Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ο τυφώνας... Μέρκελ αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στη Γερμανία


Μετά την πανωλεθρία στις εκλογές ο Φίλιπ Ρέσλερ ανέλαβε τις ευθύνες του και φεύγει από την αρχηγία του FDP
Πολιτικές αναταράξεις στη Γερμανία ένα 24ωρο μετά τη μεγαλειώδη νίκη της Ανγκελα Μέρκελ. Λίγες ώρες μετά την παραίτηση της ηγεσίας του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών- το οποίο κατατροπώθηκε αφού δεν κατάφερε να εισέλθει στην Bundestag, και οι επικεφαλής των Πρασίνων αποχωρούν από το κόμμα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν πριν από λίγο τα γερμανικά ΜΜΕ- το κόμμα των Πρασίνων ήρθε τέταρτο στις χτεσινές εκλογές, ωστόσο, τα ποσοστά του ολίσθησαν επικίνδυνα.


Ο τουρκικής καταγωγής συμπρόεδρος των Πρασίνων, Τζεμ Οζντεμίρ και η Κλαούντια Ροτ, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild αποχωρούν από το κόμμα των Οικολόγων.

Η απόφαση των αρχηγών του κόμματος  ελήφθη ενόψει του συνεδρίου του Κόμματος των Πρασίνων, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέτες . Οι Ροτ και Οζντεμίρ κάλεσαν σύσσωμη την ηγεσία του κόμματος να παραιτηθεί, δήλωσαν πηγές προς το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο κοινοβουλευτικός ηγέτης των Πρασίνων Φόλκερ Μπεκ ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος για τη θέση που κατέχει.


Παραιτήθηκε ο Ρέσλερ από το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών
Μετά την ιστορική αποτυχία του FDP να μπει στην Bundestag, ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Φιλίπ Ρέσλερ, παραιτήθηκε.

Ο αρχικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, χρεώνεται την ιστορική αποτυχία του κόμματος να μείνει εκτός Bundestag στις χθεσινές εκλογές και όπως δήλωσε ο ίδιος αναλάμβανε την ευθύνη.

Αλλα και ο υποψήφιος του κόμματος για την καγκελαρία και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Ράινερ Μπρούντερλε επεσήμανε, χτες, με κατεβασμένο το κεφάλι ότι η πολιτική ευθύνη θα αναληφθεί αν και όπως τόνισε, αυτό δεν θα είναι το τέλος του κόμματος.

«Αυτό είναι το χειρότερο αποτέλεσμα που καταγράψαμε ποτέ», δήλωσε ο Ράινερ Μπρούντερλε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που αφήνουν εκτός βουλής το κόμμα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρέσλερ ήταν έτοιμος να παραιτηθεί στις αρχές Ιανουαρίου όταν άρχισε να χρεώνεται την φθίνουσα δημοτικότητα του κόμματός του. Όμως μαζί του παρέσυρε και τον Μπρούντερλε, ηγετικό στέλεχος του FDP αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών της Μέρκελ, Γκίντο Βεστερβέλε. O πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος Γερμανός υπουργός αποχαιρετά και αυτός την κυβέρνηση.

Νέος επικεφαλής ο Κρίστιαν Λίντνερ, λέει η Bild
Ο Ρέσλερ δίνει το... «δαχτυλίδι» στο ανώτατο στέλεχος του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild. Με συνοπτικές διαδικασίες, το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών επωμίζεται τις ευθύνες του μετά την ιστορική ήττα που υπέστη στις χθεσινές εκλογές και αλλάζει ηγεσία, σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ.
Ο Κρίστιαν Λίντνερ γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1979 στο Βούπερταλ της Γερμανίας και σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Μετά το διαζύγιο των γονιών του έμεινε με τη μητέρα του.

Το 2011 παντρεύτηκε την δημοσιογράφο της εφημερίδας Die Zeit, Ντάγκμαρ Ροζενφελτ, με την οποία διατηρούσε δεσμό δύο ετών. Από το 2009 έως το 2011 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών.  

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου