Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΠΑΤΡΑ: Αλλοδαποί μαχαίρωσαν και σκότωσαν 29χρονο

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο νεαρός Αθ. Λαζανάς από τις Ιτιές, που σήμερα τα ξημερώματα χτυπήθηκε με μαχαίρι μετά από συμπλοκή με τρεις αλλοδαπούς, στην περιοχή της Παραλίας Πατρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας συνεπλάκη με αλλοδαπούς πιθανόν για προσωπικούς λόγους, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί με μαχαίρι και να τραυματιστεί σοβαρά.
Τελικά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

«Πεδίο μάχης» ο ΛΑΟΣ(Βίντεο)

Σε έντονο κλίμα διεξήχθη η σύσκεψη των στελεχών και των πρώην βουλευτών του ΛΑΟΣ, για να καθοριστεί αν το κόμμα θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές ή εάν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ . Στην απόφαση  για αυτόνομη κάθοδο αντέδρασαν  οι πρώην βουλευτές Θάνος Πλεύρης, Κώστας Κιλτίδης και Κυριάκος Βελόπουλος.
Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ότι διαφωνεί με την απόφαση και αποχωρεί από το κόμμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες όταν ρωτήθηκε από τον Γιώργο Καρατζαφέρη εάν θα προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία, ο πρώην βουλευτής δεν απάντησε.

Ανακοίνωση ΔΗΜ.ΑΡ. για την απουσία Ρεπούση

"Πήγε για κατούρημα"
Αυτό λέει, μέσες-άκρες, η ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ. για την εμετική ενέργεια της καθηγήτριας Γαλλικής φιλολογίας, μαρίας ρεπούση (βρέθηκε στο κοινοβούλιο με 1.629 ψήφους), να αποχωρήσει από τη Βουλή την ώρα που...
ο πρόεδρος κήρυξε ενός λεπτού σιγή για να τιμηθεί η μνήμη του Ολοκαυτώματος των Ποντίων. Δείτε την ανακοίνωση, που ουσιαστικά δεν απαντά σε τίποτε:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ιδού γιατί απουσίασε η ρεπούση από τη σιγή για τη Γενοκτονία

Τα xalia σας αποκαλύπτουν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρία Ρεπούση, φρόντισε να απουσιάζει για ...τεχνητούς λόγους, όπως μας ενημέρωσε ο κύριος Κουβέλης, από το 'ενός λεπτού σιγή' της βουλής των Ελλήνων, για τα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου! Ιδού ο λόγος:Η κυρία Ρεπούση θα βρεθεί σε ένα μήνα, σε συνέδριο στον Πόντο, το οποίο διοργανώνει το Karadeniz University στην Τραπεζούντα, ως μέλος του advisory board του συνεδρίου!

Η Πρόκληση της Ρεπούση Λεπτό προς λεπτό με Φωτό

  Ιδού τι πραγματικά έγινε  με τη Ρεπούση (φωτό). Συνεχίζουμε να μην θέλουμε να το πιστέψουμε, αλλά οι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές. Δείτε : Λεπτό προς λεπτό η παρουσία της Ρεπούση στη Βουλή.Μόλις ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να τηρηθεί ενός....

λεπτού σιγή για την Γενοκτονία των Ποντίων εξαφανίστηκε από την αίθουσα και... επανήλθε να ψηφίσει μετά..ΝΤΡΟΠΗ

Αποχώρησε από τη Βουλή, η γνωστή Ρεπούση, όταν ο β. Πολύδωρας κάλεσε τους βουλευτές σε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού!!!

Από την ελπίδα στο όραμα

Του Ν.Λυγερού

Η πατρίδα μας είναι καταπιεσμένη κι ο λαός μας δεν ξέρει ποιον να πιστέψει με όλα αυτά που ακούει. Θα ήθελε να υπάρχει κάποια λύση, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να δει το μέλλον, διότι το παρόν και η πραγματικότητα λειτουργούν ως ένας ορίζοντας που αποτελεί ένα εμπόδιο. Έτσι, όταν ο πολιτικός είναι ανίκανος να αλλάξει τα δεδομένα και αναγκάζει το λαό μας να μην έχει πια ούτε ελπίδα, δεν είναι ανάγκη να είναι καν υποψήφιος. Ο λαός μας θέλει ανθρώπους που να λειτουργούν ως παράδειγμα και να παραμένουν σε όλη τη σταδιοδρομία τους με το ύφος τους, δίχως να εκφυλίζονται με άλλες επιρροές που δεν έχουν τάσεις που υποστηρίζουν τις θέσεις του ελληνισμού. Για όλους αυτούς τους λόγους σε αρχικό στάδιο πρέπει να υπάρχει η ελπίδα. Αυτή όμως η ελπίδα δεν μπορεί να είναι παρά μόνο η αρχή. Η ελπίδα της αλλαγής έχει νόημα μόνο όταν η αλλαγή ετοιμάζεται πραγματικά και σε πρακτική βάση.

Οι εκλογές και η κυβέρνηση της ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Οι επόμενες εκλογές έχουν ένα ξεκάθαρο πλαίσιο επιλογής και κατά συνέπεια ένα αποτελεσματικό κριτήριο. Όλες οι συζητήσεις που γίνονται περί κρίσεως έχουν νόημα μόνο και μόνο αν υπάρχει αναζήτηση λύσης. Και η λύση πρέπει να είναι ορθολογική και όχι να προέρχεται από τάσεις λαϊκισμού. Η έξοδος από το Ευρώ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απλώς θεατρική και μάλιστα παράλογη, διότι ούτε αυτοί που την προωθούν δεν την πιστεύουν πραγματικά και περιμένουν από τους άλλους ν’ αντισταθούν αποτελεσματικά για να πείσουν μερικούς που πνίγονται από οικονομικά προβλήματα, αλλά δίχως να αλλάξουν το νόμισμα στην τελική. Επιπλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μόνη που μας προστατεύει σε βάθος χρόνου. Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα θα ενταχθεί και η Κροατία την 1η Ιουλίου 2013 και για κανένα άλλο. Επιπλέον, αν εξετάσουμε ορθολογικά την έξοδο, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει καμιά σοβαρή πρόταση εναλλακτική που να υποστηρίζει την ανάπτυξη της Ελλάδας.

G8 και στην μέση η... Ελλάδα(Φωτό)

Στις συνόδους των G8, το σύνηθες ήταν ότι οι ηγέτες των πιο ανεπτυγμένων χωρών συνομιλούσαν και χάρασαν την στρατηγική τους για το μέλλον. Αυτό το Σαββατοκύριακο, για ακόμη μια φορά την τελευταία διετία, οι ηγέτες του δυτικού κόσμου καλούνται να εξηγήσουν πώς θα αντιμετωπίσουν το ολοένα και μεγαλύτερο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και να αναλύσουν αν σε περίπτωση... GRexit η ευρωζώνη θα παραμείνει ενιαία...

ΠΑΤΡΑ: Για μία κλήση 20 ευρώ απειλούσε να πέσει στο κενό

Αγανακτισμένος Πατρινός απειλούσε να πέσει στο κενό από το παράθυρο του Δημαρχείου της Πάτρας όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί από τους αρμοδίους ώστε να πάρει πίσω τα χρήματά του που έδωσε εις διπλούν για την πληρωμή κλήσης ύψους 20 ευρώ. Μετέβη στην οικονομική υπηρεσία, ζήτησε τα χρήματά του, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους υπαλλήλους να τον ενημερώσουν γιατί δεν είχε περαστεί στο σύστημα η πληρωμή της συγκεκριμένης κλήσης στις 26/10/2009 με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί εκ νέου. Κανείς δεν του έδινε εξήγηση (προφανώς δεν ήξεραν) και τότε εκείνος αγανακτισμένος άνοιξε το παράθυρο και απειλούσε να πέσει στο κενό.

Ανατροπή φορτηγού πλοίου μεταξύ Κυλλήνης - Ζακύνθου - Νεκρός εντοπίστηκε ένας ναυτικός -τρεις αγνοούμενοι Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού(Φωτο)


Νεότερη ενημέρωση 12.20, 19/5/2012
Ο ένας από τους τέσσερις αγνοούμενους ναυτικούς του τουρκικού πλοίου που βυθίστηκε ανοικτά της Ζακύνθου, εντοπίστηκε νεκρός από τη μονάδα υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Ο άτυχος ναυτικός μεταφέρεται με πλωτό του Λ.Σ. στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων τριών συνεχίζονται, ενώ οι έξι ναυτικοί που σώθηκαν έχουν μεταφερθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο νοσοκομείο.
Πρώτη ενημέρωση 8.34, 19/5/12 - νεότερη ενημέρωση 12.01, 19/5/12
Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι το Φ/Γ «EROL SENKAYA» σημαίας Τουρκίας, με πλήρωμα δέκα (10) αλλοδαπούς Τουρκικής υπηκοότητας, ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης, πιθανόν λόγω μετατόπισης φορτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής.

Τραγωδία στην Ιταλία(Βίντεο)


 

Μια 16χρονη μαθήτρια σκοτώθηκε και άλλοι επτά νέοι τραυματίστηκαν από την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε μπροστά σε επαγγελματικό λύκειο στο Brindisi της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με τον Φαμπιάνο Αμάτι, αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.
Δυο ήταν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετηθεί μέσα σε κάδο απορριμμάτων, μπροστά από το τεχνικό λύκειο Μορβίλο Φαλκόνε του Brindisi.
Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 07:45, την ώρα που οι μαθητές έμπαιναν στις τάξεις στο λύκειο Φραντσέσκα Μορβίλο Φαλκόνε, που ονομάστηκε έτσι από την σύζυγο του δικαστή Τζιοβάνι Φαλκόνε. Το ζευγάρι δολοφονήθηκε πριν από 20 χρόνια, στις 23 Μαΐου 1992 από την σικελική μαφία.

Κάρελ Ντε Χουχτ: «Η αρχή του τέλους...»

Βρυξέλλες: του Θάνου Αθανασίου από το real.gr

Τελικά τι από τα δύο συμβαίνει; Προετοιμάζεται η Κομισιόν ή όχι για μια ελληνική έξοδο από το ευρώ; Η απάντηση είναι στις λεπτομέρειες. Ένας Ευρωπαίος Επίτροπος, που παρίσταται και συμμετέχει πάντα στα κολέγια των Επιτρόπων λέει ρητά και κατηγορηματικά δύο πράγματα:

Καμμένος γιά τα χαράτσια «Εμείς θα τα καταργήσουμε»(Βίντεο)

«Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει να πληρώσει», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στο ερώτημα τι θα κάνει με τα χαράτσια που ετοιμάζεται να στείλει το κράτος στους Έλληνες πολίτες, απάντησε «Εμείς θα τα καταργήσουμε».

«Πρώτα θα πληρωθούν οι ανάγκες των Ελλήνων πολιτών, της ελληνικής οικογένειας που έχει διαλυθεί» ανέφερε ο Π. Καμμένος και πρόσθεσε: «Και στη συνέχεια μέρος του κεφαλαίου και των νόμιμων τόκων με δόση που αντέχουμε».

«Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες κι ενοικιαστές»(Βίντεο)

«Στην ευρωζώνη αλλά με αλλαγή πολιτικής για να επιβιώσουμε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Σε ερώτηση σχετικά με τις καταθέσεις του λαού ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε τη θέση του: «Τις καταθέσεις τις εγγυάται το Σύνταγμα, η παρουσία μας στην ευρωζώνη και θα τις εγγυηθούμε από όποια θέση κι αν βρεθούμε». Τόνισε ωστόσο ότι «δεν θα ανεχθούμε τα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας».

ΠΑΤΡΑ: Λαθρομετανάστες χτύπησαν ηλικιωμένη για 5 ευρώ... και πέθανε στο Νοσοκομείο

Μέχρι και θάνατος ηλικιωμένης γυναίκας έχει σημειωθεί στην Πάτρα μετά από επίθεση που δέχθηκε από Βορειοαφρικανό μετανάστη, χωρίς όμως το περιστατικό να έχει καταγραφεί επισήμως ως «ανθρωποκτονία», αφού η γυναίκα πέθανε μετά από 6 μήνες νοσηλείας της στο Νοσοκομείο!

«Δεν αντέχουμε άλλο. Έχουμε προσφύγει σε όλες τις υπηρεσίες για να μας βοηθήσουν στον «καταυλισμό» που έχει στηθεί στην περιοχή μας αλλά δεν έχουμε βρει άκρη» μας δήλωσε κάτοικος της οδού Ασημάκη Φωτήλα ο οποίος διαμένει πολύ κοντά στο παλιό εργοστάσιο Βέτσου το οποίο έχει καταληφθεί από 35 περίπου Αλγερινούς και Μαροκινούς λαθρομετανάστες.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ(Βίντεο)


Η Γενοκτονία των Ποντίων

                                                                                  Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανές δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.
Η οικονομική τους ανάκαμψη συνδυάστηκε με τη δημογραφική και την πνευματική τους άνοδο. Το 1865 οι Έλληνες του Πόντου ανέρχονταν σε 265.000 ψυχές, το 1880 σε 330.000 και στις αρχές του 20ου αιώνα άγγιζαν τις 700.000. Το 1860 υπήρχαν 100 σχολεία στον Πόντο, ενώ το 1919 υπολογίζονται σε 1401, ανάμεσά τους και το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Εκτός από σχολεία διέθεταν τυπογραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, λέσχες και θέατρα, που τόνιζαν το υψηλό τους πνευματικό επίπεδο.

Ποντιακό ενάντια στο ραγιαδισμό

Του Ν.Λυγερού

Ο ραγιαδισμός ακόμα κι όταν είναι θεσμικός παραμένει ραγιαδισμός. Διότι η νοοτροπία είναι μία και δεν αλλάζει με τη θέση. Έτσι είναι η σκλαβοσύνη! Μας το εξηγούσε ήδη ο Επίκτητος: θεώρησε τον εαυτό σου ως ελεύθερο ον ή ως σκλάβο, όλα εξαρτώνται από σένα! Το Ποντιακό δεν αφορά μόνο τους Πόντιους, αλλά όλους τους Έλληνες και τους ανθρώπους, διότι είναι ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Έτσι οι αντιδράσεις των ραγιάδων ενάντια στην επέτειο της γενοκτονίας είναι πάντα ενδεικτικές όχι μόνο της πίστης τους αλλά και της θεσμικής τους ανεπάρκειας. Και ο λόγος είναι απλός. Από το 1994 και μετά δεν είναι οι Πόντιοι που οργανώνουν την επέτειο, αλλά το ίδιο το κράτος, διότι αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ποντίων με νόμο της Βουλής των Ελλήνων.

Η χειρότερη εβδομάδα του 2012 για την Wall

Dow12.434,66-7,83 -0,06%  



  Nasdaq2.805,35-8,34 -0,30%  

H Wall Street χθες
Απώλειες κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street κλείνοντας κοντά στα χαμηλά ημέρας καθώς ο ενθουσιασμός για την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της Facebook Inc. αντισταθμίστηκε από τις ανησυχίες για την Ευρωζώνη.

Παράλληλα οι τρεις δείκτες σημείωσαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από την αρχή του έτους ενώ ο Dow την Παρασκευή υποχώρησε για 12η φορά τις τελευταίες 13 συνεδριάσεις.

Η μετοχή του Facebook έκλεισε με άνοδο 0,61% στα 38,23 δολ. με τον όγκο συναλλαγών να πλησιάζει τις 567 εκατ. μετοχές, ποσότητα που αποτελεί ρεκόρ για αρχική δημόσια προσφορά.  Η μετοχή άνοιξε στο +10,7% και στα 42,05 δολ. με τη διαπραγμάτευση να ξεκινάει με 30λεπτη καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις στα πρώτα 30΄΄ άλλαξαν χέρια 82 εκατ. μετοχές.  Η IPO του Facebook τιμολογήθηκε στα 38 δολάρια -που αντιστοιχούν στο ανώτατο άκρο του εκτιμώμενου εύρους τιμών- προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα χρηματιστηριακό ντεμπούτο 16 δισ. δολαρίων. Η αξία της εταιρείας αποτιμάται στα 104 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Facebook είχε αυξήσει το εύρος διακύμανσης της τιμής της IPO στα 34-38 δολάρια ανά μετοχή από 28-35 δολάρια ανά μετοχή προηγουμένως, χάρη στη μεγάλη επενδυτική "όρεξη" για τη δημόσια προσφορά. Παράλληλα η εταιρεία αύξησε τον αριθμό των προσφερόμενων μετοχών. Συγκεκριμένα θα διαθέσει 180 εκατ. νέες μετοχές και επιπλέον 241,2 εκατ. μετοχές που θα διαθέσουν προς πώληση οι υφιστάμενοι μέτοχοι, μεταξύ των οποίων και ο συνιδρυτής Mark Zuckerberg. Στα επίπεδα των 38 δολαρίων ανά μετοχή, η Facebook θα διαπραγματεύεται με P/E 100x, έναντι 14x της Apple και 19x της Google.

Ο Ζούκεμπεργκ και ο … Αλέξης

Σημεία των καιρών;

Ποιός θα πίστευε, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ελλάδα, πως θα έφτανε μια ημέρα που μια από τις κορυφαίες οικονομικές εφημερίδες του πλανήτη, το «Ευαγγέλιο» του καπιταλισμού, η αμερικανική Wall Street Journal, θα φιλοξενούσε στο ίδιο «πρωτοσέλιδό» της, εν προκειμένω στην ιντερνετική της έκδοση, δύο πρόσωπα – πρωταγωνιστές των διεθνών εξελίξεων, τόσο διαφορετικά μεταξύ τους και τόσο «σημαντικά» για την σημερινή επικαιρότητα;

Ιταλία: Διπλωματικό επεισόδιο με την Ινδία

Η Ιταλία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Ινδία, μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος δύο μελών των ειδικών δυνάμεων κατά της πειρατείας για τον θάνατο δύο Ινδών αλιέων τον περασμένο Φεβρουάριο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δύο Ιταλοί πεζοναύτες, μέλη της ομάδας προστασίας του εμπορικού πλοίου Enrica Lexie, κρατούνται στις φυλακές Τριβάντρουμ, στη νότιο Ινδία μετά την παράδοσή τους στις τοπικές αρχές.

Θα μας τρελάνουν Μπέρδεμα με το δημοψήφισμα

Χαμένη - ξανά - στην μετάφραση και σε ένα νέο απίστευτο κομφούζιο παραμένει η πολιτική σκηνή του τόπου.

Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, σύμφωνα με την οποία η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε ουσιαστικά από τον Κάρολο Παπούλια να διεξαχθεί, παράλληλα με τις εκλογές, δημοψήφισμα για το ευρώ, το Βερολίνο προχώρησε σε διαψεύσεις! Από την πλευρά τους κύκλοι της Προεδρίας επέμεναν πως η ανακοίνωση είναι ακριβής, αν και στη συνέχεια τόνισαν πως η τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο έγινε μέσω διερμηνέων, ενδεχομένως υπονοώντας πως τα όσα εξέφρασε η κυρία Μέρκελ ίσως και να μην αποδόθηκαν στο … πνεύμα που η ίδια τα εννοούσε!