Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Κενά και διαφωνίες σε όλους τους τομείς

Κενά και διαφωνίες σε όλους τους τομείς
Χθες οι δυο πλευρές συζητούσαν για περισσότερες από τέσσερις ώρες για διαρθρωτικά ζητήματα, αποκρατικοποιησεις και δαπάνες του δημοσίου καθώς και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.
«Σε όλες τις ενότητες υπάρχει κενό και γίνονται συζητήσεις» ανέφερε μετά τη συνάντηση της Παρασκευής ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. Ο ίδιος παράγοντας είπε ακόμη ότι στη χθεσινή συνάντηση μόνο το 10% του χρόνου αφιερώθηκε στο θέμα των δημοσιονομικών όπου υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τα μέτρα του 2013, το έλλειμμα και την ύφεση. Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση με βάση τα μέτρα 7,8 δισ. ευρώ υπολογίζει την ύφεση στο 3,8% του ΑΕΠ το 2013. Ωστόσο οι εταίροι ζητούν και άλλα μέτρα, επομένως, όταν συζητάμε για μέτρα 9 δισ. ευρώ για το 2013 η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη καθώς μία μονάδα ύφεσης επηρεάζει αρνητικά κατά 0,5% το έλλειμμα.


Στη σημερινή ατζέντα βρίσκεται το θέμα των τραπεζών. Χθες το βράδυ η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση όλων των κοινών ονομαστικών μετοχών της Eurobank.
Αύριο Κυριακή οι τρεις εταίροι καθώς και ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να μεταβούν στις Βρυξέλλες, όπου τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup. Εκεί πρέπει να παρουσιαστούν τα μέτρα του νέου πακέτου με τους αξιωματούχους όμως να έχουν ξεκαθαρίσει ήδη ότι δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση εκεί για την Ελλάδα. Το πιθανότερο είναι οι αποφάσεις να ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις 18 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε τα πάντα πρέπει να έχουν κλειδώσει με τον χρόνο όμως να μετράει αντίστροφα για την ελληνική κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου