Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΝΔ: Τρεις ημέρες μετά κι ακόμη περιμένουν τα αποτελέσματα - Τα FAX δεν έφθασαν ακόμη!

Εκνευρισμό προκαλεί στα στελέχη και την κομματική βάση της ΝΔ η μετατροπή της υπόθεσης σε σήριαλ- Αν και οι δύο διεκδικητές της αρχηγίας έχουν αποδεχθεί τα αποτελέσματα του 85%  και οργανώνουν την στρατηγική τους, η εκκρεμότητα πλήττει την εικόνα του κόμματος - Νέο αίτημα Μητσοτάκη για ντιμπέιτ
Όλος ο κόσμος στη ΝΔ έχει γυρίσει σελίδα, όλοι εκτός των επιτελών της Συγγρού οι οποίοι επιμένουν να κρατούν τα δικά τους ημερολόγια κολλημένα στην 20η Δεκεμβρίου. Σαρανταοχτώ ώρες από την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες και ακόμη δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα οριστικά εκλογικά αποτελέσματα, αφήνοντας με την απορία «γιατί», τους 400 χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν, τους υποψήφιους αλλά και την κοινή γνώμη.


Ο μέχρι πρότινος λαλίστατος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει ως επόμενη κίνηση μία... ανακοίνωση, πως «προχωρούμε προς τις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου για να γίνει πραγματικότητα το όραμα της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό το εθνικό συμφέρον». Αναμένεται να έχει αναφορά και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, λέγοντας ότι «πρέπει να συνεχιστεί η πορεία του κόμματος, όπως υπαγορεύει η παρακαταθήκη που έχει αφήσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Πάντως, ο κ. Μεϊμαράκης δεν αναμένεται να πει ούτε λέξη για την πρόταση που έκανε τηλεοπτικό κανάλι για ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων, κάτι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης «βλέπει» θετικά, ενώ υπέρ της διεξαγωγής τηλεμαχίας τάχθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κυριάκος: Η Διαφορά είναι αντιστρέψιμη
«Το αποτέλεσμα αυτό για εμένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Μην ξεχνάτε ότι κατέβηκα χωρίς συμμαχίες. Κατάφερα να κινητοποιήσω κόσμο να ενδιαφερθεί για την ουσία της πολιτικής, άνοιξα την καρδιά μου και μίλησα το λόγο της αλήθειας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δεύτερος της Κυριακής, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το 60% των πολιτών που ψήφισαν δημιουργική ανανέωση, ζήτησαν να γυρίσουμε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία» συνέχισε.  Ο υποψήφιος πρόεδρος δέχθηκε όμως τα πυρά του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος του απέδωσε χαρακτηριστικά «νεοφιλελεύθερου Θατσερικού τύπου» και «ευρωλάγνου»! Είχε προηγηθεί ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης που τον είχε χαρακτηρίσει νεοφιλελεύθερο προκειμένου να κάνει την αντίστιξη με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον οποίο τοποθέτησε στην κοινωνική Δεξιά.

«Ο κ. Στυλιανίδης δεν γνωρίζει τι εστί νεοφιλελευθερισμός και σκόπιμα επιχειρεί να πλήξει τον κ. Μητσοτάκη», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Εξήγησε και γιατί στηρίζει Κυριάκο Μητροτάκη: «Θα γίνει μία σύγκριση της «πρωθυπουργησιμότητας» των δύο. Αυτή πρέπει να είναι η συζήτηση. Τι κυβερνητική πρόταση έχουμε έτοιμη για την  επόμενη ημέρα για τον ελληνικό λαό και τι προτάσεις για το κόμμα».

«Να μου επιτρέψετε και κάτι ακόμα, γιατί το ακούω και με ενοχλεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν έχουν μεταξύ τους τόσο μεγάλες διαφορές, ιδεολογικά μιλάμε πάντα» επισήμανε.«Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επί σειρά δεκαετιών στη Νέα Δημοκρατία τον προσέθεταν στην Μητσοτακική πτέρυγα ή κάνω λάθος»;

«Αλλά μεταξύ των δύο πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την διαχειριστική επάρκεια» κατέληξε.

Σήμερα ευχαρίστησε και μέσω twitter τους πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές ο τρίτος της αναμέτρησης, Απόστολος Τζιτζικώστας. Έδωσε, όμως, και τη δική του «ανάγνωση» του αποτελέσματος, γράφοντας πως ήρθε πρώτος στη Μακεδονία, την Α' και τη Β' Θεσσαλονίκης. Ως προς το... πανελλαδικό αποτέλεσμα, το απέδωσε στις «γνωστές αντιξοότητες».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου