…”

Ο κ. Τσαβούσογλου, ενώ δέχθηκε εισηγήσεις απο τους διπλωμάτες που τον ακολουθούν να πάει στην Ξάνθη και τα πομακοχώρια, τελικώς απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και θα περιοριστεί μόνο στην Κομοτηνή.

ΠΗΓΗ thracenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου