Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Αίγυπτος: Ανακάλυψαν νεκροταφείο με 1 εκατ. μούμιες!


Έκπληκτοι, Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν στη διάρκεια των ανασκαφών τους σε κοιμητήριο της Αιγύπτου ότι είναι θαμμένες περίπου ένα εκατομμύριο μούμιες, ανάμεσά τους και ένα βρέφος.

Μία από τις μούμιες είχε ύψος 2,1 μέτρα ενώ οι ερευνητές επικέντρωσαν την προσοχή τους σε ένα βρέφος (κοριτσάκι), το οποίο είχε θαφτεί έχοντας δίπλα του παιχνίδια και φορώντας βραχιόλια

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα προσπαθούν να διαλευκάνουν το μυστήριο, από πού, δηλαδή, προήλθε ένας τόσος μεγάλος αριθμός αφού ο πλησιέστερος οικισμός δεν δικαιολογεί το μέγεθος του νεκροταφείου.

Το δίγωνο Θράκη – Πελοπόννησος

Του Ν. Λυγερού

Αν εξετάσουμε τοποστρατηγικά τη Θράκη μπορούμε να την ταυτίσουμε με την έννοια της γωνίας, όταν το κέντρο της ως αιχμή είναι βέβαια η Κωνσταντινούπολη. Στο ίδιο πλαίσιο, αν εξετάσουμε το νότιο μέρος των Βαλκανίων, θα εντοπίσουμε μια άλλη γωνία που αποτελείται από την Πελοπόννησο.

Ο συνδυασμός των δύο μέσω της ηπειρωτικής Ελλάδας δημιουργεί τοποστρατηγικά ένα δίγωνο. Η συνειδητοποίηση αυτής της οντότητας έχει επιπτώσεις σε επίπεδο στρατηγικής.

ΗΠΑ - Κούβα: Η δεύτερη «πτώση του Τείχους»

Η πορεία εξομάλυνσης των σχέσεων ΗΠΑ - Κούβας, την οποία εξήγγειλαν από κοινού την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου οι πρόεδροι των δύο χωρών, Μπαράκ Ομπάμα και Ραούλ Κάστρο, δείχνει να θέτει τέρμα σε μια ψυχροπολεμική αντιπαράθεση η οποία σφράγισε το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Από την αμερικανική κυριαρχία στην κουβανική επανάσταση

Οι ΗΠΑ, οι οποίες διατηρούσαν οικονομική και πολιτική επικυριαρχία στο νησί της Καραϊβικής ουσιαστικά από το 1900 - όταν και η Ισπανία παραιτήθηκε από κάθε κυριαρχία στην Κούβα - έως την πτώση του καθεστώτος Μπατίστα το 1959, δεν συγχώρησαν ποτέ την επαναστατική κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο για την εθνικοποίηση αμερικανικής περιουσίας, μετά τη νίκη της κουβανικής επανάστασης, ο χαρακτήρας της οποίας ήταν ριζοσπαστικός, αλλά όχι κομμουνιστικός, τουλάχιστον στην πρώτη της φάση.

B.Πούτιν: "Η Ρωσία στηρίζει την Κύπρο και θα αποτελέσει ασπίδα στις απειλές που δέχεται"- "ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" (Βίντεο)

Ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν στην ετήσια συνέντευξή του δήλωσε για την Κύπρο ότι η Ρωσία θα σταθεί ως ασπίδα προστασίας στις απειλές που δέχεται και να μην την πιέζουν για να δεχθεί προγραμματισμένες λύσεις, που έχουν σχεδιαστεί από αλλού.
"Θέλουμε να έχουμε μια ισορροπημένη θέση και να βρεθεί μια λύση στο Κυπριακό" είπε ο Β.Πούτιν, αναφερόμενος στη Μεγαλόνησο, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία αφού δέιχνει πόσο μετράει η Κύπρος για την Μόσχα ώστε να αναφερθεί στα κύρια σημεία της ετήσιας συνέντευξης του Ρώσου προέδρου, την ίδια στιγμή που συνδυαστικά η Δύση με κάθε μέσο επιτίθεται στην Ρωσία.

Ινδία:Σκληρές εικόνες: Πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια και τα μυρμήγκια το έτρωγαν ζωντανό!

Το μωρό βρήκε ένας σχολικός φύλακας, ο οποίος σοκαρισμένος ειδοποίησε τις αρχές
Το σκληρό πρόσωπο της ζωής γνώρισε λίγα μόνο λεπτά μετά τη γέννησή του το μωράκι που απεικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες και το οποίο λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του, λόγω της ανευθυνότητας της μητέρας του.


Σε ένα περιστατικό απίστευτης σκληρότητας, που σημειώθηκε στην πόλη Μποπάλ στην Ινδία, μια γυναίκα πέταξε το παιδί της γυμνό σε έναν κάδο απορριμμάτων κοντά σε ένα σχολείο, λίγα μόνο λεπτά αφότου ήρθε στον κόσμο.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στη Βουλή η δίμηνη παράταση του μνημονίου

Θα κατατεθεί τη Δευτέρα - Έχει ήδη υπογραφεί απο τους υπουργούς - Θα περιλαμβάνει μόνο την επιμήκυνση και όχι μέτρα
Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα μπει στην Ολομέλεια την Δευτέρα για κύρωση θα γίνει η επιμήκυνση του μνημονίου κατά δύο μήνες.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΝΠ έχει ήδη υπογραφεί απο τους υπουργούς και θα περιλαμβάνει μόνο την επιμήκυνση και όχι μέτρα. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει την δυνατότητα εντός 40 ημερών να την φέρει στην Βουλή για έγκριση, ωστόσο η διαδικασία επισπεύδεται και η ψήφισή της θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Κυβέρνηση ειδικού σκοπού: Ποιοι την θέλουν και ποιοι όχι

Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να μην συζητούν καν ένα τέτοιο σενάριο - Το ΠΑΣΟΚ εμφανιζόταν να την επιδιώκει, όμως πλέον μιλά για κυβέρνηση «εθνικού σκοπού» - Τι κρύβουν οι παρεμβάσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη
Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια μετά τη χθεσινή, πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.



Ο θάνατος του Ιωάννη Μεταξά. Γιατί κάποιοι υποστηρίζουν ότι δολοφονήθηκε;


Το τέλος του Μεταξά και τα σενάρια ότι έβαλαν το χεράκι τους Βρετανοί πράκτορες

29 Ιανουαρίου 1941. Ώρα 6 το πρωί. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Ιωάννης Μεταξάς, αφήνει την τελευταία του πνοή, στο σπίτι του στην Κηφισιά. Αμέσως οι φήμες οργιάζουν. Ποιος ευθύνεται; Ανάμεσα στον λαό ακούγεται και η φράση «οι Άγγλοι τον έφαγαν». Γιατί όμως κάποιοι θεώρησαν υπεύθυνους τους συμμάχους;
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, που υπέγραφαν 12 Έλληνες γιατροί, ο Μεταξάς δέκα ημέρες νωρίτερα είχε εμφανίσει φλεγμονή στον φάρυγγα. «Παρά την έγκαιρον διάνοιξίν του, ως και την μετεγχειρητικήν κατάλληλον θεραπείαν, παρουσίασεν εν συνεχεία τοξιναιμικά φαινόμενα και επιπλοκάς, ως γαστρορραγίαν και ουρίαν και απέθανεν».

Πάτρα - Άρχισαν τα όργανα... Τράπεζα αρνήθηκε σε συνταξιούχο συνδικαλιστή να κάνει ανάληψη σεβαστού χρηματικού ποσού

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο εύθραυστο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας με το ολοένα εντεινόμενο κλίμα αβεβαιότητας, το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η Προεδρική εκλογή και το τι μέλλει γενέσθαι στην συνέχεια, έχουν προκαλέσει όπως είναι φυσικό μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του thebest.gr, ορισμένοι πολίτες και στην Πάτρα, θέλησαν να τραβήξουν κάποια χρήματα από τραπεζικές τους καταθέσεις παρακινημένοι από τον φόβο και την ανασφάλεια.