Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Διαχρονικός οριζόντιος άξονας

Του Ν.Λυγερού

Οι επαφές που γίνονται αυτήν την περίοδο και ξαφνιάζουν τους περισσότερους από εμάς, ακολουθούν ένα απλό νοητικό σχήμα είναι ο διαχρονικός οριζόντιος άξονας, ο οποίος βασίζεται στον μεγάλο άξονα της έλλειψης που αποτελεί η τοποστρατηγική Μεσόγειος. Εδώ και αιώνες αυτός ο γενικός άξονας έχει μεταστρατηγική βάση λόγω των νησιών που βρίσκονται ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο έως τους Αγίους Τόπους: η Μάλτα, η Κρήτη, η Ρόδος και η Κύπρος. Αν εξετάσουμε τα FIR της Μάλτας, της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, βλέπουμε ότι υπάρχει μια απλή συνέχεια. Αν προσθέσουμε και τις ΑΟΖ από αυτές τις χώρες στο ίδιο πλαίσιο, αντιλαμβανόμαστε ότι παρόλο που δεν μιλούμε για εθνικές κυριαρχίες, έχουμε κυριαρχικά δικαιώματα που ενισχύουν όλο το πλαίσιο.

Σάλος για το σχέδιο δολοφονίας εναντίον του Βαρθολομαίου ανήμερα της Αλωσης

Με έκπληξη και σκεπτικισμό παρακολουθούν στο Φανάρι τα δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης που αποκάλυψαν νέο σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Οι έρευνες των τουρκικών αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ο ύποπτος που συνελήφθη από την τουρκική Αστυνομία αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν μπόρεσε να στοιχειοθετηθεί κάποια κατηγορία σε βάρος του.

Ξυνίδης: Ψεύτη Κουκουλόπουλε πάρε πίσω ό,τι είπες

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την «μαύρη» τρύπα στα οικονομικά του κόμματος. Αυτή τη φορά ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης έγινε πυρ και μανία με τις δηλώσεις του Πάρι Κουκολόπουλου.

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος είπε ότι οι κ. Ραγκούσης και Ξυνίδης παρέδωσαν το ΠΑΣΟΚ με απλήρωτους εργαζόμενους και διερωτήθηκε εάν αισθάνονται την ανάγκη να δώσουν εξηγήσεις γι’ αυτή την κατάσταση.

Πεπόνης - Μουζακίτης δεν θέλουν ανανέωση της θητείας τους

Σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των ερευνών για μεγάλες οικονομικές υποθέσεις -όπως η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τα ασφάλιστρα κινδύνου και τα δάνεια των κομμάτων, σηματοδοτεί η αιφνιδιαστική κίνηση των δυο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, να παραδώσουν στην εισαγγελία Εφετών τις δικογραφίες με τις υποθέσεις αυτές τις οποίες μέχρι πρόσφατα χειρίζονταν οι ίδιοι.


Οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης φέρονται μάλιστα να ενημερώνουν τον Άρειο Πάγο ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στο πόστο των οικονομικών εισαγγελέων! Και αυτό λίγες ημέρες πριν το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) του Αρείου Πάγου αποφανθεί για τον αν η θητεία τους – που λήγει στις αρχές Ιουνίου - θα ανανεωθεί ή όχι.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με πρόεδρο τον κ. Μανώλη Φουκαράκη.

Ο δικηγόρος τους, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος τους υπερασπίστηκε μαζί με τον Θέμη Σοφό, δήλωσε: «Η ελληνική Δικαιοσύνη διόρθωσε το λάθος της».

«Η ελληνική Δικαιοσύνη απέδειξε ότι μόνο η ψύχραιμη προσέγγιση των πραγμάτων μπορεί να οδηγήσει σε ορθή αξιολόγηση και τη χρυσή τομή της αλήθειας. Το βούλευμα αποφυλάκισης των Γιώργου και Ανδρέα Κουρή αντικατοπτρίζει την αποκατάσταση της νομικής ορθότητας και της ουσιαστικής Δικαιοσύνης» δήλωσε από την πλευρά του ο Θέμης Σοφός.

Θέμα χρόνου η οριστική ρήξη... Το «μνημόνιο» στο ΠΑΣΟΚ «τελειώνει» τις σχέσεις Βενιζέλου-Παπανδρέου

Θέμα ελάχιστων εβδομάδων πρέπει να θεωρείται η οριστική ρήξη στις σχέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον προκάτοχό του Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή την οικονομική χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι αναγκασμένο πλέον να εισέλθει σε ένα ιδιότυπο «μνημόνιο», με επώδυνα και δραστικά μέτρα μείωσης του κόστους λειτουργίας.

Η αποστροφή του κ. Βενιζέλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου την Πέμπτη, ότι εάν ο κ. Παπανδρέου θίγεται από τα δημοσιεύματα του τύπου για τη μαύρη τρύπα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ας πάει στη δικαιοσύνη, είναι ενδεικτική των διαθέσεων του προέδρου για την υπόθεση.

Η ηρωική δασκάλα που αρνήθηκε να παραλάβει πλακέτα από βουλευτή(Βίντεο)

Η ηρωική δασκάλα που αρνήθηκε να παραλάβει πλακέτα από βουλευτή
«Κρύο ντους» για τον βουλευτή -  Η δασκάλα που δέχεται πόλεμο τα τελευταία χρόνια, αρνήθηκε να λάβει την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του. 
Την ώρα που στρατιωτικοί λαμβάνουν χαρτζιλίκι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πιουν μια… μπυρίτσα, κάποιοι Έλληνες και Ελληνίδες κρατούν το κεφάλι και την εθνική μας αξιοπρέπεια ψηλά.
Η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου γνωστή για τους αγώνες της για την Ελληνική Θράκη αρνήθηκε σε εκδήλωση την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του βουλευτή της ΝΔ.
Η  δασκάλα του Έβρου, Χαρά Νικοπούλου, η οποία δέχεται πόλεμο τα τελευταία χρόνια από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των προσώπων που προσέφεραν και προσφέρουν στην Ελλάδα αλλά και στην ορεινή Τ.Κ. Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου.

Βενιζέλος: Η δημοσκοπική ένδεια… προτάσεις κατεργάζεται!

Βενιζέλος: Η δημοσκοπική ένδεια… προτάσεις κατεργάζεται!
Θα μπορούσε κάποιος να πει, ότι οι μέρες της αγάπης, της Λαμπρής, ενέπνευσαν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο, ώστε να κάνει (εκ νέου...) τη γνωστή πρόταση στη ΔΗΜΑΡ για συνεργασία, η οποία μάλιστα να μπορεί να φτάσει μέχρι και σε κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές!
Ωστόσο τα πράγματα είναι πιο απλά. Μεταξύ (υποτιθέμενων...) καλών προθέσεων και πεζών σκοπιμοτήτων είναι κάποιες φορές δυσδιάκριτες οι διαφορές. Και ο πολυπράγμων Βενιζέλος το ξέρει το παιχνίδι. Πόθεν επομένως η... επίθεση, η νέα επίθεση ενότητας στο κόμμα του Φ. Κουβέλη;

Φρένο από Σκοπούλη στα τεστ για ΑΙDS!

φωτεινη σκοπουλη

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει ότι η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη μπλόκαρε τη χρηματοδότηση των κέντρων!
Διέκοψαν εδώ και ένα μήνα τα Κέντρα Αναφοράς για το AIDSστη χώρα να κάνουν εξετάσεις για τον θανατηφόρο ιό, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης.
Το σχετικό κονδύλι που έχει εγκριθεί για την χρηματοδότησή τους στον προϋπολογισμό τόσο για το 2012 όσο και για το 2013 έχει μπλοκάρει η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που επισημαίνει πως το πρωτοφανές αυτό γεγονός, δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για τη Δημόσια υγεία.

Πρόκληση Γκιούλ:Εξαίρεσε από την «ενεργειακή» Μεσόγειο την Ελλάδα

Πρόκληση Γκιούλ:Εξαίρεσε από την «ενεργειακή» Μεσόγειο την Ελλάδα
Λόγο για ενδείξεις περί ύπαρξης κοιτασμάτων φυσικού αερίου τριών τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων στην Ανατολική Μεσόγειο έκανε σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ σημειώνοντας ότι αυτό «θα καταστήσει ακόμη πιο σημαντική τη θέση της Τουρκίας στην ενεργειακή γεωγραφία, αφού έχει τις μεγαλύτερες ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο και μία ευρεία Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη».
Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ επεσήμανε ότι «δεν είναι λογικά τα σχέδια της Ελληνοκυπριακής πλευράς να ιδιοποιηθεί μόνη της τις πηγές που βρίσκονται γύρω από το Νησί». Μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη στο 4ο Ενεργειακό Φόρουμ που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Ενέργειας και Κλίματος (IICEC) του τουρκικού ιδιωτικού Πανεπιστημίου Σαμπαντζί, ο κ. Γκιουλ είπε πως με δεδομένα τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, «η οικονομική συνεργασία που θα οικοδομηθεί στην περιοχή αφενός θα υπηρετήσει την κοινή ευημερία και αφετέρου θα συμβάλει στην επίλυση των πολιτικών προβλημάτων».

Αρβανιτόπουλος: Στην ώρα τους οι πανελλαδικές - ΟΛΜΕ: Πάμε σε απεργία

Αρβανιτόπουλος: Στην ώρα τους οι πανελλαδικές - ΟΛΜΕ: Πάμε σε απεργία
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις εξελίξεις σχετικά με την απεργία των καθηγητών της ΟΛΜΕ την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.
"Το δικαίωμα των νέων να διαγωνιστούν σε ένα περιβάλλον ηρεμίας είναι ιερό", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.
"Η απόφαση της ΟΛΜΕ δημιουργεί αδικαιολόγητη αναστάτωση σε εκατοντάδες οικογένειές και θέτει σε ομηρία τους μαθητές.

Με μικρή πτώση έκλεισε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με αμελητέες απώλειες έκλεισε την βδομάδα το Χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης στο γνώριμο σκηνικό της υποτονικής δραστηριότητας, έκλεισε στις 97,72 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,06%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχώρησε στις 40,23 μονάδες, καταγράφοντας μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 0,47%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €93.277, εκ των οποίων οι €24.609 αφορούσε συναλλαγές σε χρεόγραφα. Παρόλο το θετικό άνοιγμα της συνεδρίας, ο Γενικός Δείκτης λόγω της πίεσης στους τίτλους της Ελληνικής Τράπεζας υποχώρησε στο επίπεδο των 97,8 μονάδων, που παρέμεινε για το μεγαλύτερο διάστημα της διαπραγμάτευσης φτάνοντας μέχρι το τελευταίο ημίωρο, οπότε ανάκαμψε ελαφρώς στις 97,92 μονάδες περιορίζοντας τις απώλειες στο 0,06% σε σύγκριση με τη συνεδρία της Πέμπτης.

Με διόρθωση έκλεισε η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr
 
Πτωτικά κινήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά από τρεις διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις που απέφεραν συνολικά κέρδη 9,47% στον Γενικό Δείκτη και 52,77% στον δείκτη των τραπεζών.

Εν μέσω κινήσεων κατοχύρωσης κερδών, οι μετοχές των ΕΤΕ και Jumbo ήταν οι μοναδικές στον FTSE25 που απέφυγαν τις πιέσεις. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε ο τίτλος της Alpha Bank υποχωρώντας 11,69%, και ακολούθησαν με πτώση άνω του 6% οι μετοχές των Intralot, METKA, ΟΛΠ, MIG και Eurobank.

Προωθούν το 4ο Σενάριο. Νεφελίμ που θα το παίζουν εξωγήϊνοι θα μας "σώσουν" από την δήθεν υπερθέρμανση του πλανήτη με μία παγκόσμια τράπεζα και μία παγκόσμια θρησκεία. Τρομερό ΒΙΝΤΕΟ

Του Λιακόπουλου Δημοσθένη
Από το prisonplanet 

 
Από ότι φαίνεται, κάποιοι βάλθηκαν να με δικαιώσουν, πολύ πιο γρήγορα από ότι θα περίμενα και εγώ ο ίδιος.

Ο Paul Hellyer, ο υπουργός εθνικής αμύνης, τριών κυβερνήσεων του Καναδά και για 23 χρόνια ένας αποδεκτός κοινοβουλευτικός άνδρας της χώρας αυτής, καταθέτει στην επιτροπή citizen hearing for disclosure που από τις 29 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαϊου συγκέντρωσε στοιχεία για το ότι "εξωγήϊνοι" ζουν ανάμεσά μας και συνεργάζονται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η Ελλάδα πωλείται! Δείτε τον κατάλογο του ξεπουλήματος

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής στο Ταμείο (ΤΑΙΠΕΔ) μεταφέρθηκαν:
  • Ο Τουριστικός λιμένας Φαλήρου,
  • το αεροδρόμιο Σέδες στη Θέρμη Θεσσαλονίκη (1,3 εκατ. τ.μ.),
  • το Ξενία Βιτύνας, που βρίσκεται στη θέση «Καμπέα» ή «Καμίνια» της πρώην κοινότητας Κάτω Μαγουλιάνας του Δήμου Βυτίνας,
  • το Ξενία Δελφών, που βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητας Φωκίδας στους Δελφούς του Δήμου Δελφών,