Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

«ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΕΛΑΒΟΝ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΧΕΙΜΑΡΑΝ» (22 Δεκεμβρίου 1940)

netakias

ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΕΨΑΛΛΑΝ «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» ΜΕΣ’ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Το απόσπασμα Τσακαλώτου Ι/42

Απόσπασμα απ’ το βιβλίο του Κωστή Χατζηαντωνίου, Η ΧΙΜΑΡΑ  
 
Μετά την απελευθέρωση των Αγίων Σαράντα στις 6 Δεκεμβρίου 1940, κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, του Λουκόβου στις 7 και του Πικέρασι (Πικέρνι) στις 8 του ίδιου μήνα, η 3η Μεραρχία του Ελληνικού Στρατού κινήθηκε βόρεια και στις 13 Δεκεμβρίου είχε φθάσει δυτικά και βορειοδυτικά του Μπόρσι, στην άριστα οχυρωμένη γραμμή, ύψωμα 613 – Μάλι ε Κηπαρόιτ – Μάλι ε Τζόρετ – αυχένας Κούτσι – Μάλι Ιτέρας που υπεράσπιζε η ιταλική μεραρχία Σιένα.

Ένας παράξενος και πολύπλοκος χάρτης του 19ου αιώνα που παρουσιάζει τη Γη επίπεδη

Ο εν λόγω χάρτης, εκδόθηκε από τον Orlando Ferguson το 1893, προσφέρει μια μοναδική άποψη της Γης ως μια κοιλότητα, με μια στρογγυλή κυρτή επιφάνεια στη μέση.

Περιτριγυρισμένη από εδάφια της Αγίας Γραφής που επιχειρηματολογούν ενάντια στην ιδέα μιας σφαιρικής Γης και στολισμένη με μια μικρή εικόνα ανθρώπων που προσπαθούν να κρατηθούν από μια περιστρεφόμενη υδρόγειο, ο χάρτης ικετεύει όσους τον βλέπουν να παραγγείλουν το βιβλίο του Ferguson γι' αυτήν την "τετράγωνη και ακίνητη Γη" η οποία "ξεκαθαρίζει μια και καλή την θεωρία του κόσμου".

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ Χρυσές «μπίζνες» με αρχαίους θησαυρούς

Αγγελική Κώττη
Από το ethnos
 
Το εμπόριο των αρχαιοτήτων εξακολουθεί να ανθεί, παρά την οικονομική κρίση στον πλανήτη.

Οι δύο κορυφαίοι οίκοι δημοπράτησης αρχαίων, οι Sotheby’s και Christie’s, «έκλεισαν» τη χρονιά τους με έσοδα 26 εκατ. δολαρίων από τις δημοπρασίες, μόλις μισό εκατομμύριο κάτω από πέρυσι. Eκεί περίπου σταθεροποιούνται τα έσοδα τα τελευταία χρόνια. Κανείς φυσικά δεν ξεχνά το 2007 και το 2010, οπότε τα ποσά που απέφερε η πώληση αρχαιοτήτων ήταν κοντά στα 125 και 133 εκατ. δολάρια αντιστοίχως.

Εκτός νόμου τα Χριστούγεννα στο σουλτανάτο του Μπρουνέι

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ο σουλτάνος του Μπρουνέι υπενθύμισε την ισχύ του διατάγματος που εκδόθηκε πριν από έναν χρόνο, για να γίνει νόμος του κράτους τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου 2015, για την απαγόρευση του εορτασμού των Χριστουγέννων στη χώρα του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων, οι μουσουλμάνοι που θα συλληφθούν να στέλνουν ευχές ή να φορούν καπέλα που μοιάζουν με του Άγιου Βασίλη απειλούνται με ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Σε τροχιά η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ισραήλ – Ελλάδας - Υποθαλάσσιο καλώδιο μήκους 1.518 χιλιομέτρων

Λευκωσία: Σε νέα φάση εισέρχεται το έργο διασύνδεσης των ηλεκτρικών δικτύων Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου, γνωστό με την ονομασία «EuroAsia Interconnector», μετά την ανάθεση τριών μελετών που προετοιμάζουν το έδαφος για τη φάση υλοποίησης του έργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο οργανισμός EuroAsia InterConnector ανέθεσε επίσημα τη διεξαγωγή τριών μελετών στις ιταλικές εταιρείες CESI S.p.A. και GAS S.r.l., κατά τη διάρκεια τελετής στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την περασμένη Παρασκευή.

Die Welt: Η Ελλάδα επέτρεψε σε τρομοκράτες να μπουν στην Ευρώπη - ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Εχουν περάσει μήνες από τη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος απειλούσε την ευρωζώνη με κύματα μεταναστών χωρίς έγγραφα. Αλλά στην Ευρώπη ακόμη την θυμούνται.
Αυτό φαίνεται και από το δημοσίευμα της Welt, η οποία μνημονεύει τη δήλωση που είχε κάνει τότε ο υπουργός Αμυνας, ενώ στο κείμενο που είναι πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της κατηγορεί την Ελλάδα ότι επέτρεψε σε τρομοκράτες να περάσουν στην Ευρώπη.

Διπλωματικό επεισόδιο Αθήνας-Πράγας Ανακαλείται ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Τσεχία

Επισήμως, από το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ότι ο Έλληνας πρέσβης στην Τσεχία καλείται για διαβουλεύσεις στην Αθήνα - Αιτία οι προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας που δήλωσε απογοητευμένος επειδή η Ελλάδα δεν βγήκε ακόμη από την Ευρωζώνη Διπλωματικό επεισόδιο με αδιευκρίνιστες συνέπειες προκλήθηκε μεταξύ της Αθήνας και της Πράγας έπειτα από τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας σε βάρος της Ελλάδας. Το τελευταίο διάστημα, με αλλεπάλληλες δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για το μεταναστευτικό.

ΝΔ: Τρεις ημέρες μετά κι ακόμη περιμένουν τα αποτελέσματα - Τα FAX δεν έφθασαν ακόμη!

Εκνευρισμό προκαλεί στα στελέχη και την κομματική βάση της ΝΔ η μετατροπή της υπόθεσης σε σήριαλ- Αν και οι δύο διεκδικητές της αρχηγίας έχουν αποδεχθεί τα αποτελέσματα του 85%  και οργανώνουν την στρατηγική τους, η εκκρεμότητα πλήττει την εικόνα του κόμματος - Νέο αίτημα Μητσοτάκη για ντιμπέιτ
Όλος ο κόσμος στη ΝΔ έχει γυρίσει σελίδα, όλοι εκτός των επιτελών της Συγγρού οι οποίοι επιμένουν να κρατούν τα δικά τους ημερολόγια κολλημένα στην 20η Δεκεμβρίου. Σαρανταοχτώ ώρες από την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες και ακόμη δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα οριστικά εκλογικά αποτελέσματα, αφήνοντας με την απορία «γιατί», τους 400 χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν, τους υποψήφιους αλλά και την κοινή γνώμη.