Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν απομακρύνεται από το σημείο εκκίνησης η Wall Street

Dow15.401,04-50,05 -0,32%  



  Nasdaq3.774,73-14,65 -0,39%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Πτωτικά πρόσημα κυριαρχούν στο ταμπλό της Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις διαπραγματεύσεις για το αμερικανικό χρέος, προσπαθώντας παράλληλα να καταλάβουν ποιες κινήσεις πολιτικής της Fed βρίσκονται στον ορίζοντα.

Την απογοήτευσή τους για το ρυθμό ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας εξέφρασαν δύο αξιωματούχοι της Fed, με τον πρόεδρο της Fed της Ατλάντα, Dennis Lockhart να λέει πως ίσως η οικονομία έχει χάσει τη δυναμική της. "Χάνει η Αμερική την οικονομική της δυναμική;" αναρωτήθηκε ο Lochart σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη. "Υπάρχουν μερικές ενδείξεις που συνηγορούν σε αυτό". Η αμερικανική οικονομία δεν έχει βελτιωθεί αρκετά ώστε η Federal Reserve να μειώσει τη νομισματική στήριξη που προσφέρει, δήλωσε από την πλευρά του, σε ομιλία του, ο επικεφαλής της Federal Reserve Bank of New York, William Dudley.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 50,90 μονάδες (-0,33%) και βρίσκεται στις 15.400,10 μονάδες. Σήμερα ο Dow Jones υποδέχεται τα νέα μέλη του, καθώς στην παρέα των blue chips εντάσσονται οι Goldman Sachs, Visa και Nike στη θέση των Alcoa, Hewlett Packard και Bank of America.


Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 17,00 μονάδων (-0,45%) φτάνοντας τις 3.757,60 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 8,60 μονάδων (-0,51%) και βρίσκεται στις 1.701,20 μονάδες.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει η μετοχή της Apple που κάνει άλμα 3,77% στον απόηχο της είδησης πως πούλησε 9 εκατομμύρια iPhone 5S και 5C μέσα σε τρεις μόλις ημέρες.

Στο μέτωπο της οικονομίας, η ενίσχυση των δεικτών για την παραγωγή βοήθησε να βελτιωθεί τον Αύγουστο ένας σημαντικός δείκτης-βαρόμετρο της αμερικανικής οικονομίας, αν και η ανάπτυξη παρέμεινε κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο για έκτο διαδοχικό μήνα.

Η Federal Reserve Bank of Chicago ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης Εθνικής Δραστηριότητας βελτιώθηκε στο 0,14 τον προηγούμενο μήνα από το αναθεωρημένο -0,43 του Ιουλίου, με το σύνολο των τεσσάρων βασικών κατηγοριών να έχουν θετική συνεισφορά.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, oι Financial Times μετέδωσαν ότι η Citigroup Inc. έχει γνωρίσει μεγάλη πτώση στα έσοδα της από συναλλαγές λόγω της χειρότερης των εκτιμήσεων επιβράδυνση στις συνθήκες στις αγορές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επικαλούμενοι άτομα με γνώση της υπόθεσης.

Οι FT αναφέρουν επίσης ότι η Citi έχει επίσης τη μεγαλύτερη έκθεση μεταξύ των αμερικανικών τραπεζών στις αναδυόμενες αγορές, οι οποίες γνώρισαν μεγάλες εκροές κεφαλαίων το τελευταίο διάστημα και σημαντική υποχώρηση των νομισμάτων τους.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου