Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 334 π.Χ.- 324 π.Χ.(ΒΙΝΤΕΟ HD)

  

Αφηγηματικό βίντεο που παρουσιάζει στον χάρτη την πορεία της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου με επισήμανση των σπουδαιότερων σταθμών και γεγονότων που την σημάδεψαν.

Μπας και το αγνοούσατε… Τουρκικός ο Βυζαντινός Δικέφαλος Αετός!

«Την ώρα που προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στην Μεσόγειο, στηρίζουμε τα βήματα που κάνουν τα αδέλφια μας οι Τουρκοκύπριοι για την λύση του προβλήματος στα πλαίσια των δύο κρατών», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

Πρόσθεσε δε ότι «σε αυτό το πλαίσιο κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε πολλά σημαντικά βήματα,

Η Τουρκία λέει ότι Ελλάδα και Γαλλία παραβιάζουν την «τουρκική υφαλοκρηπίδα»

Προειδοποίηση προς «τρίτες χώρες» -εννοώντας την Γαλλία και την ιστορική αμυντική συμμαχία με την Ελλάδα– απηύθυνε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μία ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επανέρχεται στις έρευνες του National Geo ανατολικά της Κρήτης και κάνει λόγο για «παραβίαση της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», επιχειρώντας να νομιμοποιήσει ντε φάκτο την έκνομη συμφωνία της Τουρκίας με το καθεστώς Σαράτζ της Λιβύης, την οποία -να σημειωθεί- δεν αναγνωρίζει η λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση

Προκαλεί η Τουρκία για να «ακούει» η Γαλλία: Ανακοίνωση - παραλήρημα για Ανατολική Μεσόγειο(Βίντεο)

Τι ισχυρίζεται το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την Ανατολική Μεσόγειο μιλώντας στο όνομα της ειρήνης

Κλιμακώνει τη ρητορική της έντασης η Τουρκία στον απόηχο της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας και Γαλλίας που περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής  σε περίπτωση επίθεσης. 

Η Άγκυρα απειλεί με επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο, επικαλούμενη την «ειρήνη» στην περιοχή. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μια ανακοίνωση - παραλήρημα κατηγορεί και πάλι την Ελλάδα και την Κύπρο κάνοντας λόγο για «μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις θαλάσσιας δικαιοδοσίας από πλευράς τους» και για «μονομερείς ενέργειες». 

Νέοι εκβιασμοί Ερντογάν προς ΗΠΑ – Γερμανία για F-35 αλλά και… υποβρύχια

Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Από το doureios
 

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν προς Τούρκους δημοσιογράφους την επομένη της συναντήσεώς του με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν στις 29 Σεπτεμβρίου, σχετικώς με ζητήματα αμυντικής συνεργασίας που αφορούν ΗΠΑ, Ρωσία αλλά και Γερμανία, έχουν ένα ενδιαφέρον ως προς τις ακριβείς διατυπώσεις και το νόημα, προφανές ή λιγότερο προφανές.

S-400

Στο “γνωστό” ζήτημα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος που έχει προμηθευτεί η Τουρκία,

Endy Zemenides του HALC: Καλό και για τις ΗΠΑ το ελληνογαλλικό Σύμφωνο

Τον θετικό αντίκτυπο της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδος – Γαλλίας για το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις υπογραμμίζει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και τον Σπύρο Μουρελάτο ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Hellenic – American Leadership Council, Endy Zemenides. Επισημαίνει πως το περιεχόμενο αυτής είναι απολύτως συμβατό με το νέο δόγμα, που φαίνεται ότι υιοθετεί η Αμερικανική Εξωτερική πολιτική, ενώ, καθιστά, όπως δηλώνει, την Ελλάδα ισχυρότερο σύμμαχο για τις ΗΠΑ.

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Κατατέθηκε στη Βουλή – Τα κείμενα

Κατατέθηκε στη Βουλή η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για τη δημιουργία στρατηγικής εταιρικής σχέσης και συνεργασίας σε ασφάλεια και άμυνα 

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια» κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.

Η συμφωνία θα τεθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική επιτροπή την Τρίτη και την Πέμπτη θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια, κατα την οποία θα τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Παραλίγο ατύχημα με τουρκικό F-16 στο Αιγαίο(Βίντεο)

Επικίνδυνος ελιγμός Τούρκου πιλότου, που πέρασε μόλις 30 μέτρα μπροστά από τη μύτη ελληνικού F-16.

Του Χρήστου Μαζανίτη
Από το enikos

Το τουρκικό αμόκ προκλητικότητας από αέρος στο Αιγαίο λίγο έλειψε την Πέμπτη να οδηγήσει σε ατύχημα – μια ανάσα από θερμό επεισόδιο.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το enikos.gr, την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια των αερομαχιών Τούρκος πιλότος μαχητικού προχώρησε σε επικίνδυνη διασταύρωση με ελληνικό F-16 κατά τη διάρκεια αναχαίτισης.

ΑΠΟΨΗ: 3+1 λόγοι που τεκμηριώνουν ότι η επιλογή των FDI Belh@rra ήταν βέλτιστη για το ΠΝ

3+1 λόγοι για τους οποίους το γαλλικό πακέτο ήταν η μόνη ουσιαστική εναλλακτική για το ελληνικό πρόγραμμα φρεγατών. Η επικαιρότητα των ημερών είναι απόλυτα εστιασμένη, όπως είναι φυσικό, στην προμήθεια των φρεγατών FDI Belh@rra που συνοδεύτηκε και από την υπογραφή συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Η σημαντικότητα του γεγονότος από πολλές πλευρές δε, δικαιολογεί απόλυτα τον υπέρμετρο βαθμό κάλυψης όλων των πτυχών του.

Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη
Από το defence-point


Έστω και κατόπιν εορτής και στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς να κατονομάζεται η πηγή από

Χαστούκι στην Τουρκία και από την Κύπρο – Δύο κινήσεις ματ με ελληνικές Belh@rra και ισραηλινό Iron Dome(Βίντεο)

Ισχυρό χτύπημα στην Τουρκία θα καταφέρουν δύο καθοριστικά στρατιωτικά σχέδια της Κυπριακής Δημοκρατίας που, όπως αποκαλύπτεται, έχουν ήδη δρομολογηθεί και βρίσκονται σε φάση υλοποίησης.

Στρατιωτικό μπλόκο στα επιθετικά σχέδια της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο φαίνεται να βάζει και η Κύπρος καθώς οι νέοι στρατιωτικοί σχεδιασμοί της σε συνεργασία με το Ισραήλ και τη Γαλλία κλειδώνουν τον εναέριο χώρο του νησιού από τις τουρκικές επιβουλές.

Ιron Dome…

Οπως αποκαλύπτει ο κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός sigmalive, η κυπριακή κυβέρνηση αναμένεται

“Ηλίθιος” ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Yeni Safak

“Ηλίθιο” αποκάλεσε ο διευθυντής της μεγαλύτερης εφημερίδας του Ερντογάν τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα

Του Μιχάλη Ψύλου

«Η εποχή της αποικιοκρατίας τελείωσε, ηλίθιε! Γύρνα στην Αμερική, όπως ήρθες»! Τα σκληρά αυτά λόγια ανήκουν στον Ιμπραήμ Καραγκιούλ , τον διευθυντή της Yeni Safak,της πιο φιλο-Ερντογανικής εφημερίδας στην Τουρκία! Ποιος είναι «ο ηλίθιος», στον οποίο αναφέρεται; Ο Τζεφ Φλέικ, ο νεοδιορισμένος από τον πρόεδρο Μπάιντεν, νέος πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αγκυρα.