Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΕΦΚΑ: Στα ...Τάρταρα οι εισπράξεις – Πληρώθηκαν 323.000 από τα 1.194.000 σημειώματα!

Η «φορομπηχτική» πολιτική της... αριστερής κυβέρνησης δεν αποδίδει, γιατί οι Έλληνες έχουν εξαντληθεί από τους απανωτούς φόρους - Ελάχιστοι κατάφεραν να πληρώσουν τον ΕΦΚΑ - Μνημόνια και άγρια λιτότητα «ροκάνισαν» τα εισοδήματα.

Στα τάρταρα είναι η εισπραξιμότητα των εισφορών για τον ΕΦΚΑ. Το νέο αυτό «χαράτσι» κατάφερε σοβαρό «πλήγμα» σε αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα εφτά χρόνια του μνημονίου και η σκληρή και ατελείωτη λιτότητα έχουν «γονατίσει» τους Έλληνες, που δεν έχουν πια καμία φοροδοτική ικανότητα.
Η … αριστερή κυβέρνηση ψήφισε έναν άδικο νόμο με στόχο να βάλει βαθιά το χέρι στις τσέπες των πολιτών, ωστόσο μάταια, αφού δεν έχει μείνει ούτε σεντς από την υπερφορολόγηση και τα ανελαστικά έξοδα.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ, από τα 1.194.000 σημειώματα του ΕΦΚΑ πληρώθηκαν μόλις τα 323.600.
Μάλιστα, η κυβέρνηση αντί να αντιληφθεί την ουσία του ζητήματος, που είναι φυσικά ότι ο λογαριασμός για τους φορολογούμενους δεν … βγαίνει», προωθεί σχέδιο νόμου για «την επίσπευση διαδικασιών για την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης».
Στο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνονται αλλαγές του νόμου Κατρούγκαλου που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2016 και ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων μόλις ημερών έγινε γνωστό ότι η εισπραξιμότητα των εισφορών ΕΦΚΑ παραμένει σε επίπεδα κάτω από 50%, ενώ για να είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, θα πρέπει να ξεπεράσουν το 75%.
Για το λόγο αυτό άλλωστε έχει δοθεί παράταση για την πληρωμή των εισφορών Ιανουαρίου μέχρι και τις 17 Μαρτίου.
Με βάση τα ίδια στοιχεία, εκτιμάται ότι έχουν εισπραχθεί λιγότερα από 70 με 80 εκατ. ευρώ.
Αν οι εισπράξεις φτάσουν τα 130 ευρώ, τότε θα θεωρηθεί…. επιτυχία!

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου