Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Γ. Καραμπελιάς: Η ταινία «Τα πάντα όλα» και το Κίνημα Woke που «σαρώνει» το δυτικό Πολιτισμό

 

Ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας, εκδότης και επικεφαλής του Κινήματος Αρδην, μιλά στο newshub.gr παραχωρώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, με θέμα την φετινή απονομή των Όσκαρ και την ταινία που «σάρωσε» τα βραβεία κερδίζοντας συνολικά 7 αγαλματίδια.

Ο κ. Καραμπελιάς, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μαζική υστερία που έχει καταλάβει τις δυτικές κοινωνίες, των ΗΠΑ και της Ευρώπης, που φέρει τη σφραγίδα του woke (αφυπνισμένου) κινήματος. Μια κυριολεκτική σταυροφορία που σαρώνει τις δυτικές μητροπόλεις, όπως λέει χαρακτηριστικά και στο άρθρο του.

Oπως σημειώνει ο ίδίος, δεν είναι καθόλου τυχαίο στην πολιτικά ορθή Woke ταινία, «Τα πάντα όλα», ότι δόθηκαν επτά βραβεία Όσκαρ το 2023! 

Γιατί πρόκειται για την κατ’ εξοχήν ταινία της νέας πολιτικής ορθότητας που προσπαθεί να επιβάλλει το Χόλυγουντ, καθώς περιλαμβάνει ολόκληρη την ιδεολογική παλέτα του Woke κινήματος: Τη φυλετιστική επανάσταση, τη γυναικεία υπεροχή έναντι των ανδρών που υποτάσσονται, τη γυναικεία ομοφυλοφιλία, τη γυναικεία αλληλεγγύη που ξεπερνά τις ταξικές και φυλετικές διαφορές, τον αντιεθνικισμό και τον μετανθρωπισμό 

«Όλα τα έργα (όπως και αυτό) πρέπει να είναι αφυπνισμένα, το Woke που λένε οι Αμερικάνοι. Είναι ενάντια στις παραδοσιακές ταυτότητες. Είναι υπέρ της νέας Πολιτικής Ορθότητας που λέει ότι δεν υπαρχει ανδρικό και γυναικείο φύλο. Υπαρχουν ανδρικές και γυναικείες ταυτότητες, οι οποίες είναι επιλεγμένες. Δηλαδή δεν υπαρχει φυσική ταυτότητα, αλλά είναι κάτι που επιλέγεις. Κάτι που ξεκινησε από μια πλευρά του φεμινισμού, που λέει ότι το φύλο είναι κοινωνική κατασκευή», τονίζει ο κ. Καραμπελιάς, μέσα από το newshub.gr


ΠΗΓΗ newshub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου