Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Καταπληκτική διάλεξη του Παν. Κανελλόπουλου το 1966: Το ιστορικό νόημα του Ελληνικού Έθνους !!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!!

Mια υπέροχη, και ιστορική, διάλεξη τού μεγάλου φιλοσόφου, ακαδημαϊκού και πολιτικού μας Παναγιώτη Κανελλόπουλου*, στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Κύπρου, τον Σεπτέμβριο του 1966. Προσκεκλημένος στήν ηρωική Μεγαλόνησο ο Έλλην ακαδημαϊκός μιλά με γνώση και σοφία στους νέους μαθητές και ενώπιον της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας της Κύπρου, με θέμα «Το ιστορικό νόημα του Ελληνικού Έθνους». Ένας λόγος παρακαταθήκη για τις γενιές των Ελλήνων.
Ακολουθεί ολόκληρη η καταπληκτική διάλεξη:

Τι συμβαίνει με το νερό;(Ντοκιμαντέρ - Βίντεο)

Από το Manolis Foinikianakis

Τι συμβαίνει με την ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα;

Ποια είναι η διεθνής εμπειρία των ιδιωτικοποιήσεων του νερού;
Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα, τι είχε γίνει στο παρελθόν και τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, σε Αθήνα (ΕΥΔΑΠ), Θεσσαλονίκη (ΕΥΑΘ) και την υπόλοιπη Ελλάδα (ΔΕΥΑ);
Στο ντοκιμαντέρ μιλούν οι:

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρετίζει την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΞ

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, χαιρέτισε την επιστροφή στην πατρίδα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και συνέχαρη τον ελληνικό λαό και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.
«Χαιρετίζουμε την είδηση για την πολυαναμενόμενη επιστροφή στο σπίτι για τους Έλληνες στρατιωτικούς Δημήτρη Κούκλατζη και Αγγελο Μητρετώδη. Συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας» γράφει η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

Η Ουάσιγκτον απειλεί την Άγκυρα με νέες κυρώσεις - Τραμπ: Δεν αποδείχθηκαν καλοί φίλοι

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν προειδοποίησε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν δεν απελευθερωθεί σύντομα ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον.
«Έχουμε επιπλέον μέτρα, τα οποία σχεδιάζουμε να λάβουμε, εάν δεν τον αφήσουν σύντομα ελεύθερο» υπογράμμισε ο Μνούτσιν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Η λίρα κατέγραψε πτώση μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών. «Δεν αποδείχθηκαν καλοί φίλοι» είπε από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. «Κρατούν έναν φοβερό Χριστιανό πάστορα εκεί. Είναι αθώος», συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Η δικτατορία της Τουρκίας χτυπά τους δημοσιογράφους

Του Ν. Λυγερού

Επειδή βλέπει ότι η οικονομία της βυθίζεται και ότι φτάνει στα όρια της καταστροφής, η δικτατορία της Τουρκίας αποφάσισε τώρα να χτυπήσει την ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων, επειδή κατηγορούνται ότι κάνουν προκλητικές δηλώσεις.

Έτσι η εξουσία έχει βάλει στο παιχνίδι ακόμα και τη δικαιοσύνη για να καταπατήσει με τον πιο επίσημο τρόπο όλους όσους αντιστέκονται σε αυτήν την δικτατορία και την επίσημη παραπληροφόρηση.

Τι άλλο χρειαζόμαστε;

Του Ν. Λυγερού

Μετά από όλες αυτές τις καταστροφές και τους παραλογισμούς, τι άλλο χρειαζόμαστε για να δούμε την αλήθεια; Δηλαδή απλώς την πραγματικότητα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας μετά από τόσα λάθη στον χειρισμό του Σκοπιανού και της πυρκαγιάς στο Μάτι. Αντί να αξιοποιήσουμε το θέμα της ΑΟΖ και στο Ιόνιο, όπου περιμένουμε ακόμα την τελευταία κίνηση για να φτάσουμε επιτέλους στο σημείο που είμαστε Δυτικά Κρήτης και ΝοτιοΔυτικά Κρήτης. Ασχολούμαστε με ανούσια για την πατρίδα, επειδή η εξουσία κοιτάζει μόνο και μόνο το κομματικό της μέλλον, επειδή βλέπει ότι έχει χάσει το πολιτικό παιχνίδι.

Τελείωσαν τα επικοινωνιακά κόλπα

Του Ν. Λυγερού

Όσο και να προσπαθεί η εξουσία να χρησιμοποιήσει προς όφελος της τους νεκρούς στο Μάτι, τα επικοινωνιακά κόλπα τελείωσαν διότι και ο πιο αφελής βλέπει πλέον ότι πρόκειται για μηδενισμό συνανθρώπων. Δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί όχι μόνο τις πράξεις που δεν έγιναν, αλλά ούτε τις κινήσεις εντυπωσιασμού για την κάλυψη των λαθών και μετά τα γεγονότα της τραγωδίας. Και τώρα που προσπαθεί να μας πείσει ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα, λες και υπάρχει ειδική αποστολή, ενώ πρόκειται για το πρέπον, ποιος μπορεί να πιστέψει ότι ο υπουργός που δεν έκανε τίποτα και δεν παραιτήθηκε, θα κάνει τώρα κάτι το αποτελεσματικό.