Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

13 χρόνια χωρίς τον “Χριστόδουλο μας”: Η άνοδος και το τραγικό φινάλε ενός φωτισμένου Ιεράρχη(Βίντεο - Φωτο)

Του Γιώργου Θεοχάρη
Από το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Αφιέρωμα στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο που εξεδήμησε εις Κύριον σαν σήμερα – Ξημερώματα Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2008. 

ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Είμαι ο Χριστόδουλός σας…» είχε πει και η φράση του ακόμη ακούγεται στα αυτιά μας. Ήταν, είναι και θα είναι «ο Χριστόδουλος μας»…

Το κατάφερε με το πνεύμα του, το σθένος του, τον πατριωτικό του λόγο, την μαχητικότητά του… 13 χρόνια είναι πολλά από το στερνό αντίο… Ένδεκα χρόνια σαν σήμερα… Ο μακαριστός Χριστόδουλος είχε μιλήσει από το 2006 για τη Μακεδονία και τη σημασία της για την Ελλάδα. «Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει», είχε πει.

Δείτε το μεγάλο Πείραμα που κάναμε με ψηφιακό δερματοσκόπιο για το ποια μάσκα είναι πιο ασφαλής; Φωτό και αποτελέσματα

Των Αλέξανδρου Γιατζίδη και Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, medlabnews.gr iatrikanea
Από το medlabgr


Όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας το θέμα "ΜΑΣΚΑ" είναι κάτι που ενδιαφέρει επιστήμονες και όλον τον κόσμο που καλούνται να τις χρησιμοποιούν. Από το ερώτημα φοράμε ή δεν φοράμε μάσκα του Ιανουρίου 2020 περάσαμε στο Οι υγιείς ΔΕΝ πρέπει να φορούν μάσκα, Φεβρουάριο 2020, και φτάσαμε στο Πώς να φτιάξετε εύκολα χωρίς βελόνες και λαστιχάκια, Μάιος 2020. Έτσι είδαμε να επικρατούν υφασμάτινες μάσκες ζωγραφιστές, με σχήματα, με σήματα από εταιρείες να επικρατούν και να τις φορούν οι περισσότεροι.

Παρέμβαση ΗΠΑ για τη Λιβύη: Ζητούν την αποχώρηση των τουρκικών και ρωσικών δυνάμεων

«Να σεβαστούν την εθνική κυριαρχία της Λιβύης και να σταματήσουν αμέσως όλες τις στρατιωτικές παρεμβάσεις»

Η Ουάσινγκτον «ζητά από την Τουρκία και τη Ρωσία να ξεκινήσουν αμέσως την αποχώρηση των δυνάμεών τους» από τη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων και των μισθοφόρων, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός, προσωρινός πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Ρίτσαρντ Μιλς.

«Ζητάμε από όλους τους εξωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να σεβαστούν την εθνική κυριαρχία της Λιβύης και να σταματήσουν αμέσως όλες τις στρατιωτικές παρεμβάσεις», είπε ο Μιλς κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα αυτό.

Γερμανικό ''άκυρο'' σε Ελλάδα! - Η Μέρκελ στέλνει στην Τουκία τα 6 υποβρύχια

Nέο ''άδειασμα'' σε Αθήνα

Για άλλη μία φορά οι Γερμανοί στηρίζουν την Τουρκία, ενώ πριν λίγες ημέρες έδειξαν ξεκάθαρα την ενόχλησή τους για την αγορά των γαλλικών μαχητικών!  

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ''άκυρο'' με τον πιο επίσημο τρόπο ρίχνει η Γερμανία στο Ελληνικό αίτημα για εμπάργκο όπλων στη Τουρκία. Το Βερολίνο με ''νύχια και με δόντια'' προσπαθεί να κρατήσει ''όρθια'' την Άγκυρα, εν μέσω προκλήσεων σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.   

“Ποια είναι τα 10 πράγματα που θα έπρεπε οπωσδήποτε να πεις σε κάποιον που δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για την ελληνική επανάσταση”;

Υπέροχη η συνέντευξη της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου στο ερώτημα του InsideStory

1. Οι Έλληνες δεν ήταν οι πρώτοι που επαναστάτησαν ενάντια στους Οθωμανούς
Η Ελληνική Επανάσταση, που ξεκίνησε το 1821 και τελείωσε το 1830 με την αναγνώριση εθνικού ανεξάρτητου κράτους με το όνομα Ελλάς, είναι η δεύτερη στα Βαλκάνια. Την πρώτη την έκαναν οι Σέρβοι το 1804. Είχαν αρχηγό τους τον Γεώργιο Πέτροβιτς Καραγκεόργεβιτς, τον Καραγιώργη της Σερβίας, τον οποίον τιμούμε με δρόμο στην πρωτεύουσά μας επειδή υπήρξε σημαντική προσωπικότητα που έπαιξε ρόλο και στα ελληνικά πράγματα. Η σερβική επανάσταση ήταν μακρόσυρτη, ολοκληρώθηκε το 1830, αλλά με αυτονομία. Δηλαδή προέκυψε ένα αυτόνομο κράτος και όχι ανεξάρτητο, όπως αργότερα το ελληνικό.
Η επανάστασή τους δεν έμοιαζε πολύ με τη δική μας, διότι αυτών ξεκίνησε ως εξέγερση και εξελίχθηκε σε επανάσταση. Κατά την έκρηξη, δηλαδή, των γεγονότων, δεν είχαν εθνικό διακύβευμα στον νου τους, καθώς ξεκίνησαν διαμαρτυρόμενοι για την αθέτηση προνομίων που τους είχε παραχωρήσει η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Τελικά η διαμαρτυρία έγινε επανάσταση. Αντίθετα, η ελληνική ξεκίνησε προετοιμασμένη ως τέτοια.

“Πνοή άνοιξης στο Αιγαίο”. Τί κρύβεται από πίσω;

Ειρήνη Αναστασοπούλου
Από το dw

Η έναρξη διερευνητικών είναι απότοκο της βούλησης Ερντογάν για αναβαθμισμένες σχέσεις με την ΕΕ και της εκλογής Μπάιντεν κατά τη WELT. H FAZ για την "αντιπάθεια" της Αθήνας στο διαμεσολαβητικό ρόλο του Βερολίνου.

Τα γερμανικά ΜΜΕ παρακολουθούν την έναρξη των διερευνητικών σήμερα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία με την επισήμανση ότι τελευταία ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν επιθυμεί βελτιωμένες σχέσεις με την ΕΕ. Σύμφωνα ωστόσο με παρατηρητές η στάση του θεωρείται αποτέλεσμα της έκβασης των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, επειδή ο νέος πρόεδρος Μπάιντεν παρακολουθεί τις εξελίξεις στην νατοϊκή Τουρκία με πιο επικριτική στάση από ότι ο προκάτοχός του.