Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ο βυθός κρύβει ακόμη μυστικά


Εσωτερική άποψη του μηχανισμού. Οι ερευνητές ανακάλυψαν συνολικά 3.400 χαρακτήρες (γράμματα, σύμβολα κ.λπ.).
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ
Από το  kathimerini

Ηταν λίγο πριν από το Πάσχα του 1900 όταν δύο πλοιάρια Συμιακών σφουγγαράδων κατέφυγαν στα Αντικύθηρα για να γλιτώσουν από μια θαλασσοταραχή που τους βρήκε μεσοπέλαγα. Μόλις ησύχασε ο καιρός, ένας από τους σφουγγαράδες, ο Ηλίας Σταδιάτης, βούτηξε με το σκάφανδρο για να εξερευνήσει τον βυθό. Οταν ξεπέρασε τα 40 μέτρα βάθος πρέπει να είδε ένα αξέχαστο θέαμα: ο πυθμένας ήταν σπαρμένος με μαρμάρινα αγάλματα, αγγεία και απομεινάρια ενός αρχαίου σκαριού. Πήρε το χέρι ενός χάλκινου αγάλματος και αναδύθηκε στην επιφάνεια. Χωρίς να το γνωρίζει, ο σφουγγαράς συνετέλεσε στη γέννηση μιας νέας επιστήμης στα νερά του Αιγαίου: την ενάλια αρχαιολογία.

Τα Γερμανικά Πολυβολεία του Ισθμού (Βίντεο)

Μία πτήση στην ιστορία, πάνω από τα σημάδια που άφησαν οι Γερμανοί κατακτητές στον Ισθμό της Κορίνθου.

Τη στρατηγική σημασία του Ισθμού είχαν αντιληφθεί οι Γερμανοί κατακτητές κατά το 1940 και κατασκεύασαν αυτά τα πολυβολεία και άλλα οχυρωματικά έργα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα πολυβολεία έχουν τριγωνική διάταξη στην κάθε πλευρά του Ισθμού, ώστε το ένα να «καλύπτει» το άλλο και κανείς να μην μπορεί να περάσει χωρίς έλεγχο.

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ – Ποιοι και γιατί κατασκεύασαν τις 36 υπόγειες πολιτείες; (ΦΩΤΟ)

Ήταν το φθινόπωρο του 1963, όταν ο OmerDemir στην πόλη Ντερινκούγιου (Μαλακοπή) της Τουρκίας γκρέμισε ένα τοίχο στον υπόγειο του σπιτιού του.
Ξαφνιασμένος ανακάλυψε πως υπάρχει συνέχεια πίσω από το τοίχο αλλά τίποτα δεν μπορούσε να τον προϊδεάσει για το μέγεθος της αποκάλυψης που τον περίμενε.

Ακολουθώντας το απόκρημνο υπόγειο μονοπάτι που ξεδιπλωνόταν μπροστά ανακάλυψε μία ολόκληρη υπόγεια πόλη άγνωστου χρονολογικής προέλευσης που εκτείνεται 60 μέτρα κάτω από τη Γη και ικανή να φιλοξενήσει 20.000 ανθρώπους. Αναμφίβολα έχουμε να κάνουμε με ένα δημιούργημα που δε συνάδει σε καμία περίπτωση με τις τεχνολογικές δυνατότητες παρελθοντικών εποχών. Δεν πρόκειται για έναν υπόγειο καταυλισμό, αλλά για επτά ορόφους και διαδρόμους χιλιομέτρων, ενώ οι αεραγωγοί της έχουν 120 μέτρα βάθος.

N. Lygeros: "Smart Education"(Βίντεο)


N. Lygeros: "Smart Education".
Function Centre “The Grand Roxy” Brighton Le Sands,
Sydney. Saturday, June 4, 2016

Ως Νήσο Ελις «οραματίζεται» τη Λέσβο ο Αυστριακός ΥΠΕΞ

Ως Νήσο Ελις -όπου στις αρχές του 20ού αιώνα κρατούνταν οι μετανάστες, μέχρι να αποφασιστεί αν θα τους δεχθούν οι ΗΠΑ- «οραματίζεται» την Λέσβο ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτζ.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Presse, ο Κουρτζ αναφέρει πως η αντιμετώπιση του προσφυγικού πρέπει να είναι ανάλογη με αυτή της Αυστραλίας ή των ΗΠΑ στις αρχές του περασμένου αιώνα.
Οι πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στην Αυστραλία με βάρκες αποτρέπονται ή τους στέλνουν σε καταυλισμούς στο Ναούρου ή την Παπούα Νέα Γουϊνέα, όπου καταγράφονται και περιμένουν ενώ εξετάζονται τα αιτήματά τους.

Βρετανός βρήκε αρχαίο ελληνικό χρυσό στέμμα 2.300 ετών κάτω από το... κρεβάτι του!

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε πριν λίγες ημέρες στο Σόμερσετ της Αγγλίας.
Ένα εκπληκτικά, σπάνιο, χρυσό στέμμα που πιστεύεται ότι είναι πάνω από 2.300 ετών, βρήκε ένας Βρετανός κάτω από το... κρεβάτι του εξοχικού του σπιτιού.
Το λεπτεπίλεπτο ελληνικό στεφάνι μυρτιάς, που πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε το 300 π.Χ., βρέθηκε μέσα σε εφημερίδες σε ένα χαρτόκουτο.
Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, ένιωσε έκπληκτος από το εύρημα. Μάλιστα, το σοκ που υπέστη ήταν ακόμη μεγαλύτερο, όταν ένας εκτιμητής του είπε πως το πολύτιμο τεχνούργημα αξίζει τουλάχιστον 130.000 ευρώ.

«Τζαμί» για όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού η Αγιά Σοφιά - Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα

Από αύριο μέχρι τις 7 Ιουλίου θα διαβάζονται στίχοι από το Κοράνι που θα μεταδίδονται ζωντανά στην τουρκική τηλεόραση - ΥΠΕΞ: Αναχρονιστική και ακατανόητη κίνηση - ΝΔ: Έλλειψη σεβασμού προς τους ορθόδοξους χριστιανούς ανά την υφήλιο
Σε μια κίνηση ιδιαίτερα προκλητική, που σόκαρε τον κόσμο του ορθόδοξου χριστιανισμού προχώρησε η Τουρκία, καθώς, όπως δημοσίευσαν τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας, η Αγιά Σοφιά, πρόκειται να μετατραπεί σε τζαμί για όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού.