Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Στις όχθες του Ιλισού τα χρόνια τα παλιά

Αν ρωτήσεις τον σύγχρονο Αθηναίο που είναι ο Ιλισός ποταμός πιθανόν να μη το γνωρίζει, αφού από το 1960 καλύφθηκε πλήρως (οι εργασίες είχαν ξεκινήσει επί Μεταξά) και δεν φαίνεται πλέον.

Στα χρόνια της Παλιάς Αθήνας όμως ήταν το σπουδαιότερο σε σημασία ποτάμι και ακολουθούσε ο Κηφισός.

Ο Ιλισός η Ιλισσός πηγάζει από τις πλαγιές του Υμηττού διασχίζει τα νοτιοανατολικά σύνορα της παλιάς πόλης και εκείνα τα χρόνια ενωνόταν με τον Κηφισό, ενώ σήμερα ακολουθεί δική του πορεία μέχρι τον φαληρικό όρμο. Μπορούμε εύκολα να παρακολουθήσουμε την πορεία του μέσα από τη σύγχρονη Μιχαλακοπούλου, Βασιλέως Κωνσταντίνου και Καλλιρόης (ονομασία της γνωστής από την αρχαιότητα πηγής κοντά στο σημερινό εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής, που έδινε το πιο καλό πόσιμο νερό) …

Ράβδοι ορειχάλκου, μετάλλου που συνδέεται με τον θρύλο της Ατλαντίδας, ανασύρθηκαν από αρχαίο ναυάγιο(Βίντεο)

Νέες ράβδοι ορειχάλκου, ενός μετάλλου (ή τουλάχιστον, ενός με το ίδιο όνομα) που συνδέεται με τον θρύλο της Ατλαντίδας, καθώς, σύμφωνα με αρχαία κείμενα, εξορυσσόταν εκεί, ανασύρθηκαν από αρχαίο ναυάγιο στα ανοιχτά της Σικελίας.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Seeker, αρχαιολόγοι που διερευνούσαν το ναυάγιο του πλοίου, το οποίο βυθίστηκε πριν από 2.600 χρόνια στα ανοικτά των ακτών της Γέλας (ιδρύθηκε από αρχαίους Έλληνες αποίκους) ανέσυραν 47 κομμάτια του πολύτιμου κράματος νωρίτερα μέσα στον μήνα, μαζί με έναν αμφορέα και δύο περικεφαλαίες κορινθιακού τύπου. Οι νέες ράβδοι ακολουθούν την ανακάλυψη άλλων 39, που είχαν ανασυρθεί από το ίδιο ναυάγιο το 2015.

Η ιστορία της μίας και μοναδικής φοράς που παιχνίδι διεκόπη λόγω... UFO

Σε ένα γήπεδο μπορούν να συμβούν τα πάντα. Το γεγονός που ακολουθεί όμως, είναι πράγματι σπάνιο.

Διεκδικεί την απόλυτη μοναδικότητα γιατί πολύ απλά είναι το μοναδικό καταγεγραμμένο περιστατικό τέτοιου τύπου.

Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που γράφτηκε σε φύλλο αγώνος πως το παιχνίδι διεκόπη επειδή... UFO επισκέφθηκα το γήπεδο την ώρα που οι 22 ποδοσφαιριστές έπαιζαν μπάλα!

Η Chanel αποθεώνει την Ελλάδα σε ένα βίντεο-ύμνο στις ομορφιές της - «ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΕ ΖΩΝΕΣ»(Βίντεο)

Η Chanel σε ένα νέο προϊόν της αποφάσισε να υμνήσει την Ελλάδα και τις ομορφιές της.
«Ο ήλιος είναι παντού εδώ. Μερικοί το αποκαλούν μυστήριο... Είναι, όμως, απλά η ζωή... Ισως γι' αυτό οι άνθρωποι εδώ ζουν περισσότερο. Η Ελλάδα είναι όλα αυτά. Και τώρα ένα μέρος τους σας αποκαλύπτεται...» αναφέρει το βίντεο του παγκοσμίου κολοσσού της μόδας και των καλλυντικών.

Bloomberg: Η Ελλάδα θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ - «Η Ελλάδα και οι πιστωτές της εμφανίζονται έτοιμοι να καταλήξουν σε μια συμφωνία»

Με τίτλο «Η Ελλάδα θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)», το Bloomberg υποστηρίζει ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της εμφανίζονται έτοιμοι να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα επιτρέπει στη χώρα να λάβει βοήθεια και να αποπληρώσει τα χρέη της τον Ιούλιο.
Ωστόσο, ο συντάκτης του άρθρου Μαρκ Γκίλμπερτ επισημαίνει ότι αυτό που η Ελλάδα πραγματικά έχει ανάγκη, είναι να επανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές και για να το επιτύχει αυτό, η ΕΚΤ θα πρέπει να εντάξει τη χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ερντογάν: Οι ενέργειες της Γερμανίας θυμίζουν τη ναζιστική περίοδο

Τραβάει το «σχοινί» ο «Σουλτάνος».
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στην κυβέρνηση του Βερολίνου λέγοντας ότι οι ενέργειές της να απαγορεύσει τις προεκλογικές εμφανίσεις πολιτικών από την Τουρκία στη Γερμανία ενόψει του δημοψηφίσματος τον επόμενο μήνα «δεν διαφέρουν από εκείνες της ναζιστικής περιόδου».
Οι γερμανικές Αρχές αφαίρεσαν την άδεια για την διεξαγωγή δύο πολιτικών συγκεντρώσεων σε γερμανικές πόλεις την περασμένη εβδομάδα που ήταν προγραμματισμένες στο πλαίσιο της κυβερνητικής εκστρατείας για την επικράτηση του «Ναι» στο δημοψήφισμα.

ΕΦΚΑ: Στα ...Τάρταρα οι εισπράξεις – Πληρώθηκαν 323.000 από τα 1.194.000 σημειώματα!

Η «φορομπηχτική» πολιτική της... αριστερής κυβέρνησης δεν αποδίδει, γιατί οι Έλληνες έχουν εξαντληθεί από τους απανωτούς φόρους - Ελάχιστοι κατάφεραν να πληρώσουν τον ΕΦΚΑ - Μνημόνια και άγρια λιτότητα «ροκάνισαν» τα εισοδήματα.

Στα τάρταρα είναι η εισπραξιμότητα των εισφορών για τον ΕΦΚΑ. Το νέο αυτό «χαράτσι» κατάφερε σοβαρό «πλήγμα» σε αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Στα δημόσια νηπιαγωγεία βάζει το υπ. Παιδείας την τουρκική γλώσσα - Της μειονότητας της Θράκης

«Εφέτος  πιλοτικά του χρόνου θα επεκταθεί», λέει στο protothema.gr o Γεράσιμος Κουζέλης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας προβλέπει την διδασκαλία της τούρκικης γλώσσας σε νηπιαγωγεία της μειονότητας στη Θράκη, βάζοντας στην ουσία από το «παράθυρο» την τούρκικη γλώσσα και την όποια  προπαγάνδα στα δημόσια σχολεία.