Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ομολογία σοκ - Νέα ανατροπή στα δεδομένα Διώτης: Αντέγραψα το usb και κατέστρεψα το παλιό

Νέα διάσταση στην υπόθεση του USB με τη λίστα Λαγκάρντ δίνει με το υπόμνημα που κατέθεσε ο συνήγορός του στους Οικονομικούς Εισαγγελείς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης.

Ο κ. Διώτης, που κλήθηκε σε εξηγήσεις και για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, πλην αυτών της υπεξαίρεσης και της παράβασης καθήκοντος για τα οποία έχει ήδη λογοδοτήσει, υποστηρίζει ότι ανέθεσε σε συνεργάτιδά του δικηγόρο να αντιγράψει το στικάκι που του παρέδωσε ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά του ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει: "(...) Επειδή ωστόσο οι γνώσεις μου σχετικά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεν είναι ιδιαιτέρως καλές, δεν ήθελα να διακινδυνεύσω κάποια ζημιά από τυχόν κακό χειρισμό μου κατά την επισκόπηση του περιεχομένου του εν λόγω USB. Ενόψει τούτου κάλεσα την δικηγόρο κυρία Γαλάτεια Μανέ, η οποία μόλις τότε είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτις μου να με βοηθήσει στη μετεγγραφή του περιεχομένου του USB σε ένα άλλο ώστε να επισκοπήσω το περιεχόμενό του σε στικάκι αντίγραφο".

Ο κ. Διώτης φέρεται να τονίζει, επίσης, ότι μετά την ολοκλήρωση της επισκόπησης έβαλε σε φάκελο το ένα στικάκι και ζήτησε από τη συνεργάτιδά του να τον ενημερώσει για το πώς γίνεται η παντελής διαγραφή του περιεχομένου του "στην οποία προέβην αμέσως διότι δεν ήθελα πριν αποφασίσει ο υπουργός πώς έπρεπε να χειριστώ το ζήτημα, να υπάρχει αντίγραφο στην κατοχή οποιουδήποτε". «Εχω διασυρθεί ως πλαστογράφος και ψεύτης, δεν είμαι ούτε το ένα, ούτε το άλλο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για την ημερομηνία της αντιγραφής 8-7-2011 αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του:

1.Ζητά να διερευνηθεί κατά πόσο το περιεχόμενο του εν λόγω usb  έχει υποστεί αλλοιώσεις και μεταβολές και ποιες μπορεί να είναι αυτές και

2. Ζητά να γίνει τεχνολογική απεικόνιση των μεταδεδομένων (metadata) όλων των στοιχείων που περιέχονται στο usb όπως επίσης και αυτού καθαυτού του υλικού φορέα αποθήκευσής του.

Η συνεργάτιδα την οποία επικαλείται ο κ. Διώτης θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να καταθέσει ενώπιον των Οικονομικών Εισαγγελέων.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου