Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Θεόφραστος περί της μυθικής Ατλαντίδος…

Ένα απόσπασμα του Αιμιλιανού ο οποίος διέσωσε μία άγνωστη αναφορά στην μυθική Ατλαντίδα του Θεόφραστου * (σύγχρονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου). Πρόκειται περί ενός διαλόγου μεταξύ του Μίδα ( του Φρυγός) και του Σειληνού.
Διατήρησα το ύφος του κειμένου όπως το διάβασα στο βιβλίο: «Αι εκπληκτικαί αποκαλύψεις επί της αρχαίας Ελλάδος», του Αντωνίου Χαλά.
Η περιγραφή έχει ως εξής:
«Ο Θεόπομπος διηγείται μία συνομιλία του Μίδου του Φρυγός και του Σειληνού. Ο Σειληνός είναι τέκνο νύμφης, Θεού μεν αφανέστατος κατά την φύσιν ανθρώπου κρείτων, αφού ήτο και αθάνατος. Πολλά μεν άλλα μεταξύ αλλήλων διεξήχθησαν, αλλά τα ακόλουθα ήσαν τα σπουδαιότερα εξ όσων έλεγε ο Σειληνό, εν τη ανωτέρα του σοφία προς τον Μίδα:

Οι Τούρκοι συνέλαβαν ψαράδες που επέβαιναν σε κυπριακό αλιευτικό

Στη σύλληψη πέντε ψαράδων που επέβαιναν σε αλιευτικό κυπριακής εταιρείας, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα, προχώρησε το κατοχικό καθεστώς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το υπό κυπριακή σημαία ψαροκαϊκο βρισκόταν οκτώ ναυτικά μίλια βόρεια του Κορμακίτη όταν προσεγγίστηκε από τουρκικό σκάφος.
Οι πέντε ψαράδες που έχουν συλληφθεί, χωρίς οποιοδήποτε αιτιολογικό, είναι αιγυπτιακής καταγωγής.
Αμέσως μετά τη σύλληψη των πέντε ψαράδων, το κυπριακό καϊκι ρυμουλκήθηκε και οδηγήθηκε στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας.

Τσακαλώτος, ωμά: Μέχρι το 2020, 2030 ή 2040 οι συνταξιούχοι θα πεθάνουν! - ΣΤΟ ROADSHOW ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ(Βίντεο)

Το επιχείρημα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τους συνταξιούχους άνω των 70 οι οποίοι θα... πεθάνουν, επομένως δεν πειράζει να μην κοπούν οι συντάξεις, χρησιμοποίησε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να πείσει τους επενδυτές στο Roadshow στο Λονδίνο, όπως αποκαλύπτει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με απόσπασμα ομιλίας του υπουργού Οικονομικών στη βρετανική πρωτεύουσα όπου και αναφέρει πως «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».

«Μάχη» με τις φλόγες σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

«Μάχη» με τις φλόγες σε τέσσερα πύρινα μέτωπα στη Δυτική Ελλάδα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.
Ειδικότερα, φωτιές έχουν εκδηλωθεί κοντά στη λίμνη Πρόκοπου στα σύνορα Αχαΐας και Ηλείας, στις περιοχές Μπρινιά και Δήμητρα στην Ηλεία και στα Κλεισορεύματα στην Αιτωλοακαρνανία.
Αμέσως μετά την εκδήλωση των πυρκαγιών υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής, ειδικά για το πύρινο μέτωπο κοντά στην λίμνη Πρόκοπου, διότι βρίσκεται ανάμεσα στο δάσος της Καλογριάς και το αεροδρόμιο του Αράξου.

Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας στον κόσμο - «Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία»

Λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών που θα ανοίξει ή όχι το δρόμο στις περαιτέρω εξελίξεις με το ονοματολογικό της χώρας, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε σε συνέντευξή μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας».
Συγκεκριμένα ο κ. Ζάεφ απάντησε στο MKD: «Συμμερίζομαι τους φόβους των ομογενών μας ότι το πρόθεμα "Βόρεια" δεν είναι εύκολο να το δεχτούν. Αλλά δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο.