Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Σχόλιο από ALEXANDER 

Από το ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ
ΗΘΙΚΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ που εκδίδει το περιοδικό «Φωτεινὴ Γραμμὴ»
Λάβαμε το ποίο κάτω άρθρο του Νίκου Καραβαζάκη με θέμα:
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ  ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 
το οποίο και δημοσιεύουμε   


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ



Ομάδα Ανεξάρτητων Πολιτών Σαρωνικού (ΟΑΠΣ)

Δ ε λ τ ί ο  Τ ύ π ο υ

Με το σκεπτικό ότι «σωστός και άξιος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης», η Ομάδα μας συνεχίζει την προσπάθειά της για την ενημέρωση των πολιτών στα σημαντικά θέματα, που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.
Στο πνεύμα αυτό, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:30 έχει οργανώσει μία Εκδήλωση –Συζήτηση στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού στα Καλύβια Αττικής με θέμα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και  ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ  ΣΗΜΕΡΑ
Θεσμική, Πολιτική & Οικονομική διάσταση

Ερχονται τα τέλη κυκλοφορίας

Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2012 περίπου 5 εκατομμύρια κάτοχοι αυτοκινήτων και δικύκλων, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2013, τα οποία κυμαίνονται από 22 έως 1.320 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι 31-12-2009 και από 0,90 έως 3,40 ευρώ ανά γραμμάριο εκπομπών ρύπων για όσα οχήματα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη χώρα από 1-1-2010 και μετά.

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος να μην περάσουν τα μέτρα

Κατακόρυφα υψώνει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ανακοίνωσης του νέου πακέτων μέτρων και ρίχνει το βάρος στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η χθεσινή απόφαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να μεταθέσει την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος για τις αρχές Δεκεμβρίου και να καλέσει όλες τις οργανώσεις της «να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους στο καθήκον να σταματήσουμε τα μέτρα – φαρμάκι της κυβέρνησης και της τρόικας, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς που την εκφράζουν».

Στα «άκρα» οι πολιτικές συγκρούσεις

Οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας του κοινοβουλίου, και η εισβολή των εργαζομένων του Σκαραμαγκά παρουσία δύο βουλευτών στο πεντάγωνο δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα στο πολιτικό σκηνικό.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ορισμένοι επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της χώρας. Γι΄ αυτό τον λόγο αποφασίστηκε ο Πρωθυπουργός επιστρέφοντας από το Παρίσι να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Επί ποδός συνδικάτα και ΕΛ.ΑΣ

«Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν στην Άνκελα Μέρκελ συνδικάτα, κόμματα και φορείς. Με το που έγινε γνωστή η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα, οι ανακοινώσεις για συλλαλητήρια στην πλατεία Συντάγματος έπεσαν βροχή.

Ήδη η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει για την Τρίτη 9 Οκτωβρίου παναττική τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Συντάγματος. Σε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σημειώνουν πως «απαντούν με κινητοποιήσεις στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυρίας Μέρκελ και του ηγετικού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κενά και διαφωνίες σε όλους τους τομείς

Κενά και διαφωνίες σε όλους τους τομείς
Χθες οι δυο πλευρές συζητούσαν για περισσότερες από τέσσερις ώρες για διαρθρωτικά ζητήματα, αποκρατικοποιησεις και δαπάνες του δημοσίου καθώς και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.
«Σε όλες τις ενότητες υπάρχει κενό και γίνονται συζητήσεις» ανέφερε μετά τη συνάντηση της Παρασκευής ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. Ο ίδιος παράγοντας είπε ακόμη ότι στη χθεσινή συνάντηση μόνο το 10% του χρόνου αφιερώθηκε στο θέμα των δημοσιονομικών όπου υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τα μέτρα του 2013, το έλλειμμα και την ύφεση. Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση με βάση τα μέτρα 7,8 δισ. ευρώ υπολογίζει την ύφεση στο 3,8% του ΑΕΠ το 2013. Ωστόσο οι εταίροι ζητούν και άλλα μέτρα, επομένως, όταν συζητάμε για μέτρα 9 δισ. ευρώ για το 2013 η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη καθώς μία μονάδα ύφεσης επηρεάζει αρνητικά κατά 0,5% το έλλειμμα.

600 δισ. δολ. κρύβει ο ελληνικός υποθαλάσσιος χώρος

600 δισ. δολ. κρύβει ο ελληνικός υποθαλάσσιος χώρος

Αποθέματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν την τύχη της χώρας μας παρουσιάζουν οι πρώτες εκτιμήσεις που δόθηκαν στον Πρωθυπουργό τον Ιούνιο.
Κι όμως! Η τύχη της Ελλάδας θα μπορούσε να αλλάξει θεαματικά. Πρόκειται, βέβαια, για έναν πλούτο που δεν θα είναι διαθέσιμος άμεσα, αλλά η γνώση και μόνο της ύπαρξής του θα αποτελέσει μια πολύ δυνατή εγγύηση προς τους δανειστές μας. Για τι πράγμα μιλάμε; Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το φυσικό αέριο που βρίσκεται στον υποθαλάσσιο χώρο της Ελλάδας ξεπερνάει τα 3,5 τρισ. κυβικά μέτρα. Τι σημαίνει αυτό; Αρκετή ενέργεια για να καλύψει την ζήτηση φυσικού αερίου της Ευρώπης για 6 ολόκληρα χρόνια. Ισοδύναμη με 1,5 δισ. βαρέλια πετρελαίου! Η τιμή της σήμερα θα αποτιμάτο στα 600 δισ. δολάρια.

Οι γερμανικές εφημερίδες για την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα «Η Μέρκελ πάει στο στόμα του λύκου»

Με καχυποψία αντιμετωπίζει ο γερμανικός τύπος την αιφνιδιαστική απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου να επισκεφθεί την Αθήνα. Μπορεί το Βερολίνο να υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη επίσκεψη, «ωστόσο τίποτα δεν είναι φυσιολογικό όταν η Μέρκελ επισκέπτεται τη δεδομένη χρονική στιγμή την Αθήνα», σημειώνει το Spiegel.

Σύμφωνα μάλιστα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων η Μέρκελ αποφάσισε να επισκεφθεί την Τρίτη το «επίκεντρο της ευρωκρίσης» όπως χαρακτηρίζει την Αθήνα τονίζοντας πως η καγκελάριος θα βρεθεί «στο στόμα του λύκου» λόγω της εικόνας που έχει στην ελληνική κοινή γνώμη.

ΑΧΑΪΑ: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ και στην Αχαϊα... είναι υπό διάλυση. Ακόμη και τα δίευρα που συγκεντρώθηκαν στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές δεν έφτασαν οπότε η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα...
Φαίνεται πως ίσως γι αυτόν τον λόγο ο κ. Παπανδρέου δεν πήγε στην οδό Γεροκωστοπούλου ενώ και η χθεσινή σύσκεψη στελεχών φιλοξενήθηκε σε ξενοδοχείο της πολης και όχι στα γραφεία...
Λόγω της κρίσης αλλά και του χαμηλού ποσοστού του κόμματος στην Αχαϊα, φαίνεται πως κανείς δεν πληρώνει.

Ματαιώθηκε στο Λίβανο η προβολή της ταινίας «Άλωση 1453»-Μεγάλη νίκη του Ελληνορθόδοξου κόμματος του Λιβάνου


Μετά από τις έντονες αντιδράσεις του Ελληνορθόδοξου κόμματος του Λιβάνου και την μεγαλειώδη συγκέντρωση που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα
Δείτε εδώ την συγκέντρωση (http://alexander-hellas.blogspot.gr/2012/10/1453.html)
ματαιώθηκε στο Λίβανο η προβολή της ταινίας «Άλωση 1453».

Η τουρκική εταιρία παραγωγής ανακοίνωσε ότι η προβολή στη Βηρυτό ματαιώθηκε λόγω αντιδράσεων του Ελληνορθόδοξου κόμματος «Κόμμα της Ανατολής».

Φρίκη στην προκυμαία του Τσανάκκαλε (Δαρδανέλλια)

Καθημερινές εικόνες φόνου γυναίκας στην Τουρκία
Φρίκη σκόρπισε ο Αλή Εσκί, όταν μετά από πέντε μέρες βρήκε την αγνοούμενη σύζυγο του. Ο Εσκί πυροβόλησε στην προκυμαία την γυναίκα του και τραυμάτισε με τον υποκόπανο του όπλου άλλη γυναίκα που προσπάθησε να παρέμβει. Ο άντρας αυτός αργότερα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Νεκροί και οι δύο.
Από την Χουριέρ-tourkikanea: «Οι κάτοικοι του Τσανάκκαλε χτες γύρω στις 18.30 βίωσαν την φρίκη ενός άντρα που πυροβόλησε στην προκυμαία της πόλης. Ο Αλή Εσκί (38) κάτοικος του Έρεγλι του νομού Ζόγκουλντακ 5 μέρες πριν κατέφυγε στην αστυνομία και δήλωσε πως η γυναίκα του αγνοείται.

Πακιστανός βίασε 2χρονο παιδί γιατί η οικογένεια του δεν ασπάζεται το Ισλάμ!!!

Μουσουλμάνος στο Πακιστάν βρήκε τρόπο να τιμωρήσει μια χριστιανική οικογένεια που δεν απαρνιόταν τη θρησκεία της, βιάζοντας το δίχρονο κοριτσάκι, το οποίο έζησε από θαύμα, αλλά καταστράφηκε σωματικά. Μετά από πέντε εγχειρήσεις, δεν μπορεί να λειτουργήσει φυσιολογικά ενώ η οικογένεια της κρύβεται για να γλιτώσει.
Δεν είναι μόνον η Αφρική, όπου η χριστιανική κοινότητα υφίσταται γενοκτονία, χωρίς ο «προοδευτικός» κόσμος να συγκινείται.

Σε υψηλό πέντε ετών ο Dow

Dow13.610,1534,79 0,26%  



  Nasdaq3.136,19-13,27 -0,42%  

H Wall Street χθες
Με μικτά πρόσημα και τον Dow Jones να κλείνει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Δεκεμβρίου του 2007 ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με θετικό πρόσημα και για τους τρεις δείκτες μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, ωστόσο Nasdaq και S&P 500 δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τα κέρδη τους.

«Φαίνεται πως οι traders κατοχύρωσαν τα κέρδη της εβδομάδας ενόψει της έναρξης της περιόδου των εταιρικών αποτελεσμάτων,» δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής οικονομολόγος της Rockwell Global Capital, Peter Cardillo.

Συγκεκριμένα, η ανεργία υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2009 καθώς η οικονομία συνέχισε να δημιουργεί θέσεις εργασίας. Ο δείκτης ανεργίας διολίσθησε στο 7,8% το Σεπτέμβριο από 8,1% τον Αύγουστο. Την ίδια στιγμή το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η οικονομία δημιούργησε 114.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για 118.000 νέες θέσεις εργασίας με τον δείκτη ανεργίας να παραμένει αμετάβλητος στο 8,1%.