Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Υπό τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας το εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι(Βίντεο)


Σχεδόν όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν και δύο ισλαμιστές σκοτώθηκαν, λέει ο υπουργός Εσωτερικών - Τουλάχιστον 69 νεκροί, 200 τραυματίες και πληροφορίες για 63 αγνοούμενους 
Το θρίλερ της ομηρίας στο εμπορικό κέντρο Westgate στο Ναϊρόμπι της Κένυα συνεχίζεται για τρίτη ημέρα με εκρήξεις, πυροβολισμούς και τη λίστα των θυμάτων να ανεβαίνει.

Σήμερα ακούστηκαν έξω από το Mall τέσσερις δυνατές εκρήξεις, ενώ μαύρος καπνός υψωνόταν πάνω από το εμπορικό κέντρο και σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, δύο ένοπλοι έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- «πλησιάζει στο τέλος της». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 10 ύποπτοι για συμμετοχή στην πολύνεκρη πολιορκία και ομηρία έχουν έως τώρα συλληφθεί.


Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότεροι από 200 όμηροι απελευθερώθηκαν κατά τη σημερινή επιχείρηση.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της κενυατικής αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε από το πρακτορείο Reuters να μην κατονομαστεί, επρόκειτο αρχικά για προσπάθεια των ειδικών δυνάμεων να εισέλθουν στο χώρο από την οροφή και να ολοκληρώσουν την ανακατάληψη του Ουέστγκεϊτ, αιφνιδιάζοντας τους ισλαμιστές ενόπλους της σομαλικής Αλ Σεμπάμπ, οι οποίοι κρατούν ομήρους στο εσωτερικό του κτηριακού συγκροτήματος.

Από το Σάββατο έχουν χάσει τη ζωή τους 69 άνθρωποι, ενώ αγνοούνται άλλοι 63, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η ισλαμική οργάνωση αλ-Σαχάαμπ, η οποία δραστηριοποιείται πρωτίστως στη Σομαλία και έχει δεσμούς με την αλ-Κάιντα.



Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και το ζευγάρι της παρακάτω φωτογραφίας.

Ο αρχιτέκτονας Ross Langdon, με καταγωγή από τη Βρετανία και την Αυστραλία και η επιστήμονας σύζυγός του περίμεναν το πρώτο τους παιδί. Μάλιστα, η άτυχη γυναίκα επρόκειτο να γεννήσει σε λίγες ημέρες, δυστυχώς, όμως και οι δύο έχασαν τη ζωή τους στο μακελειό στο εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι αστυνομικές αρχές βρήκαν το ζευγάρι να κείτεται αγκαλιασμένο μέσα σε ένα λουτρό αίματος, ενώ πιθανολογούν ότι ο άνδρας σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να προστατέψει τη σύζυγό του.







ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου