Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ!!!



Κάθε σχόλιο είναι περιττό…..

Επίτροποι πιάνουν δουλειά σε 4 μεγάλες τράπεζες της Ελλάδας

Έρχονται επίτροποι σε τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες. Ποιος θα είναι ο ρόλος τους και ποια είναι τα επόμενα βήματα για το τραπεζικό σύστημα.
Καθήκοντα στις τέσσερις μεγάλες, «συστημικές» όπως ονομάζονται, τράπεζες αναλαμβάνουν οι «επίτροποι» - ανεξάρτητοι ελεγκτές.
Οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν ενημερωθεί από την ΕΕ για το ποια ελεγκτική εταιρεία έχει επιλεγεί για λογαριασμό τους: η Grant Thorton για την Εθνική Τράπεζα και την Eurobank, που βρίσκονται σε διαδικασία μεταξύ τους συγχώνευσης, η Μazar's για την Alpha Bank, και η KPMG για την Τράπεζα Πειραιώς.

Άρωμα γυναίκας στην ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

Ξετυλίγεται το κουβάρι της ένοπλης υπόθεσης στα γραφεία της ΝΔ. Δύο ακόμα καταθέσεις - κλειδί στην υπόθεση "δείχνουν" ανάμειξη γυναίκας - οδηγού.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ ήδη οι αρμόδιοι εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο επιστροφής στην εποχή της ''βαριάς τρομοκρατίας''.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ήδη στην αντιτρομοκρατική έχουν καταθέσει δύο γυναίκες - μάρτυρες, σύμφωνα με τις οποίες μαζί με τους δύο άνδρες που γάζωσαν τα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού, ήταν και μία γυναίκα.

Μήνυση κατά της Τρόικας κατέθεσε ο Κουίκ

Τι δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, για τους εκπροσώπους της Τρόικας και τα "εγκλήματα κατά της Ελλάδας και της ανθρωπότητας"

Μήνυση κατά των "χαρτογιακάδων" της Τρόικας, όπως τους αποκάλεσε, κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.


Η μήνυση κατά των τριών αξιωματούχων της Τρόικας Πωλ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, που κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, αφορά σε κατηγορίες για εγκλήματα κατά της Ελλάδας και της ανθρωπότητας.

Προσοχή προσοχή! Πιθανή ανατροπή;

Του Νίκου Καραβαζάκη
  Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν ονομαστικών ψηφοφοριών που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
• Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από 166 βουλευτές σε σύνολο 290 παρόντων, καταψηφίστηκε από 123 βουλευτές, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».
• Το άρθρο 35 (εργασιακά), υπερψηφίστηκε από 151 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 136 ενώ 3 δήλωσαν «παρών». 
Υπήρξε λοιπόν σημείο στην ψηφοφορία το οποίο ΟΡΙΑΚΑ υπερψηφίστηκε. Βέβαια, ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ψήφισε το ν/σ και η μέγιστη αντιπολιτευτική ισχύς έφτασε τις 139 ψήφους.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΙΜΑΜΗΔΕΣ Προβλήματα συνοχής προκαλεί στην κυβέρνηση - Κατάργηση του Προξενείου η λύση

H τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία θα μπορούν να προσλαμβάνονται από το Ελληνικό Δημόσιο ιεροδιδάσκαλοι («ιμάμηδες») για τη διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης, από ότι φαίνεται θα δημιουργήσει προβλήματα συνοχής στην τρικομματική κυβέρνηση, με κίνδυνο ακόμα και της μη ψήφισής της.
Είναι απολύτως φυσικό για ένα κράτος να διορίζει τους θρησκευτικούς του δασκάλους, για οποιοδήποτε θρήσκευμα εκφράζει μερίδα των πολιτών του.
Η ΝΔ εμφανίζεται διατεθειμένη να υποστηρίξει την τροπολογία, ωστόσο το ΠαΣοΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ εκφράζουν αντιρρήσεις. Το πρόβλημα εντοπίζεται όμως κυρίως στο ΠαΣοΚ το οποίο, αν και αρχικά είχε ταχθεί υπέρ, έχει πλέον ανακρούσει πρύμναν και εμφανίζεται αρνητικό. Στην Ιπποκράτους έγινε μάλιστα το μεσημέρι της Δευτέρας κλειστή σύσκεψη για το θέμα αυτό, αλλά δεν ελήφθη συγκεκριμένη απόφαση σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται.

Ήταν για δέκα χρόνια νεκρή

Για δέκα ολόκληρα χρόνια, βρίσκονταν νεκρή μέσα στο εξοχικό της σπίτι στην Αίγινα στην περιοχή Βαγία, μια 53χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την 53χρονη, που ήταν άγαμη χωρίς αδέρφια και γονείς, είχαν να τη δουν οι γείτονες από το 2002.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το περιστατικό ανακαλύφθηκε τυχαία, όταν, στις 25 Νοεμβρίου του 2012, γείτονες στο εξοχικό της σπίτι στην Αίγινα, αποφάσισαν να καθαρίσουν τον αυλόγυρο από ξερά χόρτα και σκουπίδια. Εκεί αντιλήφθηκαν σφραγισμένη την εσωτερική πόρτα του σπιτιού με τσιμεντόλιθους και όταν την άνοιξαν, με τη βοήθεια της αστυνομίας, αντίκρισαν σε μουμιοποιημένη κατάσταση το πτώμα της 53χρονης.

Διπλή ψηφοφορία την Πέμπτη για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου

Διαδικασία διπλής ψηφοφορίας θα υπάρξει τελικά την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια,όπου θα συζητηθούν οι 3 προτάσεις των κομμάτων για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Στη πρώτη οι βουλευτές θα κληθούν να αποφασίσουν φανερά εάν πρέπει να στηθούν 3 κάλπες, όσες δηλαδή και οι προτάσεις ή 4 κάλπες όσα και τα πρόσωπα που προτείνονται για παραπομπή. Η δεύτερη ψηφοφορία,  -όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής - θα είναι μυστική και η ολομέλεια θα αποφασίσει ποιόν ή ποιους πρώην υπουργούς καθώς και ποια αδικήματα θα ερευνήσει η προανακριτική επιτροπή.

Είδε το αγέννητο μωρό της να χαμογελά και δεν έκανε έκτρωση Το χαμόγελο του αγέννητου μωρού της, την έκανε να αλλάξει γνώμη.

Είδε το αγέννητο μωρό της να χαμογελά και δεν έκανε έκτρωση
 O λόγος για την Katyia Rowe από την Βρετανία την οποία ενημέρωσαν οι γιατροί ότι το μωρό που κυοφορούσε δεν θα μπορούσε να μιλήσει και να περπατήσει    και θα χρειαζόταν 24ωρη φροντίδα μόλις γεννηθεί καθώς ο εγκέφαλός του δεν είχε αναπτυχθεί σωστά.
Η συμβουλή των γιατρών ήταν να κάνει έκτρωση όμως ένα χαμόγελο της άλλαξε γνώμη. Ήταν το χαμόγελο του αγέννητου μωρού της στο τρισδιάστατο υπερηχογράφημα. Mπόρεσε να δει πεντακάθαρα το μωρό της να χαμογελά, να κλωτσά και να κουνά τα χεράκια του, με αποτέλεσμα να συγκινηθεί τόσο ώστε να μην μπορέσει να προχωρήσει στην έκτρωση όπως αναφέρει η Daily Mail.

Ζητούν αποκλεισμό της Ζαρούλια από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Ζητούν αποκλεισμό της Ζαρούλια από το Συμβούλιο της Ευρώπης
Τρεις βουλευτές, δύο από το ΠΑΣΟΚ και ένας από τη ΔΗΜΑΡ, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ζητούν να διερευνηθεί η δυνατότητα αποκλεισμού της βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, από την ελληνική αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στην επιστολή τους οι τρεις βουλευτές επισημαίνουν πως «η συμμετοχή της έχει προκαλέσει σωρεία έντονων αντιδράσεων από Ευρωπαίους πολιτικούς και διανοούμενους, καθώς και από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή ως μία απροκάλυπτα ρατσιστική και νεοναζιστική οργάνωση».

Έρχεται νέο χαράτσι για τους οδηγούς

Έρχεται νέο χαράτσι για τους οδηγούς
Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον από 440 έως 5.380 ευρώ. 
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν για μια ακόμη φορά περισσότεροι από 300.000 οδηγοί που έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητα πάνω από τα 1.928 κυβικά εκατοστά και παλαιότητας μέχρι 10 ετών.
Το κράτος ζητά από τη συγκεκριμένη κατηγορία οδηγών να πληρώσουν από τις αρχές του 2014 νέα χαράτσια από 440 έως 5.380 ευρώ εάν τα οχήματά τους είναι έως 5 ετών παλαιότητας και από 308 έως 3.766 ευρώ εάν είναι παλαιότητας έως 10 ετών. 

Παυλόπουλος: Ο Στουρνάρας έπαιζε με το Σημίτη την Ελλάδα στην ΟΝΕ

Παυλόπουλος: Ο Στουρνάρας έπαιζε με το Σημίτη την Ελλάδα στην ΟΝΕ
Πυρά του πρώην υπουργού κατά του Γ. Στουρνάρα για τις σχέσεις του με Σημίτη, Γιάννο και τα παιχνίδια με τη Goldman Sachs -  Αφορμή τα αρνητικά σχόλια του υπουργού Οικονομικών για την κυβέρνηση Καραμανλή Αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα άφησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην υπουργός κ. Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή τα επικριτικά σχόλια που έκανε ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας κατά της κυβέρνησης Καραμανλή.
Ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η οικονομία, κατηγορώντας ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα.

Δωράκι του ΥΠΟΙΚ σε εφοπλιστές και «σκαφάτους» Πήρε πίσω το φόρο πολυτελείας στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής

Δωράκι του ΥΠΟΙΚ σε εφοπλιστές και «σκαφάτους»
«Δωράκι» σε εφοπλιστές και ναυτιλιακές εταιρείες έκανε το υπουργείο Οικονομικών παίρνοντας πίσω το φόρο πολυτελείας.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση – σκάνδαλο που ελήφθη τελευταία στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών προκαλεί για μια ακόμη φορά τους πολίτες που βλέπουν τους έχοντες να τη βγάζουν ξανά «καθαρή».
Οι «σκαφάτοι» λοιπόν βγήκαν στον… «αφρό» από την απόφαση του κ. Στουρνάρα και το «μάρμαρο» καλούνται να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι που με αυτά που καλούνται να πληρώσουν θα βρεθούν στον… «πάτο».
Οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής λοιπόν δεν θα πληρώσουν φόρο πολυτελείας ή έκτακτη εισφορά, όπως προβλεπόταν στο αρχικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου που ψηφίσθηκε αργά το βράδυ στη Βουλή.

Ελεύθερη και η 25χρονη για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Μετά τον 29χρονο φοιτητή της γεωπονικής ο οποίος είχε συλληφθεί για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» ελεύθερη με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή και η 25χρονη φοιτήτρια της Φιλοσοφικής, η οποία αντιμετώπιζε κατηγορία για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.

Η 25χρονη κοπέλα είχε συλληφθεί καθώς, γενετικό υλικό της φέρεται ότι βρέθηκε στα όπλα

Σχηματίστηκε για δικογραφία σε βάρος του Σε διαθεσιμότητα ο Αρχιφύλακας που «παρακολουθούσε» τον Καμμένο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο  45χρονος Αρχιφύλακας που συνελήφθη τη Δευτέρα επειδή «παρακολουθούσε» τον \
πρόεδρο  των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση του απορρήτου της προσωπικής και ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τρομοκρατία και λίστα

Οι προοπτικές της νέας χρονιάς αλλά και η πολιτική επικαιρότητα με την έξαρση της βίας και των τρομοκρατικών επιθέσεων θα βρεθούν στο επίκεντρο της σύσκεψης του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη γίνεται στη σκιά αφενός της μετωπικής πολιτικής  αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τα φαινόμενα της βίας και αφετέρου της επικείμενης ψηφοφορίας στην Βουλή για την παραπομπή των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ σε προανακριτική επιτροπή. 

Eπιχείρηση των MAT στην κατάληψη της «Λέλας Καραγιάννη»-Ήταν υπό κατάληψη από το 1988!!!

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν το μεσημέρι της Τρίτης στην κατάληψη του κτηρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λέλας Καραγιάννη και Δροσοπούλου, στην Κυψέλη λεγόμενη κατάληψη της «Λέλας Καραγιάννη».

Άνδρες των ΕΚΑΜ με τροχούς έσπασαν τις αλυσίδες και δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ εισέβαλλαν στο κτήριο.

Κατά την επιχείρηση προσήχθησαν 15 άτομα, ενώ στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί 80 άτομα τα οποία συμπαραστέκονται στους νεαρούς καταληψίες.

Διώτης αδειάζει Παπακωνσταντίνου με το υπόμνημα-φωτιά

Με υπόμνημα κατέθεσε σήμερα, στους οικονομικούς εισαγγελείς ο πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης. 

Στους εισαγγελείς ο κ. Διώτης «αδειάζει» τον Γιώργο Παπακωσταντίνου λέγοντας ότι ποτέ ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν του είπε ότι η λίστα Λαγκάρντ παραδόθηκε με επίσημο τρόπο από τις γαλλικές αρχές στην Ελλάδα και ότι είναι επίσημο έγγραφο.

Αναφέρει επίσης στο σημείωμα που παρέδωσε στους οικονομικούς εισαγγελείς μέσω του δικηγόρου του, ότι είχε ενημερώσει τον Βενιζέλο στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012 -όταν δημιουργήθηκε το θέμα με τη λίστα- τηλεφωνικά και τον προέτρεψε τότε να δώσει το στικάκι στον κ. Σαμαρά.

Ομολογία σοκ - Νέα ανατροπή στα δεδομένα Διώτης: Αντέγραψα το usb και κατέστρεψα το παλιό

Νέα διάσταση στην υπόθεση του USB με τη λίστα Λαγκάρντ δίνει με το υπόμνημα που κατέθεσε ο συνήγορός του στους Οικονομικούς Εισαγγελείς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης.

Ο κ. Διώτης, που κλήθηκε σε εξηγήσεις και για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, πλην αυτών της υπεξαίρεσης και της παράβασης καθήκοντος για τα οποία έχει ήδη λογοδοτήσει, υποστηρίζει ότι ανέθεσε σε συνεργάτιδά του δικηγόρο να αντιγράψει το στικάκι που του παρέδωσε ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Χριστόφιας:Δεν γίνεται ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην Κύπρο

Στρασβούργο: Στην Κύπρο δεν γίνεται ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, τόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, χαρακτηρίζοντας άδικες τις φήμες που κυκλοφορούν και σημειώνοντας ότι η Κύπρος έλαβε σκληρά μέτρα για το θέμα αυτό, τα οποία δεν πήραν άλλες χώρες που εξαπολύουν κατηγορίες.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση, είπε ότι παρέδωσε επιστολή στον Πρόεδρο της Κομισιόν ζητώντας όπως η ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών γίνει απευθείας από το μηχανισμό στήριξης, χωρίς να χρεωθεί στο χρέος της Κύπρου.

Πτώση για τέταρτη συνάντηση παρουσιάζει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Πτωτική πορεία, για τέταρτη συνεχόμενη χρηματιστηριακή συνάντηση, παρουσιάζει την Τρίτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, εν αναμονή της ανακοίνωσης του τελικού ποσού της Pimco για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών. Στις 13.11, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε κατά 0,95%, στις 109,67 μονάδες, εν μέσω πιέσεων που δέχεται σήμερα η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου.

Ο δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 42,81 μονάδες παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,86%. Την ίδια ώρα, η ημερήσια αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα €378.968.

ΧΑ: Συνεχίζεται το πτωτικό σερί στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Κάτω από τις 950 μονάδες υποχωρεί την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., εν μέσω νέων πιέσεων στις τράπεζες και κατοχύρωσης των συσσωρευμένων κερδών των προηγούμενων ημερών σε blue-chips.

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύεται το σύνολο σχεδόν των τίτλων του FTSE25, ενώ οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες εντοπίζονται στις μετοχές των Eurobank (-5,97%), ETE (-5,56%) Alpha Bank (-5.88%) και Τρ. Πειραιώς (-5,02%).

Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ(ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ).


Το βίντεο είναι του dionisosb 

Του Γεώργιου Καρδαμίτση    ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ  Ε.Α.
από το  katohika

Ο ναός του Επικουρίου Απόλλωνος βρίσκεται στις Βάσσες της Φιγάλειας της Αρκαδίας, κοντά στα σύνορα του νομού με την Μεσσηνία.Είναι ένας από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους ναούς της αρχαιότητας και αφιερώθηκε από τους Φιγαλείς στον Απόλλωνα διότι τους βοήθησε να ξεπεράσουν μια επιδημία πανώλης.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού



Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στην εκπομπή του Γ. Σαχίνη
Radio 98.4
11/01/2013

Στάση αναμονής στη Wall Street

Dow13.507,3218,89 0,14%  



  Nasdaq3.117,50-8,13 -0,26%  

Η Wall Street χθες
Με μικρές μεταβολές και μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε κλίμα αναμονής ενόψει της σημερινής ομιλίας του προέδρου της Federal Reserve, Ben Bernanke αλλά και των τραπεζικών αποτελεσμάτων που θα δουν το φως της δημοσιότητας μέσα στην εβδομάδα.

Η ομιλία του προέδρου της Fed, Ben Bernanke στο University of Michigan συγκεντρώνει σήμερα τα βλέμματα στις ΗΠΑ καθώς οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις για την πορεία της οικονομίας αλλά και για τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας ενόψει των κρίσιμων συνομιλιών στο Κογκρέσο το επόμενο διάστημα για το ανώτατο όριο του χρέους.

Είναι η πρώτη ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης του 2012 τα οποία έδειξαν ότι ορισμένα μέλη της Fed θέλουν να τερματίσουν το πρόγραμμα αγορών ομολόγων πριν το τέλος του έτους.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of San Francisco, John Williams εκτίμησε ότι οι αγορές χρεογράφων από την κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα συνεχιστούν μέσα στο 2013.

"Περιμένω οι αγορές τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων και πιο μακροπρόθεσμων κρατικών χρεογράφων να συνεχίσουν να είναι απαραίτητες και μέσα στο δεύτερο μισό του 2013", δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Συνέντευξη Ν.Λυγερού "Αντιθέσεις" Κρήτη-TV



Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στην εκπομπή του Γ.Σαχίνη
"Αντιθέσεις"
ΚΡΗΤΗ TV
11/01/2013