Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

«Στο φως» ο τάφος του Αριστοτέλη - Ανακοινώσεις στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου «Αριστοτέλης 2.400 χρόνια»

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο - Η εύρεση του πιο σπουδαίου μνημείου από την εικοσαετή ανασκαφική έρευνα στα Αρχαία Στάγειρα ανακοινώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Το πιο σπουδαίο εύρημα από την εικοσαετή ανασκαφική έρευνα στα αρχαία Στάγειρα ανακοινώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, σε εκατοντάδες κορυφαίους αριστοτελιστές της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας: Ο τάφος του Αριστοτέλη, που διασώζεται εδώ και 2.400 χρόνια στη γενέτειρα του, καθώς και το ηρώο που είχε δημιουργηθεί προς τιμήν του από τους συμπολίτες του.

Η ΡΩΣΙΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΑ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Την μόνιμη πλέον εγκατάσταση στων Ρώσων στην Συρία, επισημάνουν τα τουρκικά ΜΜΕ με την υπογράμμιση ότι μια μόνιμη απειλή για την ακεραιότητα της Τουρκίας είναι πλέον γεγονός στα νότια σύνορα της.
Το γεγονός της μόνιμης εγκατάστασης στων Ρώσων στην Συρία και ότι θα έχουν τον πρώτο λόγο στο νέο συριακό κράτος, επιβεβαιώνει και η είδηση που μεταδίδεται από τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων ότι η Ρωσία ανέλαβε να συντάξει το νέο συριακό σύνταγμα με το οποίο θα κυβερνήσει το συριακό καθεστώς μετά την εκκαθάριση της χώρας από τους δολοφόνους Τζιχαντιστές, που στηρίζονται από την Τουρκία.

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Αποφασισμένη φέρεται η Ρωσία να καταδικάσει και δικαστικά την Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στις 24 Νοεμβρίου με στόχο τη επιδίκαση χοντρής αποζημίωσης από το τουρκικό κράτος.
Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφοριες από την τουρκική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η Ρωσία θα επιδικάσει για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο Ρώσος πιλότος Oleg Peşkov από του Τούρκους, μεγάλη αποζημίωση με προσφυγή στα νομικά δικαστήρια.

Η Κομισιόν ενέκρινε επιπλέον χρηματοδότηση 47 εκατ. ευρώ στην Τουρκία - Για το Προσφυγικό

Βρυξέλλες: Επιπλέον χρηματοδότηση 47 εκατ. ευρώ προς την Τουρκία ενέκρινε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Εξ αυτών τα 20 εκατ. ευρώ έχουν δεσμευτεί για να ενισχύσουν την ικανότητα της τουρκικής ακτοφυλακής για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, ενώ τα υπόλοιπα 27 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν εκπαιδευτικές υποδομές, κατάρτισης και κοινωνικής στήριξης των προσφύγων από τη Συρία στο πλαίσιο του Περιφερειακού Ταμείου Αρωγής ΕΕ για τη συριακή κρίση.

Die Zeit: Τι θα συμβεί όταν η Ελλάδα θα παραδεχθεί ότι δεν πέτυχε τους στόχους

Δεδομένο θεωρεί η γερμανική εφημερίδα Die Zeit το ότι η Ελλάδα δεν θα πετύχει τους φιλόδοξους στόχους που ετέθησαν με τη συμφωνία στο Εurogroup. Και προβλέπει τι θα συμβεί.
Το δημοσίευμα ξεκινά χαρακτηρίζοντας «παραπλανητική» χαρακτηρίζει τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος και σχολιάζοντας ότι επί της ουσίας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δίκιο όταν υποστηρίζει ότι η συζήτηση δεν είναι της παρούσης.