Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Κωστής Παλαμάς (1859 – 1943)

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας Αθηναϊκής Σχολής», η οποία συσπείρωνε νέους ποιητές που αντιδρούσαν στις υπερβολές του αθηναϊκού ρομαντισμού και ενδιαφέρονταν για την καθιέρωση της δημοτικής στον ποιητικό λόγο. Στο ποιητικό του έργο, που ξεπερνά τις είκοσι συλλογές, κυριαρχεί η Ελλάδα ως ιδανικό και αντικείμενο αγάπης, η πορεία του ελληνικού έθνους μέσα στους αιώνες, η προσπάθεια δημιουργικής αφομοίωσης του αρχαιοελληνικού πνεύματος και της λαϊκής παράδοσης και το πνεύμα της οικουμενικότητας του ελληνικού πολιτισμού.

Πάτρα:Κ. Πελετίδης: Ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις λόγω κορωναϊου – Ανακοίνωσε Καρναβάλι τον Ιούνιο(Βίντεο)

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης με αφορμή την ανακοίνωση από την κυβέρνηση της ματαίωσεις όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα.

Ο κ. Πελετίδης ανακοίνωσε πως σε ότι αφορά τις διοργανώσεις των οποίων την ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή δεν θα πραγματοποιηθούν, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί καλοκαιρινό καρναβάλι στα τέλη Ιουνίου.

Κορονοϊός: «Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε την αναβολή του καρναβαλιού» - «Μέχρι και δυο χρόνια φυλάκιση για τους επίμονους μασκαράδες»

Το καρναβάλι στην Ελλάδα αναβλήθηκε, προληπτικά μετά από την εμφάνιση κρουσμάτων του κορονοϊού τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 εισηγήθηκε ομόφωνα την αναβολή των οργανώσεων για το Καρναβάλι σε όλη τη χώρα, σε συμφωνία και με την πρακτική άλλων χωρών.
Το ίδιο ακριβώς συνέβη στην Βενετία και στη Νίκαια, όπως και σε πολλές πόλεις της Γερμανίας.

Ο Πούτιν αδειάζει τον Ερντογάν - Ποιες συνομιλίες για Συρία;

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει για την ώρα προγραμματισμένη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και συνάντηση στις 5 Μαρτίου με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι ήταν πολύ πιθανό να συζητηθούν οι εξελίξεις στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας με τον Πούτιν στις 5 Μαρτίου

Εντυπωσιακή προβολή ισχύος από την Πολεμική Αεροπορία - Με μαζικούς σχηματισμούς μαχητικών απαντά στην τουρκική προκλητικότητα

Σε νευρικό κλονισμό οι Τούρκοι Επιτελείς
Με εντυπωσιακή προβολή ισχύος πάνω από το Αιγαίο και μαζικές πτήσεις μαχητικών η Πολεμική Αεροπορία απαντά έμπρακτα στην Τουρκική προκλητικότητα η οποία εκφράζεται τις τελευταίες εβδομάδες με μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από Ελληνικά νησιά.

Μόνο τυχαία δεν είναι η εικόνα κλειστού σχηματισμού 12 μαχητικών F-16 σε διάταξη VIC την ώρα που πετούν πάνω από το Αιγαίο και από τα ελληνικά νησιά στο Αρχιπέλαγος. Ο επιβλητικός σχηματισμός αποτελούμενος από αεροσκάφη F-16 block 52+ τα οποία ανήκουν στην 337 Μοίρα "Φαντάσματα" ήταν μόνο ένας από όσους πέταξαν τις προηγούμενες ημέρες στον Εθνικό Εναέριο Χώρο και στα όρια του FIR Αθηνών.

Απάντησε η Ελλάδα στον ΟΗΕ για το Μνημόνιο της Τουρκίας με τη Λιβύη

Στην πλήρη απόρριψη των τουρκικών διεκδικήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο όπως αποτυπώθηκαν στην επιστολή του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ Φ. Σινιρλίογλου της 13ης Νοεμβρίου 2019, λίγο πριν συμπληρωθούν από το Τουρκολυβικό Μνημόνιο, προχώρησε η Αθήνα, δηλώνοντας με επιστολή (19 Φεβρουαρίου 2020) στον ΟΗΕ ότι οι τουρκικές διεκδικήσεις και οι συντεταγμένες που κατατέθηκαν είναι νομικά άκυρες, δεν παράγουν αποτελέσματα και δεν μπορεί να γίνει επίκληση τους έναντι της Ελλάδας.
Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ
ΠΗΓΗ: LIBERAL
Επισημαίνεται ακόμη ότι η Ελλάδα διατηρεί όλα τα δικαιώματα της βάσει του Διεθνούς Δικαίου ενώ

Η ΑΟΖ απελευθερώνει τα κατεχόμενα

Του Ν. Λυγερού

Όσο και να προσπαθούν μερικοί να μας πείσουν ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό που να έχουν νόημα σε εθνικό επίπεδο, δεν γίνεται και το όλο πλαίσιο παραμένει κοινοτικό. Όμως σίγουρα θα προσπαθήσουν μερικοί να προτείνουν διάφορα ανταλλάγματα. Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεχτικοί και να καταλάβουμε ότι η ΑΟΖ της Κύπρου είναι ικανή να απελευθερώσει όλα τα Κατεχόμενα με τη δυναμική της. Κι αν προσπαθούν μερικοί να ανταλλάξουν έδαφος με χρήση της ΑΟΖ είναι λάθος να το αποδεχθούμε. Αντιθέτως είναι η Κυπριακή ΑΟΖ και το ενεργειακό της πλαίσιο με την ανακάλυψη των κοιτασμάτων Αφροδίτη

Το κενό της πρότασης του ψευδοκράτους

Του Ν. Λυγερού

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ψευδοκράτους στις επόμενες εκλογές πρότεινε να επιστραφεί 6% του εδάφους στους Ελληνοκύπριους σε αντάλλαγμα της αποδοχής του μοντέλου λύσης δυο κρατών στην Κύπρο και της συμμετοχής των Τουρκοκύπριων σε επιτροπή για το φυσικό αέριο. Φαίνεται ότι ο ψευδοϋπουργός δεν γνωρίζει καν τις προτάσεις που ήδη απορρίφθηκαν στο παρελθόν, οι οποίες έδιναν περισσότερα εδάφη στους Ελληνοκύπριους. Έτσι το Σχέδιο Ανάν κρατούσε 28,5% για τους Τουρκοκύπριους το 2004 και η πρόταση του Akıncı