Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Η δικτατορία της Τουρκίας χτυπά τους δημοσιογράφους

Του Ν. Λυγερού

Επειδή βλέπει ότι η οικονομία της βυθίζεται και ότι φτάνει στα όρια της καταστροφής, η δικτατορία της Τουρκίας αποφάσισε τώρα να χτυπήσει την ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων, επειδή κατηγορούνται ότι κάνουν προκλητικές δηλώσεις.

Έτσι η εξουσία έχει βάλει στο παιχνίδι ακόμα και τη δικαιοσύνη για να καταπατήσει με τον πιο επίσημο τρόπο όλους όσους αντιστέκονται σε αυτήν την δικτατορία και την επίσημη παραπληροφόρηση.
Όμως ό,τι και να κάνει ο δικτάτορας δεν μπορεί να φέρει πίσω ψηφοφόρους που τον έχουν εγκαταλείψει.
Μπορεί μόνο να κρατήσει αυτούς που έχει εκφοβίσει με διάφορους τρόπους. Ακόμα και οι παρεμβάσεις της Τράπεζας της Τουρκίας έχουν περάσει στο πλαστό επίπεδο. Επειδή οι περισσότεροι Τούρκοι για να σώσουν τα χρήματά τους αλλάζουν το εθνικό τους νόμισμα σε δολάρια και χρυσό, πράγμα που βέβαια επιδεινώνει την κατάσταση. Επίσης η επίσημη αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και η προσπάθεια προσέγγισης όχι μόνο της Ρωσίας αλλά ειδικά του Ιράν και του Πακιστάν προκαλεί πολλούς προβληματισμούς για το μέλλον διότι επί της ουσίας σημαίνει ότι η Τουρκία βυθίζεται προς Ανατολάς σε μια περιοχή που βλέπει πάντα ανταγωνιστικά αλλά ταυτόχρονα σημαίνει ότι έχει αποτύχει η εισβολή της στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο και όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό βλέπουν και οι δημοσιογράφοι της ελευθερίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου