Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Β. ΠΟΥΤΙΝ:"Υπάρχει πρόβλημα μετακύλισης της τρομοκρατίας"




 
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας στο Σότσι, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι "το πρόβλημα της «μετακύλισης» της τρομοκρατίας από τη μια χώρα στην άλλη είναι απολύτως υπαρκτό. Oι συμμορίες στη Συρία δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά και δεν θα πάνε πουθενά".
Ως παράδειγμα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, ανέφερε τα γεγονότα στην Κένυα: «Οι ένοπλοι έφθασαν, όπως φαίνεται, από άλλη χώρα, και διαπράττουν εκεί φρικτά αιματηρά εγκλήματα.

Όταν ο Μακέιν αποκαλούσε "ήρωες" τους ισλαμιστές!!!!ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙΣ ΠΡΕΣΒΗΣ(Βίντεο)



Ο Γερουσιαστής Μακέιν το 2011 έλεγε για τους ισλαμιστές στην Λιβύη ότι ήταν ήρωες. Δείτε το βίντεο
Στο βάθος διακρίνεται μία γνώριμη μορφή.
Ποιός είναι;
Μα φυσικά αυτός που κομμάτιασαν οι ήρωες του Μακ Κέιν. Ο Αμερικανός πρέσβης που δολοφονήθηκε στην Βεγγάζη. Αυό και αν είναι ειρωνία της μοίρας.

Δείτε το βίντεο

Στο “τραπέζι” η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 68ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου. Επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η ΑΟΖ μεταξύ των τριών χωρών.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η τριμερής συνάντηση της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας, ήταν η συνέχεια των επισκέψεων που είχαμε κάνει στο Κάιρο, και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών ο κ. Κασουλίδης κι εγώ πριν από λίγες ημέρες. Η σημερινή συνάντηση στέλνει το μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε αυτή την τριμερή πολιτική συνεργασία, την οποία θα οργανώσουμε και σε επίπεδο υπουργικό, αλλά και σε επίπεδο υπηρεσιακό, με τους πολιτικούς διευθυντές των τριών υπουργείων.

Η Τρόικα παρεμβαίνει για τη συμφωνία ΟΛΠ-Cosco

Την ώρα που η ΕΕ εξετάζει εάν υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός – Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας
Στο μικροσκόπιο της Τρόικας βρίσκεται η συμφωνία μεταξύ ΟΛΠ και Cosco γεγονός που καταδεικνύει την πολυπλοκότητα του ζητήματος, αφού υπάρχει και η ΕΕ, η οποία εξετάζει εάν υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός.

Εκπρόσωποι των δανειστών βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομίας όπου πήγε ο γγ του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΥΝΑ),  Αθ.Μπούσιος, μαζί με κλιμάκιο από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να απαντήσουν στα ερωτήματα που θα τους τεθούν από τους Τροϊκανούς, οι οποίοι την επόμενη Πέμπτη θα συναντηθούν και με τον υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον Πειραιά.

Με νεκροφόρα και κόλλυβα διαδήλωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ(Βίντεο)


Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι στο κέντρο - Οι διαδηλωτές μοίρασαν και κόλλυβα - Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία

Με μια νεκροφόρα και ένα στεφάνι στο οποίο αναγράφεται «Σήμερα κηδεύουμε τους δημοτικούς υπαλλήλους» η ΠΟΕ- ΟΤΑ πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης .

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στη πλατεία Καραϊσκάκη και λίγο μετά τις 12.00 κατευθύνθηκαν στο υπουργείο. Τρεις κλούβες της αστυνομίας βρέθηκαν παρατεταγμένες έξω από την Ιταλική πρεσβεία, θέλοντας να εμποδίσουν τους διαδηλώτες να φτάσουν ακριβώς έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης,

Υπό τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας το εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι(Βίντεο)


Σχεδόν όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν και δύο ισλαμιστές σκοτώθηκαν, λέει ο υπουργός Εσωτερικών - Τουλάχιστον 69 νεκροί, 200 τραυματίες και πληροφορίες για 63 αγνοούμενους 
Το θρίλερ της ομηρίας στο εμπορικό κέντρο Westgate στο Ναϊρόμπι της Κένυα συνεχίζεται για τρίτη ημέρα με εκρήξεις, πυροβολισμούς και τη λίστα των θυμάτων να ανεβαίνει.

Σήμερα ακούστηκαν έξω από το Mall τέσσερις δυνατές εκρήξεις, ενώ μαύρος καπνός υψωνόταν πάνω από το εμπορικό κέντρο και σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, δύο ένοπλοι έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- «πλησιάζει στο τέλος της». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 10 ύποπτοι για συμμετοχή στην πολύνεκρη πολιορκία και ομηρία έχουν έως τώρα συλληφθεί.

Ο τυφώνας... Μέρκελ αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στη Γερμανία


Μετά την πανωλεθρία στις εκλογές ο Φίλιπ Ρέσλερ ανέλαβε τις ευθύνες του και φεύγει από την αρχηγία του FDP
Πολιτικές αναταράξεις στη Γερμανία ένα 24ωρο μετά τη μεγαλειώδη νίκη της Ανγκελα Μέρκελ. Λίγες ώρες μετά την παραίτηση της ηγεσίας του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών- το οποίο κατατροπώθηκε αφού δεν κατάφερε να εισέλθει στην Bundestag, και οι επικεφαλής των Πρασίνων αποχωρούν από το κόμμα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν πριν από λίγο τα γερμανικά ΜΜΕ- το κόμμα των Πρασίνων ήρθε τέταρτο στις χτεσινές εκλογές, ωστόσο, τα ποσοστά του ολίσθησαν επικίνδυνα.

Στάινμπρουκ: Η Ελλάδα θα καθορίσει τη νέα γερμανική κυβέρνηση


Ο κ. Στάινμπρουκ έχει τοποθετηθεί υπέρ της συνέχισης των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα και τάσσεται υπέρ της υιοθέτηση ενός νέου «σχεδίου Μάρσαλ» αναπτυξιακής βοήθειας Η Ελλάδα θα είναι το κεντρικό θέμα των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στο Βερολίνο, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών στις εκλογές της Κυριακής, Πέερ Στάινμπρουκ.

Ερωτηθείς για τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματός του στο θέμα της ευρωπαϊκής πολιτικής, ο  Στάινμπρουκ είπε ότι η Ελλάδα θα επανέλθει στην ημερήσια διάταξη. Ωστόσο, αναφερόμενος στα ευρωπαϊκά ζητήματα που θα τεθούν υπό συζήτηση, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επισήμανε ότι το κόμμα του σκοπεύει να αυξήσει την πίεση που θα ασκήσει στην Άνγκελα Μέρκελ για τη δημιουργία τραπεζικής ένωσης.

Αμερικανικά δημοσιεύματα για τις συνομιλίες της Αθήνας με την τρόικα

Αμερικανικά δημοσιεύματα για τις συνομιλίες της Αθήνας με την τρόικα
Στον νέο γύρο των συνομιλιών της Αθήνας με τους επιθεωρητές της τρόικας και στις προοπτικές που διαγράφονται, αναφέρονται σημερινά δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ.
Η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε συνομιλίες με τους διεθνείς επιθεωρητές της τρόικας, οι οποίες θα προετοιμάσουν το έδαφος για ένα τρίτο δάνειο ύψους πολλών δισ. ευρώ, αν και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στην Αθήνα αναφέρθηκαν σε σημάδια οικονομικής ανάκαμψης μετά από χρόνια βαθιάς ύφεσης στη χώρα.

Απόπειρα δολοφονίας η επίθεση εναντίον Καμμένου στο Κερατσίνι

Απόπειρα δολοφονίας η επίθεση εναντίον Καμμένου στο Κερατσίνι
Σοκάρουν οι δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις-ντοκουμέντο 
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αντώνης Κουμιώτης
Από το   newsbomb

Με ξύλα, σιδερόβεργες ακόμα και με μαχαίρι, σύμφωνα με δύο ιατροδικαστές, επιτέθηκαν προφανώς παρακρατικοί και σίγουρα όχι απλοί πολίτες, στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το θάνατο του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Και όμως... σε πείσμα όλων όσοι δεν τολμούν να το παραδεχτούν, στην Ελλάδα το παρακράτος ζει, όπως φαίνεται τις τελευταίες των ημερών. Ενίοτε μάλιστα είναι εκείνο που αναλαμβάνει να "καθαρίσει μπουγάδες" και πάντοτε κατόπιν έξωθεν εντολής, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων προσωπικών συμφερόντων.

Κατεβάζουν «ρολά» Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολυτεχνείο

Κατεβάζουν «ρολά» Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολυτεχνείο
Τα δύο Πανεπιστήμια προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας
 Στον «αέρα» μένουν οι εγγραφές πρωτοετών μαθητών, οι ορκωμοσίες πτυχιούχων και η διεξαγωγή εξετάσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου μετά τις αποφάσεις των Συγκλήτων των δύο ανώτατων ιδρυμάτων για πλήρη αναστολής της ακαδημαϊκής λειτουργίας.
Μάλιστα, προαναγγέλλεται προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συντονιστούν οι επόμενες κινήσεις τους.
Η ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρει:

Παραιτήσεις ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ για την Χρυσή Αυγή

Παραιτήσεις ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ για την Χρυσή Αυγή
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη οι οποίες του υποβλήθηκαν σήμερα για προσωπικούς λόγους.
Επιπλέον, με Απόφαση του κ. Αρχηγού διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κλπ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.

Απόψε τετ α τετ Νίκου Αναστασιάδη - Μπαν Κι Μουν


Νέα Υόρκη: Πρόσωπο με πρόσωπο θα τα πουν απόψε μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Κύπρου) στη Νέα Υόρκη Νίκος Αναστασιάδης και Μπαν Κι Μουν.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να επαναλάβει την πρότασή του για την Αμμόχωστο και επισημάνει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ την ανάγκη καλής προετοιμασίας του νέου γύρου των συνομιλιών, ώστε να υπάρξει προοπτική για θετική κατάληξη.

Δεν απομακρύνεται από το σημείο εκκίνησης η Wall Street

Dow15.401,04-50,05 -0,32%  



  Nasdaq3.774,73-14,65 -0,39%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Πτωτικά πρόσημα κυριαρχούν στο ταμπλό της Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις διαπραγματεύσεις για το αμερικανικό χρέος, προσπαθώντας παράλληλα να καταλάβουν ποιες κινήσεις πολιτικής της Fed βρίσκονται στον ορίζοντα.

Την απογοήτευσή τους για το ρυθμό ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας εξέφρασαν δύο αξιωματούχοι της Fed, με τον πρόεδρο της Fed της Ατλάντα, Dennis Lockhart να λέει πως ίσως η οικονομία έχει χάσει τη δυναμική της. "Χάνει η Αμερική την οικονομική της δυναμική;" αναρωτήθηκε ο Lochart σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη. "Υπάρχουν μερικές ενδείξεις που συνηγορούν σε αυτό". Η αμερικανική οικονομία δεν έχει βελτιωθεί αρκετά ώστε η Federal Reserve να μειώσει τη νομισματική στήριξη που προσφέρει, δήλωσε από την πλευρά του, σε ομιλία του, ο επικεφαλής της Federal Reserve Bank of New York, William Dudley.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 50,90 μονάδες (-0,33%) και βρίσκεται στις 15.400,10 μονάδες. Σήμερα ο Dow Jones υποδέχεται τα νέα μέλη του, καθώς στην παρέα των blue chips εντάσσονται οι Goldman Sachs, Visa και Nike στη θέση των Alcoa, Hewlett Packard και Bank of America.

Με μικρή πτώση έκλεισε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Μικρή πτώση παρουσίασε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να κλείνει τη Δευτέρα στις 93,84 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 0,20%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 38.748,10 για τις μετοχές και 47.602,00 για τα χρεόγραφα.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 35,42 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,42%.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, η Κύρια Αγορά παρουσίασε απώλειες της τάξης του 0,22%, η Παράλληλη Αγορά παρέμεινε αμετάβλητη, η Εναλλακτική σημείωσε πτώση 0,06%, όπως και ο δείκτης των Τραπεζών με 0,31%, των Ξενοδοχείων με 0,56% και των Επενδυτικών με 2,83%.

Ήπια άνοδος με επιλεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Μετά τις σοβαρές απώλειες της Παρασκευής, και στον «απόηχο» των αποτελεσμάτων των γερμανικών εκλογών, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας αντέδρασε ανοδικά τη Δευτέρα, με στήριξη από το αγοραστικό ενδιαφέρον σε δεικτοβαρείς τίτλους. Ξεχώρισαν στον FTSE Large Cap τα κέρδη του ΟΤΕ.

Το κλίμα της συνεδρίασης υπήρξε μάλλον υποτονικό, με διαρκείς εναλλαγές προσήμου και διακύμανση χαμηλού εύρους για τον ΓΔ, ενώ ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι ο τζίρος δεν ξεπέρασε τα 47 εκατ. ευρώ.