Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Διαδραστική περιήγηση στο Ιερό των Δελφών - Στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου».

Η Ιερά Οδός με τα αφιερώματα των ελληνικών πόλεων στο ιερό των Δελφών (πηγή εικόνας: «Ελληνικός Κόσμος»).

Μια νέα διαδραστική περιήγηση στο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας, στο πανελλήνιο ιερό των Δελφών, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι επισκέπτες της «Θόλου» εικονικής πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου». Η ιστορία των Δελφών χάνεται στην προϊστορία και στους μύθους των αρχαίων Ελλήνων.

Το «πόδι» του θεού Δία και ο θησαυρός κοσμημάτων που βρέθηκαν έξω από τη Λάρισα

Στην αρχαιότητα ξεχώριζε για την ιδιαίτερη και ηγετική της θέση στον ελληνικό χάρτη, ενώ χαρακτηριζόταν για τη δυναμική και τη γενναία προσφορά της στη διαμόρφωση μέρους της αρχαίας ιστορίας. Υπήρξε μεγάλο αστικό κέντρο κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα π.Χ. που παράλληλα διατηρούσε στενές σχέσεις με τους Δελφούς, την Επίδαυρο, την Κω. Τρανή απόδειξη οι επιγραφές που εντοπίστηκαν στις εν λόγω περιοχές.

Πρόκειται για την πόλη Ομόλιον, το σημερινό Ομόλιο του Δήμου Αγιάς στο νομό Λάρισας. Μια πόλη χτισμένη στους βόρειους πρόποδες της Όσσας, στην έξοδο των Τεμπών και νοτιοδυτικά της τωρινής τοποθεσίας του χωριού. Εκεί όπου υπάρχουν λείψανα τειχισμένου οικισμού κι έχει εντοπιστεί μια σειρά σημαντικών ευρημάτων, χρονολογούμενα στον 5ο αιώνα π.Χ.

Ελλάδα και Τουρκία με αφορμή τα 74 χρόνια ΝΑΤΟ

Δρ. Άννα Κωνσταντινίδου, Αρθρογράφος
Ιστορικός - Διεθνολόγος, Msc Βαλκανιολογίας, Διδάκτωρ Νομικής Σχολής ΑΠΘ

Το ΝΑΤΟ ως θεσμικό περιβάλλον οφείλει να δει τα κενά του, που προέρχονται κατά κύριο λόγο από ένα παρωχημένο Καταστατικό.

4 Απριλίου 1949- 4 Απριλίου 2023. Τα 74 χρόνια έκλεισε το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο. Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος ήταν το ηλεκτροσόκ για τη στρατιωτική Συμμαχία δήλωσε σχεδόν ταυτόχρονα μετά την Εισβολή τον περασμένο Φεβρουάριο ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, για τον περίφημο ”ασθενή της εντατικής”.

Η Αθήνα μπορεί να διαφωνεί με τη Λευκωσία για την καρέτα-καρέτα!

Κώστας Βενιζέλος   

Η ιστορία με τις εκλογές στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό- ΙΜΟ, τείνει τελικώς να φορτωθεί- και εκ των έσω- στη Λευκωσία αναφορικά με την μη διεκδίκηση της θέσης του Γενικού Γραμματέα. Αν και είναι η Αθήνα εκείνη, η οποία  κινήθηκε χωρίς να συνεννοηθεί με τη Λευκωσία, όταν αποφάσιζε να στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη θέση. Λέγεται και γράφεται πως η Κύπρος θα μπορούσε να διεκδικήσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΙΜΟ ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συμφωνήσει στα πλαίσια του «νέου πνεύματος» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, να ψηφίσει τον Τούρκο υποψήφιο. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό το πλαίσιο η Άγκυρα θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Ελλάδος για θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. 

ΥΝΤΕΛ: Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στην βάση του Πολεμικού Ναυτικού(Φωτο)

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ), Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος (ΑΜΑ) υπό τη διεύθυνση του Διοικητή της ΥΝΤΕΛ του Πολεμικού Ναυτικού, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Στην Άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από την ΥΝΤΕΛ, το 588 Τάγμα Εθνοφυλακής, το Λιμεναρχείο Λέρου, το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου, το Δήμο Λέρου, το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), καθώς και τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

«ORION 23»: Ξεκινά η κορυφαία στη Μεσόγειο πολυεθνική άσκηση – Special Forces από οκτώ χώρες – Ειδικές Επιχειρήσεις στο Ελληνικό τερέν

 Κώστας Σαρικάς 

Η γενικότερη λογική της SOFEX «ΟΡΙΟΝ 23» προβλέπει συγκρότηση Special Operations Training Group επανδρωμένα μικτά από όλους τους συμμετέχοντες και πραγματοποίηση ταυτόχρονων σεναρίων σε Land και Maritime περιβάλλον.

Τη χαρακτηρίζουν ως ο «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων. Έχει στόχο να συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των Special Forces προκειμένου να συνεκπαιδευτούν χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα οπλικά και κυρίως τεχνολογικά μέσα και συστήματα σε μια σειρά από σενάρια υψηλής δυσκολίας. Και όλα αυτά στο εξαιρετικά απαιτητικό Ελληνικό τερέν που συνδυάζει τα πάντα και δίνει την ευκαιρία στις εκπαιδευόμενες Μονάδες να επιδείξουν τις δυνατότητες τους, να συνεργαστούν σε πολύ υψηλό επίπεδο και να αναπτύξουν διακλαδικό πνεύμα.

Φάκελος JDAM

 

Γράφει ο Θοδωρής

Η JDAM χρησιμεύει ως σύστημα καθοδήγησης, μετατρέποντας τις μη καθοδηγούμενες ή «χαζές» βόμβες σε βόμβες ικανές να επιχειρούν σε παντός είδος καιρού και με ακρίβεια . Αυτή η τεχνολογία αναπτύχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Η αρχική παράδοση των JDAM πραγματοποιήθηκε το 1997, ακολουθούμενη από την επιχειρησιακή δοκιμή το 1998 και το 1999. Κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών δοκιμάστηκαν πάνω από 450 JDAM, οι οποίες έδειξαν εξαιρετικά αποτελέσματα με ποσοστά επιτυχίας 95% και ποσοστό ακρίβειας 9,6 μέτρων. Τόσο η JDAM όσο και τα B-2 έκαναν την πρώτη τους χρήση στις 24 Μαρτίου έως τις 10 Ιουνίου 1999 κατά της Γιουγκοσλαβίας . Βομβαρδιστικά B-2, τα οποία πραγματοποιούσαν 30 ώρες πτήσεις μετ’ επιστροφής χωρίς ενδιάμεσο

Πρώτος εξαγωγικός πελάτης για το David’s Sling η Φινλανδία

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 5 Απριλίου, το Υπουργείο Αμύνης της Φινλανδίας ανακοίνωσε την εξουσιοδότηση των Φινλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων να προχωρήσουν στην προμήθεια του συστήματος αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς David’s Sling. 

Η ισραηλινή Rafael Advanced Defense Systems, που είναι ο ανάδοχος της συμβάσεως, συνεργάστηκε με την αμερικανική Raytheon για την ανάπτυξη του συστήματος, με αμερικανική χρηματοδότηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πώληση στην Φινλανδία απαιτεί την έγκριση και της αμερικανικής κυβερνήσεως.  

ΣΟΚ για τους Τούρκους έκθεση της Αμερικής – Ούτε F-16 και ούτε Eurofighter

Διονύσης Αντωνέλλος

Το αμερικανικό Κογκρέσο είχε ασκήσει παλαιότερα βέτο και στη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ για τον ίδιο λόγο. 

ΣΟΚ για τους Τούρκους με έκθεση της Αμερικής καθώς ούτε F-16 και ούτε Eurofighter ίσως να μην μπορεί να πάρει η Τουρκία αν το θελησει το αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο Τούρκος αναλυτής Αρντά Μεβλούτογλου επέστησε την προσοχή στο σημείο εκείνο της έκθεσης του Κογκρέσο, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία εκτός από F-16, μπορεί να μην πάρει και όποια αεροπλάνα χρησιμοποιούν αμερικανική τεχνολογία, όπως είναι τα Eurofighter.

Δημοσίευμα των Financial Times για τα Τέμπη: Κατάλοιπο σοβιετικού τύπου κρατισμού ο ελληνικός σιδηρόδρομος

 FILE PHOTO: Επιχείρηση μεταφοράς βαγονιού από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, στο σημείο όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Mε τίτλο «Χρέος, δωροδοκίες και κακοδιαχείριση: Το ελληνικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που ανέμενε να συμβεί»οι Financial Times φιλοξενούν ρεπορτάζ της Ελένης Βαρβιτσιώτη για το δυστύχημα των Τεμπών.

«Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι πλήρως γνωστά και η έρευνα συνεχίζεται. Ο σταθμάρχης σε υπηρεσία έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και η υπόθεσή του αντιμετωπίζεται στα ελληνικά δικαστήρια. Το δυστύχημα ήταν μια

O Έβρος “κλειδώνει”… Έξυπνο σύστημα παρακολούθησης “NESTOR”(Βίντεο)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από 13 έως 21 Μαρτίου 2023, στον Έβρο, η τρίτη πιλοτική δοκιμή-επίδειξη του NESTOR, όπου η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει ως συντονιστής εταίρος. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και διαλειτουργική λύση έξυπνης προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων, με την οποία εντοπίζονται πιθανές απειλές ασφάλειας συνόρων σε πραγματικό χρόνο.

ΠΗΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στο πλαίσιο αυτό, χρησιμοποιήθηκαν προηγμένες τεχνολογίες αισθητήρων, μη επανδρωμένα οχήματα, συστήματα ευρείας επιτήρησης CCTV, εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (Α.Ι.) καθώς και ένα ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης, ελέγχου, διοίκησης και συντονισμού.

ΣΑΓΕ: Εγκρίνεται η απόκτηση νέων ελικοπτέρων για τον Στρατό – Διαφορετική στάση κράτησε η ΠΑ η οποία εξετάζει κάθε δυνατή εναλλακτική

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε το σημερινό Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων με κεντρικό εξοπλιστικό θέμα τη θετική εισήγηση στη πολιτική ηγεσία για την απόκτηση νέων ελικοπτέρων. Συγκεκριμένα θα αποσταλεί LoR τις επόμενες μέρες για 24+11 νέα ελικόπτερα UH-60M Blackhawk για το σύνολο των επιχειρησιακών αναγκών της Αεροπορίας Στρατού και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του γράφοντος από πλευράς ΠΑ εκφράστηκαν επιφυλάξεις ως προς τη τελική επιλογή με γνώμονα πως το αεροπορικό επιτελείο οφείλει να εξετάσει κάθε δυνατή επιλογή είτε αμερικανική είτε ευρωπαϊκή (Leonardo, Airbus).

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ enikos.gr: Το πρόγραμμα αναβάθμισης των φρεγατών ΜΕΚΟ και τα 5+2 υποβρύχια

 Το enikos.gr δημοσιεύει σήμερα νεότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ κλάσης ΥΔΡΑ.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το πρόγραμμα αναβάθμισης των φρεγατών ΜΕΚΟ, κλάσης ΥΔΡΑ, περιμένουν σαν μάννα εξ ουρανού στο Πολεμικό Ναυτικό, που βλέπει επιτέλους να ξεκολλάει από την δεκαπενταετή απραξία συντήρησης κι εκσυγχρονισμού πολύτιμων μονάδων, οι οποίες οδηγούντο στην πλήρη επιχειρησιακή απαξίωση.

Όταν η δημοσιογράφος Τσαπανίδου μιλούσε για την ένταξη της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο

Τα γεγονότα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και είναι συγκεκριμένα αναφορικά με την δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού και γι αυτό τον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει ότι ιδιωτικοποιήθηκε αλλά ότι άνοιξε ο δρόμος. Άλλωστε ο μόνος που επιχείρησε ιδιωτικοποίηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση.

Το γεγονός πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έβαλε την ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο είναι καταχωρημένο με νόμο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Άλλωστε το αποκάλυπτε εκείνη την περίοδο και η Πόπη Τσαπανίδου ως παρουσιάστρια – δημοσιογράφος όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο το οποίο δείχνει τι έλεγε τότε και τι λέει τώρα.

Επίθεση κουκουλοφόρων σε περιπολικό έξω από την ΑΣΟΕΕ – “Παγιδευμένοι” αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για να ξεφύγουν (Βίντεο)

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η οδός Πατησίων μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο λόγω επεισοδίων. Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τη συμβολή της Πατησίων με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας έως την Αγίου Μελετίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μία ομάδα περίπου 20 ατόμων έκλεισαν τον δρόμο μπροστά από την ΑΣΣΟΕ με κάδους σκουπιδιών και στη συνέχεια τους έβαλαν φωτιά, ενώ επιτέθηκαν σε περιπολικό.

 Ενας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Ο «Εβρος» της Τουρκίας στο προεκλογικό παιχνίδι

 Γιάννης Παπαδάτος 

Στον Εβρο, η Τουρκία είναι η επιτιθέμενη του υβριδικού πολέμου, άρα δεν έχει λόγο να υψώνει τείχη στη δική της πλευρά. Στα ανατολικά της σύνορα όμως αντιμετωπίζει ανάλογο μεταναστευτικό πρόβλημα. Κι εκεί υψώνει τα δικά της τείχη, στα μέρη όπου, κατ’ αναλογία, βρίσκεται ο αντίστοιχος «Εβρος».

Η γειτονική χώρα έχει 534 χιλιόμετρα κοινής οριογραμμής με το Ιράν, τα οποία, μετά την ανακατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν, έχουν γίνει ιδιαίτερα πορώδη. Για να αναχαιτίσουν, λοιπόν, τις αυξημένες προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές από το Αφγανιστάν, οι Τούρκοι ξεκίνησαν την κατασκευή ενός φράχτη 243 χιλιομέτρων στην ιρανική μεθόριο.

Γιατί ο Ερντογάν καθυστερεί την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο δρόμος της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ παραμένει μπλοκαρισμένος από την Τουρκία και την Ουγγαρία κι ενώ η Φινλανδία έγινε το 30ο μέλος της Συμμαχίας την Τρίτη, αφού η αίτησή της επικυρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

Οι αναλυτές δεν αναμένουν η Τουρκία να επικυρώσει το αίτημα της Σουηδίας μέχρι τις τουρκικές εκλογές της14ης Μαΐου. Ακόμα και μετά από αυτές, παραμένει ασαφές τι θα ήταν αυτό που θα έκανε τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να αλλάξει στάση. Η Ουγγαρία φαίνεται να ακολουθεί το παράδειγμα της Άγκυρας.

Το υπόβαθρο

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 έπεισε τη Σουηδία και τη Φινλανδία

F-16 και ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στη συνάντηση Μπλίνκεν-Τσαβούσογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι συζήτησε με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αντονι Μπλίνκεν το θέμα της υποψηφιότητας της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της προμήθειας της Τουρκίας με μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Σουηδία πρέπει να λάβει περαιτέρω μέτρα για να επιτύχει την επικύρωση από την Αγκυρα της υποψηφιότητάς της για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν στο περιθώριο της τελετής με την οποία η Ατλαντική Συμμαχία υποδέχθηκε την Φινλανδία στους κόλπους της.

Ρωσία: Στην Τουρκία αύριο και μεθαύριο ο Λαβρόφ για συνομιλίες

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί την Τουρκία αύριο και μεθαύριο 6-7 Απριλίου για να έχει συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα συζητήσει τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία με τον Λαβρόφ κατά την διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στην Τουρκία.

Τουρκία: "Μπλόκο" στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Σουλεϊμανίγια του Ιράκ λόγω "διείσδυσης" Κούρδων μαχητών

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο της στα αεροπλάνα που εκτελούν πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σουλεϊμανίγια, στην κουρδική περιοχή του Ιράκ, με την αιτιολογία ότι χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Κούρδοι αυτονομιστές.

Η "διείσδυση" στο αεροδρόμιο του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, ή PKK, απειλεί την ασφάλεια των πτήσεων, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη. Το κλείσιμο προβλέπει να ισχύσει έως τις 3 Ιουλίου.

Ο Ερντογάν παρέθεσε δείπνο στους πρεσβευτές- Δεν πήγε ο πρέσβης των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας και πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης- AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέθεσε δείπνο για ιφτάρ με πρεσβευτές που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του AKP. Προέβη, μάλιστα, σε δηλώσεις στη διάρκεια του μουσουλμανικού νηστίσιμου δείπνου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Ερντογάν αναφέρθηκε στον καταστροφικό σεισμό του Φεβρουαρίου, στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην τρομοκρατία των Κούρδων αυτονομιστών:

* «Οι πόλεις μας που καταστράφηκαν από τον σεισμό σχεδόν ανυπομονούν να ανακάμψουν πιο δυνατές από πριν. Ως χώρα 85 εκατομμυρίων, επουλώνουμε γρήγορα τις πληγές μας.

Επίδειξη δύναμης από αμερικανικά βομβαρδιστικά πάνω από την κορεατική χερσόνησο

Σε νέες κοινές αεροπορικές ασκήσεις με τη Σεούλ συμμετέχουν αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 «φορτωμένα» με πυρηνικά όπλα, σε μια επίδειξη δύναμης κατά της Βόρειας Κορέας ως μέρος της αποτροπής της Πιονγκγιάνγκ από τη δοκιμή πυρηνικών όπλων.

Σύμφωνα με το Associated Press, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε ότι τα βομβαρδιστικά B-52 συμμετέχουν σε κοινές αεροπορικές ασκήσεις με μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας πάνω από την κορεατική χερσόνησο.

Σπίρτζης: Τους Servicers τους έφερε στην Ελλάδα ο καπιταλισμός

Μετά την προσχώρηση Μιθριδάτη, το 'χουν ρίξει όλοι στο χιούμορ.

Γ. Καραμπελιάς: Η ταινία «Τα πάντα όλα» και το Κίνημα Woke που «σαρώνει» το δυτικό Πολιτισμό

 

Ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας, εκδότης και επικεφαλής του Κινήματος Αρδην, μιλά στο newshub.gr παραχωρώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, με θέμα την φετινή απονομή των Όσκαρ και την ταινία που «σάρωσε» τα βραβεία κερδίζοντας συνολικά 7 αγαλματίδια.

Ηθικό δίδαγμα: Πάμε για Πρέσπες του Αιγαίου και μας δουλεύει όλη η ανθρωπότητα

 

Ηθικό δίδαγμα: Πάμε για Πρέσπες του Αιγαίου και μας δουλεύει όλη η ανθρωπότητα

Πώς επηρεάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις οι εκλογές του Μαΐου στις δυο χώρες

 


1. Πώς επηρεάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις οι εκλογές του Μαΐου στις δυο χώρες
2. Καραγιάννης για υπόθεση Τραμπ: Στις ΗΠΑ η Δικαιοσύνη είναι για όλους
3. Ο Ερντογάν έχει καταφέρει να μηδενίσει τη διάφορα με τον Κιλιτσντάρογλου – Συνεχίζει τα «μπαξίσια»

Λάμπρος Τζούμης, Μόνο ένας οδυνηρός συμβιβασμός της Ουκρανίας μπορεί να οδηγήσει σε λήξη του πολέμου

Μόνο ένας οδυνηρός συμβιβασμός της Ουκρανίας μπορεί να οδηγήσει σε λήξη του πολέμου σημειώνει ο Στρατηγός ε.α, Κύριος Λάμπρος Τζούμης

Οι νενέκοι του 21ου αιώνα (4-4-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Οι νενέκοι του 21ου αιώνα

Ο Δημήτρης Καιρίδης στην εκπομπή "Καθρέφτης" του Χρήστου Μιχαϊλίδη στο Πρώτο Πρόγραμμα (05.04.2023)

 

Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι τακτικός καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στον  ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ  Β1 ΑΘΗΝΩΝ.

Νέο βήμα αποκλιμάκωσης - Συνάντηση Παναγιωτόπουλου και Ακάρ στο σεισμόπληκτο Χατάι | Ώρα Ελλάδος 05/04/2023 | OPEN TV

 

1. Νέο βήμα αποκλιμάκωσης - Συνάντηση Παναγιωτόπουλου και Ακάρ στο σεισμόπληκτο Χατάι
2. Α. Δεσποτόπουλος: Οι Τούρκοι έχουν αλλάξει πορεία μετά τους σεισμούς | Ώρα Ελλάδος 
3. Γερμανικά ΜΜΕ: Στροφή Ερντογάν προς Ελλάδα και Δύση

Καιρίδης: Υπάρχει κίνδυνος από οπλισμένους οπαδούς του Ερντογάν | Σήμερα | 05/04/2023

 


1. Καιρίδης: Υπάρχει κίνδυνος από οπλισμένους οπαδούς του Ερντογάν
2. Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε Α. Γεωργιάδη, Ν. Φίλη και Κ. Σκανδαλίδη