Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ο Ναός της Άρτεμης Αγροτέρας στο Μέτς

Το www.artemisagrotera.org είναι μια δυναμική ιστοσελίδα πληροφόρησης, επικοινωνίας, διαμαρτυρίας και δράσης για την προς εξαφάνιση θέση του ιωνικού Ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος του 5ου π.Χ στην οδό Αρδηττου, Μετς στο κέντρο της Αθήνας, που δημιουργήθηκε από την Πρωτοβουλία κατοίκων Μετς.
Είμαστε μια ομάδα πολιτών που μας αφορά η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του περιβάλλοντος και αντιδρούμε στις καταστροφικές ενέργειες που γίνονται στην περιοχή μας, το Μετς.
Στόχος της ιστοσελίδας είναι να πληροφόρηση για την ιστορική σημασία του ναού και να μαζέψει υπογραφές μέσω μιας έκκλησης, οι οποίες θα σταλούν στο Ελληνικό κοινοβούλιο και στο Ευρωκοινοβούλιο με την αίτηση:

Νέα μελέτη για τα αρχαία τείχη του Πειραιά στη Μαρίνα Ζέας

Τα αρχαία τείχη του Πειραιά 
κάτω από το δρόμο στην περιοχή της Μαρίνας Ζέας
Θέλετε προβλήτες; Προστατέψτε πρώτα τα αρχαία! Την τριτοκοσμική και προσβλητική για τις αρχαιότητες κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στη Μαρίνα Ζέας προσπαθεί να αναστρέψει το υπουργείο Πολιτισμού διά του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που θέτει σαφείς και απαρέγκλιτους όρους για την προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων, προκειμένου να δώσει την έγκρισή του για την κατασκευή δύο νέων προβλητών, οι οποίες θα προστεθούν φυσικά, στις πολλές υπάρχουσες. 


Το αίτημα έχει ένα ιστορικό, που πάει πίσω στο 2003, όταν συζητήθηκε για πρώτη φορά το θέμα, μόνον που τότε δεν λαμβανόταν καμία πρόνοια για τα αρχαία του μικρού λιμανιού:

Φυγή Χριστιανών από τη Συρία από το φόβο της μουσουλμανικής αδελφότητας

Χριστιανοί που ζουν στη Συρία, εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα, στο γειτονικό Λίβανο, όπου υπάρχει χριστιανική κοινότητα, φοβούμενοι από την Μουσουλμανική Αδελφότητα της χώρας, από μέλη της οποίας αποτελείται το πιο ισχυρό μέρος των συριακών δυνάμεων της αντιπολίτευσης που αγωνίζεται να ανατρέψει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.



Σε συνέντευξή τους στο BBC, τα περισσότερα μέλη της χριστιανικής κοινότητας της Συρίας ισχυρίζονται ότι η χώρα βαδίζει σε «ταχύ εξισλαμισμό» με την κυριαρχία της ‘Αδελφότητας’ την οποία συνθέτουν οι ορθόδοξοι σουνίτες.

Η Ουγγαρία επιδιώκει αυτονομία της Βοϊβοδίνας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Zholt Nemet δήλωσε ότι περιμένει από τη νέα σερβική κυβέρνηση να εφαρμόσει ευρεία αυτονομία στη σερβική επαρχία της Βοϊβοντίνας.



«Εκτιμώ ότι είναι σημαντικό στο νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης της Σερβίας να συμπεριληφθεί ο σεβασμός στην αυτονομία της Βοϊβοντίνας και τα δικαιώματα της ουγγρικής κοινότητας», δήλωσε Νέμετ στην εφημερίδα της Νόβι Σαντ, ‘Μαντιάρ Σο’- Mađar so.

Καρατζαφέρης:Σε λίγο θα μας πουν, ότι και το Μαντείο των Δελφών είναι στο Ντιάρμπακιρ».

Ο Πρόεδρος του Λ.ΑΟ.Σ., Γιώργος  Καρατζαφέρης, με την παρακάτω δήλωση, απάντησε στης Τουρκία  σχετικά με τους ισχυρισμούς της περί καταγωγής της Ολυμπιακής φλόγας.

«Οι Τούρκοι αφού οικειοποιήθηκαν τον Όμηρο, τον Ηρόδοτο, τα ελληνικά θέατρα της Περγάμου, της Μιλήτου και της Εφέσου, τώρα θέλουν να οικειοποιηθούν και την Ολυμπιακή φλόγα.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αν δεν γίνει επαναδιαπραγμάτευση, να διαγραφεί ο Σαμαράς

Χειμαρρώδης, αφοπλιστικός, σταθερός στις πολιτικές του πεποιθήσεις ο Αχαιός πολιτικός, Νίκος Νικολόπουλος, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε εκτός Νέας Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές τόσο για το κυβερνητικό έργο, όσο και για την ριζική αλλαγή της πολιτικής πλεύσης του πρωθυπουργού προς τις μνημονιακές επιταγές.
Ο Νίκος Νικολόπουλος βρισκόταν εδώ και καιρό σε τροχιά σύγκρουσης με τη Νέα Δημοκρατία. Είχε οριστεί υφυπουργός Εργασίας, ωστόσο, παραιτήθηκε λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 9 Ιουλίου.

Η τελευταία ελπίδα για διακοπές φέτος

Η τελευταία ελπίδα για διακοπές φέτος
Ποιοι τον δικαιούνται, τι χρειάζεται να κάνουν για να πάρουν τα πολυπόθητα εισιτήρια, πότε μπορούν να ταξιδέψουν.
Ίσως αυτή να είναι η τελευταία χρονιά που οι αδύναμες οικονομικά κοινωνικές ομάδες να μπορούν να κάνουν λίγες ημέρες διακοπές με την βοήθεια του κοινωνικού τουρισμού. Τα επιδόματα και οι κοινωνικές παροχές βρίσκονται στο τραπέζι του Προκρούστη στις συζητήσεις με την τρόικα και το πιθανότερο είναι πως, στην τραγική κατάσταση στην οποίαν έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας, να θυσιαστούν τα προγράμματα του τουρισμού. Έτσι κι αλλιώς, ακόμη και πολλοί από τους δικαιούχους δεν πρόκειται να κάνουν χρήση τους φέτος, καθώς φοβούνται ότι και πάλι τα οικονομικά τους «δεν βγαίνουν» παρ' ότι η διαμονή θα είναι πληρωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της.

Παράνομα στη χώρα ο Πακιστανός «Δράκος» της Πάρου!

Σκληρός και χωρίς αρχικά να παραδέχεται ότι επιτέθηκε να βιάσει τη 15χρονη Μυρτώ, ο «Δράκος» της Πάρου θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Σύρου, προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο 21χρονος Πακιστανός, ο οποίος ήρθε και ζούσε παράνομα στην Ελλάδα, μετά και την ταυτοποίηση και του δεύτερου δείγματος DNA άλλαξε τακτική και δέχτηκε πως αυτός είναι ο άνθρωπος που τραυμάτισε σοβαρά τη μαθήτρια στα βράχια της Χρυσής Ακτής, αλλά, όπως είπε, σκοπός του ήταν να κλέψει το κινητό της τηλέφωνο και όχι να τη βιάσει.

Άγγλοι στο ραντεβού τους με τις... γκάφες!

Άγγλοι στο ραντεβού τους με τις... γκάφες!
Διεθνώς ρεζίλι έχουν γίνει οι Βρετανοί, οι οποίοι κάθε ημέρα κάνουν και μια απίστευτη γκάφα, με την λίστα να μην έχει τέλος!
 
Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου να έχουν μόλις μία εβδομάδα που έχουν ξεκινήσει, ωστόσο οι διοργανωτές μας έχουν... χαρίσει ήδη πολλά ευτράπελα.

Ένας 11χρονος ρεζίλεψε το Ολυμπιακό Λονδίνο

«Πονοκέφαλος» για την ΕΕ οι Σύροι πρόσφυγες

Υπό τον φόβο της μαζικής εισόδου προσφύγων από τη Συρία μέσω Ελλάδας, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χ.-Π. Φρίντριχ πιέζει την Τουρκία να συμβάλει, ώστε σταματήσει η παράνομη μετανάστευση προς την ΕΕ.

Στην συνέντευξη με την εφημερίδα Rheinische Post ο Γερμανός υπουργός Eσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ υποστηρίζει ότι η ΕΕ προσπαθεί «με όλες τις δυνάμεις να κλείσει τις διόδους» στα ελληνοτουρκικά σύνορα προς την Ευρώπη, επειδή σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυτό είναι πάνω από τις δυνάμεις της Ελλάδας.

Ο 21χρονος Πακιστανός είναι ο «Δράκος» της Πάρου!

Το «Δράκο» της Πάρου  -σύμφωνα τουλάχιστον και με την πρώτη ταυτοποίηση γενετικού υλικού που βρέθηκε στο σπίτι του νεαρού Πακιστανού και στα ρούχα της μαθήτριας- έχουν στα χέρια τους οι άνδρες της Ασφάλειας.

Ο ηλικίας 21 ετών υπήκοος Πακιστάν κρατείται στη ΓΑΔΑ, δεν έχει ομολογήσει, ωστόσο είναι πλέον θέμα χρόνου να βγουν και τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος και η προσαγωγή να μετατραπεί σε σύλληψη.

Τηλεφώνημα Γκάιτνερ σε Σαμαρά για την οικονομία

Τηλεφωνική επικοινωνία, με πρωτοβουλία του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, είχαν αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Τίμοθι Γκάιτνερ και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Η επικοινωνία επιβεβαιώθηκε από την αμερικανική πλευρά, με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, οι δύο άνδρες φέρονται να συζήτησαν για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να εξασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και η ανάκαμψη.

Χάλκινο στην κωπηλασία για Γιαζιτζίδου - Τσιάβου

Πιστό στο ραντεβού του με τις επιτυχίες φάνηκε το γυναικείο ελληνικό δίδυμο του διπλού σκιφ της κωπηλασίας. Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των μεσαίων βαρών και ανέβασαν την Ελλάδα στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Σε μια πραγματικά φοβερή κούρσα, το ελληνικό πλήρωμα ξεκίνησε πολύ δυνατά στην 4η διαδρομή και κρατούσε τα ηνία μέχρι και τα 1000 μέτρα. Στη συνέχεια οι μεγάλες αντίπαλοι των κωπηλατριών μας, Βρετανίδες, ανέβασαν το ρυθμό του και άρχισαν να ξεχωρίζουν περνώντας στην 1η θέση. Τσιάβου και Γιαζιτζίδου έδωσαν μεγάλη μάχη με το πλήρωμα από την Κίνα και έχασαν το ασημένιο μετάλλιο μόλις στα τελευταία μέτρα.

Εμπλοκές σε ειδικά μισθολόγια και δόσεις

Δυσκολίες στη διάσωση των ειδικών μισθολογίων αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, στις ενστάσεις της οποίας προσέκρουσε και η ρύθμιση για την εξόφληση των φόρων εισοδήματος και της έκτακτης εισφοράς.

Τα ισοδύναμα μέτρα ύψους 205 εκατ. ευρώ που παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο για να γλιτώσει το ψαλίδι κατά 10% στις αποδοχές 200.000 πανεπιστημιακών, δικαστικών, γιατρών του ΕΣΥ, διπλωματικών και αρχιερέων δεν φαίνεται να περνούν τις εξετάσεις της τρόικας, κάνοντας κυβερνητικά στελέχη να εντάσσουν στη φρασεολογία τους την κρίσιμη παράμετρο «τουλάχιστον για φέτος» όταν αναφέρονται στις προσπάθειες απόκρουσης των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια.

Με εντολή Σαμαρά γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

Περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί παίρνουν μέρος στην επιχείρηση εντοπισμού λαθρομεταναστών. «Το μέτρο θα είναι μόνιμο» τονίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Οι έρευνες της αστυνομίας ξεκίνησαν από χθες το βράδυ στην μεγάλες πόλεις τις χώρας. Όσο δεν διαθέτουν έγγραφα θα απελαύνονται άμεσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες αστυνομική επιχείρηση στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας με την Ελληνική Αστυνομία να πραγματοποιεί ελέγχους σε κτίρια και να προσαγάγει μετανάστες, στα πλαίσια της επιχείρησης για την απομάκρυνση από το κέντρο παράνομων μεταναστών με την ονομασία «Ξένιος Ζευς». 

Στην ΓΑΔΑ ύποπτος Πακιστανός για την επίθεση στην 15χρονη

Τα αποτελέσματα των ερευνών προκειμένου να διαπιστωθεί αν ταυτοποιούνται με τα δείγματα γεννετικού υλικού που βρέθηκαν στην 15χρονη περιμένει η Ασφάλιεα Αττικής. Ο 21χρονος Πακιστανός καρτείται στην ΓΑΔΑ και εντπίστηκε στην επιχείτηση της ΕΛ. ΑΣ για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών

Ο νεαρός αλλοδαπός προσήχθη και εξετάζεται μέχρι αυτή την ώρα στην Ασφάλεια Αττικής , καθώς φέρεται να έχει άμεση εμπλοκή στην επίθεση και τον βαρύτατο τραυματισμό της 15χρονης κοπέλας στην Πάρο στις 23 Ιουλίου.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ



Από το aioniaellinikipisti

Πως φθάσαμε στην 4η Αυγούστου
1933- Με το αποτυχημένο κίνημα επιβολής δικτατορίας του Πλαστήρα - Βενιζέλου
1934- Με τη συζήτηση να περιστρέφεται στο ποιός θα κάνει την δικτατορία.
1935- Με το αποτυχημένο κίνημα των Αξιωματικών Ναυστάθμου και την δίκη 1.130 υπευθύνων (εκ των οποίων οι κυρίως υπεύθυνοι Βενιζέλος και Νικ. Πλαστήρας είχαν διαφύγει στο εξωτερικό, και τελικά κατεδικάσθηκαν εις θάνατον και αυτοί και άλλοι 60, σε ισόβια 57, σε πρόσκαιρες ποινές 20, σε μικρότερες ποινές 57. Εκτελέστηκαν δε από το έκτακτο στρατοδικείο ο Παπούλας και ο Κοιμήσης. (Γρ. Δαφνής. Η Ελλάς μεταξύ δύο Πολέμων Β τ.343 -354)
1935- Με το κίνημα του Κονδύλη και την επάνοδο του Βασιλέως Γεωργίου Β'.
1936.- Με το κίνημα του νέου «Στρατιωτικού Συνδέσμου» με αρχηγό τον Κ. Πλατή.

ΔΝΤ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ "ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ"

ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ
"ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ"

«Δεν ενόμισα ότι ο πόλεμος αυτός , τον οποίον όλοι ευχόμεθα βραχύν αλλά δια τον οποίον ουδείς γνωρίζει πόσον θα διαρκέσει , έπρεπε να ανακόψη το έργον της αναδημιουργίας της Ελλάδας το οποίο αρχίσαμεν από της 4ης Αυγούστου 1936. Και δια τούτο, παρ’ όλας τας τεράστιας θυσίας χαριν της πολεμικής ημών παρασκευής , δεν δίστασα ουδ’ επί στιγμήν να επιδιώξω την συνέχισιν των ειρηνικών έργων των οποίων τον απολογισμόν και την μέλλουσαν κατεύθυνσιν γνωρίζεις καλώς, Ελληνικέ Λαέ.

Σε υψηλό τριών μηνών Dow και S&P 500

Dow13.096,17217,29 1,69%  



  Nasdaq2.967,9058,13 2,00%  

H Wall Street χθες
Με τους Dow Jones και S&P 500 να κλείνουν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Μαΐου αντέδρασε η Wall Street στην ανακοίνωση των στοιχείων για τις καταστάσεις μισθοδοσίας στις ΗΠΑ, βάζοντας τέλος στο 4ημερο πτωτικό σερί.

Ειδικότερα, οι καταστάσεις μισθοδοσίας  αυξήθηκαν κατά 163.000 τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης, με το ποσοστό ανεργίας, το οποίο υπολογίζεται από διαφορετική έρευνα, να αυξάνεται στο 8,3%. Στον ιδιωτικό τομέα οι καταστάσεις μισθοδοσίας αυξήθηκαν κατά 172 χιλ. ενώ στο δημόσιο υποχώρησαν κατά 2 χιλ. 

Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, ανέμεναν αύξηση κατά 95.000 στις καταστάσεις μισθοδοσίας και διατήρησης του ποσοστού ανεργίας στο 8,2%.Ο αριθμός των αιτήσεων τον Ιούνιο και το Μάιο αναθεωρήθηκαν ελαφρώς, με το μέγεθος του Ιουνίου να καταγράφει αύξηση 64.000 από την αρχική των 80.000 και του Μαΐου να ενισχύεται κατά 87.000 από 77.000.

Εκτός των καταστάσεων μισθοδοσίας, θετικά ήταν τα στοιχεία και για τον PMI υπηρεσιών τον Ιούλιο που καταρτίζει το Institute for Supply Management. Ειδικότερα, ο δείκτης του ISM αυξήθηκε  στις 52,6 μονάδες από 52,1 μονάδες τον Ιούνιο, ενώ οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τον τοποθετούσαν στις 52 μονάδες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012 ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012
ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ
 

 
Ἡ Ἱστορία ἐπαναλαμβάνεται:
 
1. Οἱ ἑκάστοτε ἰθύνοντες ἀνὰ τὴν ὑφήλιο γιὰ νὰ παραμείνουν στὴν ἐξουσία κάνουν ὄχι μόνον χρῆσι, ἀλλὰ καὶ μεγίστη κατάχρησι τῆς ἀδυναμίας τῶν μαζῶν νὰ ἀσχολοῦνται μὲ κάτι, γιὰ νὰ μὴ ἀπασχολεῖται ὁ λαός, ποὺ ἔχει δύναμι ἐλέφαντα, μὲ τὴν κατακρήμνισι τῶν ἰθυνόντων.