Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Προσοχή προσοχή! Πιθανή ανατροπή;

Του Νίκου Καραβαζάκη
  Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν ονομαστικών ψηφοφοριών που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
• Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από 166 βουλευτές σε σύνολο 290 παρόντων, καταψηφίστηκε από 123 βουλευτές, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».
• Το άρθρο 35 (εργασιακά), υπερψηφίστηκε από 151 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 136 ενώ 3 δήλωσαν «παρών». 
Υπήρξε λοιπόν σημείο στην ψηφοφορία το οποίο ΟΡΙΑΚΑ υπερψηφίστηκε. Βέβαια, ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ψήφισε το ν/σ και η μέγιστη αντιπολιτευτική ισχύς έφτασε τις 139 ψήφους.

Μεθαύριο όμως θα γίνει ψηφοφορία για την παραπομπή ΠΑΠΑΚ, Βενιζέλου, Παπαδήμου και ΓΑΠ.
Τι θα ψηφίσουν λοιπόν οι βουλευτές της ΝΔ για τον ΓΑΠ; Και, είναι πιθανό ( και με ποιό επιχείρημα ) να μην ψηφίσουν παραπομπή ΓΑΠ+Παπαδήμ(ι)ου οι του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση αυτή των  συγκυβερνητικών διαρροών;
Οι αριθμοί παραπάνω δείχνουν ότι υπήρξαν 13 διαρροές από το συγκυβερνητικό μπλοκ. Εάν προστεθούν 12 ακόμη-που θα φανούν υπέρτεροι της κοντόθωρης ιδιοτέλειάς τους και αντάξιοι των προεκλογικών τους δηλώσεων, τουλάχιστον σε σχέση με το ΓΑΠ- τότε θα ξημερώσει επιτέλους στην πατρίδα μας. Διότι θα διαρραγεί η τροϊκανή συγκυβέρνηση και θα επέλθουν εκλογές, οι οποίες βέβαια δεν πρόκειται να επαναφέρουν τη σημερινή εξοντωτική εξαθλιωτική ραγιάδικη πολιτική. Με οποιαδήποτε άλλη κυβερνητική σύνθεση. Αρκεί να μη συμμετέχουν οι δέσμιοι δεσμώτες  των μνημονίων.
Πολιτικά λοιπόν, η πρώτη υπεράνω κομματικών δογμάτων σύμπλευση που ήδη έχει εκδηλωθεί, με την κατάθεση πρότασης παραπομπής της “συμμορίας των 4″ από τους ΑΝΕΛΛ και τη συνυπογραφή της από την Χ.Α., ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για τη διάσωση της πατρίδας και του λαού μας και επιβεβαιώνεται ως ορθή πολιτική επιλογή από 139 βουλευτές. Ενώ το ΚΚΕ δείχνει πως επανασυνδέεται με τη λαϊκή αγωνία και ανάγκη…
Τι θα κάνει λοιπόν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Θα σταθεί αληθινά υπηρέτης του λαού;
Και οι βουλευτές της ΝΔ; Θα αποδείξουν τον πατριωτισμό ή τον κομματισμό τους;
Νίκος Καραβαζάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου