Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Η τελειότητα του αριθμού 7: Δείτε τους λόγους που οι αρχαίοι Έλληνες τον θεωρούσαν «μαγικό»

Στην περίπτωση του αριθμού 7 είναι πολλές οι ιστορικές αναφορές.

Από τα 7 θαύματα του κόσμου, 4 βρίσκονταν στην Αρχαία Ελλάδα και 3 εκτός. Οι αριθμοί 3 και 4 είχαν επίσης συμβολική σημασία για τους Έλληνες.

– Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν τους ωκεανούς του κόσμου σε 7 θάλασσες: Το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, την Αδριατική, τη Μαύρη, την Ερυθρά, την Κασπία και τον Περσικό Κόλπο.

– Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν το 7 τέλειο αριθμό γιατί είναι το άθροισμα του 3 και του 4 που αντιστοιχούν στα τέλεια σχήματα, τρίγωνο και τετράγωνο.

Ξεκάθαρο μήνυμα Ούρσουλας σε Ερντογάν για Αμμόχωστο

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν τον περασμένο μήνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο στέλνουν «πολύ ξεκάθαρα μηνύματα» στους γείτονες που επιθυμούν καλές σχέσεις με την ΕΕ, δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενόψει της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα και για τις πληροφορίες για νέες εξαγγελίες σχετικά με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

«Θέλω να επαναλάβω ότι δεν θα αποδεχθούμε ποτέ λύση δύο κρατών (στο Κυπριακό) και είμαστε σταθεροί σε αυτό και πολύ ενωμένοι και αυτό πρέπει να αναμένει η Κύπρος», ανέφερε η κ. φον ντερ Λάιεν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης.

Η ελληνική εξωτερική πολιτική, οι διεθνείς οργανισμοί και η τουρκική προκλητικότητα

Η Ελληνική εξωτερική πολιτική πρέπει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον…

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή

Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ταγμένη να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, αυτό σημαίνει ότι η εξωτερική πολιτική πρέπει να αναπτύσσεται σε ένα ευρύτατο φάσμα, που εκτείνεται από την παραδοσιακή διπλωματία και την καλλιέργεια των διμερών σχέσεων της Ελλάδας με άλλες χώρες μέχρι τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους Διεθνείς Οργανισμούς. Η χώρα μας έχει άποψη και αναπτύσσει πρωτοβουλίες σε όλα τα μεγάλα παγκόσμια ζητήματα. Σε αυτήν την ενότητα παρουσιάζονται επίσης οι εθνικές μας θέσεις στα σημαντικά θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για την εξωτερική μας πολιτική.

Αυτές είναι γενικά οι κατευθυντήριες γραμμές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σύμφωνα με όσα

«Μπλόκο» στη σφήνα της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο: Η ισχυρή συμμαχία με την Αίγυπτο - Μπαράζ κοινών ασκήσεων τους επόμενους μήνες

Την ώρα που η Αίγυπτος προσεγγίζει την Ελλάδα και γυρίζει την πλάτη της στην Τουρκία ταυτόχρονα γίνεται και πιο ισχυρή στρατιωτικά χρόνο με το χρόνο.

Την ώρα που η προσπάθεια της Άγκυρας να προσεγγίσει το Κάιρο και να μπει σφήνα στην πιο ισχυρή συμμαχία της Ανατολικής Μεσογείου, Ελλάδα και Αίγυπτος ανεβάζουν επίπεδο στη στρατιωτική τους συνεργασία και στέλνουν μήνυμα στην Τουρκία ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στην περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα ήρθαν σε επαφή οι στρατιωτικές ηγεσίες