Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Καλαμάτα: Νέα εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα στην Αρχαία Θουρία


Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Θουρίας, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, όπου ήρθε σε επαφή με τα εντυπωσιακά ευρήματα που έχουν έρθει στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε με σκοπό να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την πρόοδο των ανασκαφών και τη σπουδαιότητα των νέων αποκαλύψεων.

ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΙΑΣΤΡΙΕΣ

 

Οι γυναίκες βιάστριες καταφέρνουν να την σκαπουλάρουν από την Δικαιοσύνη εδώ και δεκαετίες. Η υπόθεση της μικρής Μαρκέλλας είναι σημαντική. Επειδή είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που μια γυναίκα στην Ελλάδα κατηγορείται για βιασμό. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως οι γυναίκες βιάστριες αντρών και γυναικών είναι υποθέσεις σπάνιες. Απλά μέχρι και την προηγούμενη δεκαετία οι γυναίκες ιστορικά χαίρονταν άλλο ένα εκ των πολλών προνομίων που τους πρόσφερε η κοινωνία. Και αυτό είναι το προνόμιο του να βιάζουν χωρίς αυτό να θεωρείται κάτι κακό.

Ενδοοικογενειακή βία: Τι αλλάζει στο νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπισή της


Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο σε ότι αφορά την ενδοοικογενειακή βία, με στόχο την αυστηρότερη ποινική αντιμετώπιση των δραστών και παράλληλα την αποτελεσματικότερη προστασία των θυμάτων, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Αδιανόητο περιστατικό στη Σαλαμίνα: Άνδρας έσωσε κοπέλα από απόπειρα βιασμού στη θάλασσα


Τον τρόμο έζησε μία κοπέλα σε παραλία της Σαλαμίνας όταν ένας άγνωστος έβγαλε μαχαίρι και απείλησε να τη βιάσει. Δείτε τι ακολούθησε.

Οι Ικέτιδες του Αισχύλου και οι παραμορφώσεις τους


του Τάσου Χατζηαναστασίου*

Μάθημα ελευθερίας και δύναμης πειθούς του λόγου, δημοκρατικού ήθους κα δικαιοσύνης, σεβασμού στα θεία˙ μάθημα του Αισχύλου που αναδεικνύει τον ελληνικό έναντι του βαρβαρικού τρόπου, της βίαιης επιβολής της θέλησης του ισχυρού στον ανίσχυρο. 

Όταν τελειώσει με το ’63…


Ενθουσιάστηκαν οι φανατικοί της… επαναπροσέγγισης με τον Φειδία Παναγιώτου.

Κατεχόμενα: Η Τουρκία σχεδιάζει παρατηρητήριο πλοίων για έλεγχο αν. Μεσογείου


Η Τουρκία δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες ως προς τις φιλοδοξίες της στην ανατολική Μεσόγειο. Στο πλαίσιο της διαρκούς ενίσχυσης της στρατηγικής της παρουσίας στην περιοχή, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου, ανακοίνωσε την πρόθεση της Τουρκίας να εγκαταστήσει ένα παρατηρητήριο κυκλοφορίας πλοίων στα Κατεχόμενα. Το έργο αυτό ανακοινώθηκε -εκ νέου- κατά την επίσκεψή του για τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας.

Τατάρ: Ζητά αυστηρότερο «νομικό» πλαίσιο για τις «προσβολές» κατά του ψευδοκράτους


Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας σε νέες δηλώσεις του, κάλεσε την «κυβέρνηση» και τον «γενικό εισαγγελέα» να προχωρήσουν σε «νομοθετικές» ρυθμίσεις που θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά «ψευδείς ισχυρισμούς» που υποτιμούν το ψευδοκράτος.

Great Sea Interconnector… 3 ημέρες, μετά ΝΑΥΑΓΙΟ


Great Sea Interconnector… Σε επ’ αόριστον αναστολή της παραγωγής του καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου πρόκειται να προχωρήσει η γαλλική Nexans από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στην περίπτωση που έως την Παρασκευή 30 Αυγούστου δεν λάβει το τελικό «πράσινο φως» (Full Notice to Proceed) από τον ΑΔΜΗΕ, φορέα υλοποίησης του έργου.

«Tarang Shakti 24»: Τα «γεράκια» της 336 Πολεμικής Μοίρας «ΟΛΥΜΠΟΣ» κατακτούν την Ινδία


*Του Κώστα Σαρικά 

Το μεγάλο ταξίδι των 3.000 χλμ από την 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο έως την Αεροπορική Βάση «Jodhpur» στη βορειοδυτική Ινδία και η συμμετοχή στη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Indian Air Force αποτελεί μια ακόμη μεγάλη πρόκληση για την Πολεμική Αεροπορία.

Υψηλό επιπρόσθετο κόστος στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 Viper της Πολεμικής Αεροπορίας – Απαιτείται νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου

Γιάννης Νικήτας

Σημαντική αύξηση κόστους αναμένεται να επέλθει στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 Viper της Πολεμικής Αεροπορίας, απόρροια της ανάγκης εγκατάστασης νέου συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου και αυτοπροστασίας. Το πρόβλημα εστιάζεται μεταξύ της συνεργασίας του νέου ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) και του παλαιότερης γενιάς αναλογικού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου ASPIS II. 

ΥΦΕΘΑ: Διάθεση γιατρού οπλίτη θητείας στο Μεγανήσι και παράταση διάθεσης σμηνίτη γιατρού στην Λευκάδα


Με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, διατίθεται γιατρός οπλίτης θητείας στο Πολυδύναμο Ιατρείο Κατωμερίου του Κέντρου Υγείας Βασιλικής Λευκάδας (Μεγανήσι) ενώ παρατείνεται η διάθεση σμηνίτη γιατρού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Καλάμου στην Λευκάδα, έπειτα από σχετικά αιτήματα του Υπουργείου Υγείας.

Τι πραγματικά ισχύει με το σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου των φρεγατών FDI HN του Πολεμικού Ναυτικού

Γιάννης Νικήτας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι δηλώσεις Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημήτριου-Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ στα πλαίσια της συζήτησης που είχε με τους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Κεντρικό θέμα της συζήτησης υπήρξαν οι εξελίξεις στα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού. 

Στο ESM κι όχι στο ECM των φρεγατών FDI HN αναφερόταν ο Α/ΓΕΝ


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, είχε στις 26 Αυγούστου ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας, ΠΝ με τους διαπιστευμένους συντάκτες του ΥΠΕΘΑ, με την ευκαιρία της τελετής αλλαγής Εκπροσώπου Τύπου ΓΕΝ. Ο Αρχηγός έδωσε το γενικό περίγραμμα των προτεραιοτήτων που έχει θέσει το Πολεμικό Ναυτικό, όσον αφορά τα μείζονα εξοπλιστικά προγράμματα που έχει σχεδιάσει.

Από το «παράθυρο ευκαιρίας» της τέταρτης Belh@rra, στο κόψιμο του γόρδιου δεσμού για τις ΜΕΚΟ και τα νέα υποβρύχια.


Οι φρεγάτες ΜΕΚΟ είναι το πρώτο υλοποιήσιμο σχέδιο όπως επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές. ΠΗΓΗ: Πολεμικό Ναυτικό

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ // HELLAS JOURNAL

«Αν θα υπάρξουν άμεσες ανακοινώσεις κανείς μας δεν το ξέρει. Εμείς είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις μέσα από τις προτάσεις μας.

Ναυάγιο με τα μεταχειρισμένα ναρκοθηρευτικά για το Πολεμικό Ναυτικό – Στροφή σε υποβρύχια drones


Τέλος στην αναζήτηση μεταχειρισμένων ναρκοθηρευτικών βάζει το Πολεμικό Ναυτικό με την ηγεσία να στρέφει το βλέμμα της προς την υιοθέτηση νέων μέσων, με έμφαση στα υποβρύχια drones τα οποία θα μπορούν να διεξάγουν ναρκοθηρευτικές επιχειρήσεις.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Δίκη για το Μάτι: «Έβλεπα τον Μπράιαν να καίγεται. Η τελευταία του κουβέντα ήταν γιατί»

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

«Για τους νεκρούς φταίμε οι ίδιοι γιατί ήμασταν εκεί. Δικές τους ευθύνες δεν υπάρχουν», είναι το αποόσπασμα από όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, δεδομένου πως συνεχίζεται η Δίκη για την τραγωδία στο Μάτι, η οποία εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό από το εφετείο Αθηνών και οι μαρτηρίες που βγαίνουν στο φως συγκλονίζουν και «καίνε» τους τότε αξιωματούχους.

Σκόπια: ‘Περιττοί’ οι νέοι δάσκαλοι…


Αύγουστος 28, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Το βαλκανικό φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης, μια τάση που εντείνεται τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει μια θλιβερή εικόνα στα σχολεία, γράφουν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Γεραπετρίτης: Συνάντηση με Φιντάν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες


Διμερής συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (29/08), στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες και πριν το γεύμα που θα έχουν με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας.

Περίεργη σιωπή του ΥΠΕΞ για την MEGAτουρκοφιέστα στην Ροδόπη

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες ο Δήμαρχος Αρριανών κ. Ερδέμ Χουσεΐν υποστηρίζεται για την διοργάνωση του Φεστιβάλ από το Τουρκικό Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού, την Τουρκική Ομοσπονδία Παραδοσιακής Πάλης από το Γενικό Προξενείο Τουρκίας στην Κομοτηνή, από τη Νομαρχία Αδριανούπολης, από τους Δήμους Προύσσας, Οσμανγκάζι.

“Η Τουρκία δεν μπορεί ποτέ να πάρει τα μαχητικά F-35”: Ο σπουδαίος Αμερικανός αναλυτής Μάικλ Ρούμπιν είναι απόλυτος, απαντά στις ανόητες τουρκικές διαρροές


FILE PHOTO: Τα αμερικανικά μαχητικά F-35 που δεν θα λάβει η Τουρκία εφόσον έχει στο έδαφος της τους ρωσικούς S-400. Φωτογραφία Tech. Sgt. Matthew Plew, U.S. Air Force

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν αναβιώνουν τη συμφωνία της Τουρκίας για τα αμερικανικά αεροσκάφη F-35;

Τις επιχειρησιακές αρετές των Rafale προσπαθεί να ξεκλειδώσει η Τουρκική Αεροπορία: Νέα συμφωνία μεταξύ Κατάρ και Τουρκίας


Τις επιχειρησιακές δυνατότητες των γαλλικών μαχητικών Rafale και τα τρωτά τους σημεία προσπαθεί να εντοπίσει η Τουρκική Αεροπορία μέσω συνεκπαιδεύσεων με την Αεροπορία του Κατάρ. Ο στόχος της Τουρκικής Αεροπορίας είναι προφανώς να μπορεί να αντιμετωπίσει τα ελληνικά Rafale πάνω από το Αιγαίο. 

«Το Αστέρι της Ημισελήνου»: Αυτό θα είναι το νέο Πεντάγωνο της Τουρκίας


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ο Ερντογάν περιέγραψε δημοσίως το έργο ως μια δομή που «θα ενσταλάξει φόβο στους εχθρούς και εμπιστοσύνη στους συμμάχους»

«67 ημέρες μας βομβαρδίζουν οι Τούρκοι, που να πάμε;», λένε οι Κούρδοι στο βόρειο Ιράκ


Αύγουστος 28, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Στις 20 Ιουνίου 2024, η Τουρκία επέκτεινε το εύρος της επιχείρησης που ονομάζεται «Γαμψό νύχι»/ «Pençe-Kilit» κατά των Κούρδων αυτονομιστών του PKK στην περιοχή της ιρακινής περιφέρειας του Κουρδιστάν.

Αίγυπτος-Τουρκία προς συμφωνία για Αν. Μεσόγειο; Ελληνική ήττα;


Αίγυπτος-Τουρκία προς συμφωνία για Αν. Μεσόγειο; Σενάρια για επίσκεψη του Αιγύπτιου προέδρου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην Τουρκία στις 4 ή 5 Σεπτεμβρίου μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις προς το παρόν.

Η έκθεση του ΟΗΕ για τον ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη και τα μηνύματα της Αθήνας στον Σίσι


Αλεξία Τασούλη

Λίγες ημέρες πριν μεταβεί ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι στην Αγκυρα για να συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν,  έκθεση του ΟΗΕ καταγράφει ότι  η Τουρκία παραβιάζει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, προσφέροντας όχι μόνο οπλισμό αλλά και τεχνική υποστήριξη που ξεφεύγει από τους περιορισμούς που θέτει το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Τουρκικά ΜΜΕ για επίσκεψη Σίσι: Κάνουν... σχέδια για "αχρήστευση" της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου


Την... κοπτοραπτική συνεχίζουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης τα οποία ξεκίνησαν από την αναμενόμενη επίσκεψη του προέδρου της Αιγύπτου Αμπντελ Φατάχ αλ Σίσι στην Τουρκία και έφτασαν σε... κατάργηση της συμφωνία μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας για τα θαλάσσια σύνορα.

Πως η Τουρκία με τα drone Bayraktar “άλωσε” την Αφρική


Αύγουστος 28, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η Άγκυρα έχει γίνει ένας ισχυρός παίκτης στην Αφρική με τις στρατιωτικές συμφωνίες και τις οικονομικές επενδύσεις που υπέγραψε εμφανιζόμενη ως «ήπια δύναμη» σε όλη την ήπειρο, γράφει η βρετανική εφημερίδα Financial Times, σημειώνοντας το οριακό σημείο της επίσκεψης του Προέδρου Ερντογάν στη Σομαλία το 2011.

Γιατί ενισχύεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου;


Ο πόλεμος αναδιαμορφώνει τον ισραηλινό πολιτικό χάρτη - Κερδισμένοι και χαμένοι

Ισραηλινή επιχείρηση «τύπου Γάζα» στη Δυτική Οχθη


Τουλάχιστον 9 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις πολιορκούν τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, σε μια από τις μεγαλύτερες επιδρομές των τελευταίων μηνών. Για αυτοάμυνα κάνουν λόγοι οι IDF.

Ισραηλινά τανκς στο κέντρο της Χαν Γιουνίς - Εντολές εκκένωσης σε πολλές περιοχές της Γάζας


Τις τελευταίες ημέρες, το Ισραήλ έχει δώσει πολλές εντολές εκκένωσης σε όλη τη Γάζα, τις περισσότερες από την αρχή του πολέμου

Η Πολωνία σχεδιάζει να διαθέσει το 4,7% του ΑΕΠ της για την άμυνα το 2025

Πολωνοί στρατιώτες στα σύνορα με Λευκορωσία AP Photo/Czarek Sokolowski

Η Πολωνία σχεδιάζει να διαθέσει το 4,7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της για τις αμυντικές της δαπάνες το 2025, δήλωσε σήμερα στο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP ο υφυπουργός Άμυνας Στανισλάβ Βζιάτεκ, πριν από την συνέντευξη Τύπου για τον προϋπολογισμό της χώρας για το επόμενο έτος τον οποίο ενέκρινε η κυβέρνηση.

Η Ρωσία κατέρριψε 12 oυκρανικά drones - Πυρκαγιά σε δεξαμενές καυσίμων στο Ροστόφ

Μη επανδρωμένο Drone  στον Ρωσοουκρανικό πόλεμος (φωτογραφία αρχείου) (AP Photo/Andriy Andriyenko)

Στην κατάρριψη δώδεκα μη επανδρωμένων ουκρανικών Drones που πραγματοποίησαν επίθεση τα ξημερώματα της Τετάρτης (28/08) στην περιφέρεια Ροστόφο προχώρησε η ρωσική αντιεροπορική άμυνα.

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν, οι Ουκρανοί προελαύνουν


Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Η Ρωσία εξαπέλυσε χθες -για δεύτερη συνεχή νύχτα- ένα νέο μπαράζ αεροπορικών και πυραυλικών επιθέσεων κατά των περισσότερων επαρχιών της Ουκρανίας, με έμφαση σε ενεργειακούς στόχους.

Αναλυτής στο Sky News: Ο Ζελένσκι γυρίζει τον πόλεμο ενάντια στη Ρωσία


Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσπαθεί να κερδίσει τη μάχη ενάντια στη Ρωσία τι στιγμή που η Μόσχα επιχειρεί να κλιμακώσει την επίθεση, όπως επισημαίνεται ο στρατιωτικός αναλυτής Σέαν Μπελ στο Sky News ο οποίος προσθέτει πως ο Ουκρανός πρόεδρος προσπαθεί να κάνει τους Ρώσους να βιώσουν τον αντίκτυπο της εισβολής και φαίνεται το πετυχαίνει.

Το Κρεμλίνο απορρίπτει το ειρηνευτικό σχέδιο του Ζελένσκι - Θα συνεχίσει τον πόλεμο


Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου σχετικά με ένα σχέδιο που έχει για το τέλος του πολέμου και είπε πως η Ρωσία θα συνεχίσει αυτό που αποκαλεί "ειδική στρατιωτική επιχείρησή" της στην Ουκρανία.

Συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας μετά τα μαζικά ρωσικά πλήγματα


Συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, έπειτα από αίτημα του Κιέβου.