Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος να μην περάσουν τα μέτρα

Κατακόρυφα υψώνει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ανακοίνωσης του νέου πακέτων μέτρων και ρίχνει το βάρος στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η χθεσινή απόφαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να μεταθέσει την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος για τις αρχές Δεκεμβρίου και να καλέσει όλες τις οργανώσεις της «να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους στο καθήκον να σταματήσουμε τα μέτρα – φαρμάκι της κυβέρνησης και της τρόικας, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς που την εκφράζουν».


Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει τις κινητοποιήσεις για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ την Τρίτη στη 13:00 στο Σύνταγμα και το συλλαλητήριο των συνδικάτων τη Δευτέρα στις 18:00 το απόγευμα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δίνουν μία ολιγοήμερη παράταση στην έναρξη των διαδικασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης προκειμένου να συνεχιστούν οι ανοιχτές συνελεύσεις για την εγγραφή νέων μελών που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο στο τέλος του μήνα.

Στόχος είναι να μην στραφεί αυτή τη στιγμή τουλάχιστον η προσοχή στα εσωκομματικά, καθώς η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα ανοίξει το δρόμο για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Άνοιξη, το οποίο θα σημάνει και τη μετεξέλιξη του σε ενιαίο πολιτικό σχηματισμό.

Ήδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε χθες προσωπικά στον πρωθυπουργό για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. «Τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Ιούνη η χώρα μας έχει χάσει τη μεγάλη δυναμική επαναδιαπραγμάτευσης που είχε με τη στάση του λαού μας. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πέταξε αυτή τη δυναμική και σήμερα δυστυχώς ναυαγεί κι αυτή η στρατηγική του καλού μαθητή, του υπάκουου και μεταμελημένου μαθητή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου