Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ίων Δραγούμης 1878 – 1920

Διπλωμάτης, πολιτικός και συγγραφέας. Aνάλωσε τη ζωή του στην προάσπιση των εθνικών υποθέσεων, μέχρις ότου πέσει και ο ίδιος θύμα του Εθνικού Διχασμού το 1920. Μαζί με τους φίλους του Περικλή Γιαννόπουλο και Αθανάσιο Σουλιώτη - Νικολαΐδη, υπήρξε ένας από τους κύριους εκπροσώπους του ελληνικού ρομαντικού εθνικισμού των αρχών του 20ου αιώνα.
Με καταγωγή από το Βογατσικό της Καστοριάς, ο Ίων Δραγούμης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Σεπτεμβρίου του 1878. Ήταν ο πέμπτος γιος του δικαστικού και μετέπειτα πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη και της Ελισάβετ Κοντογιαννάκη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1897 κατατάχτηκε εθελοντής στον άτυχο για τα ελληνικά όπλα ελληνοτουρκικό πόλεμο.

Guardian: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, αλλά οι Ελληνες δεν βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ - ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

Με επίκεντρο τη φράση του πρωθυπουργού ότι «τα χειρότερα είναι πίσω μας», ο Guardian, κάνοντας ρεπορτάζ στους δρόμους της Αθήνας και μιλώντας με ανθρώπους που παλεύουν μετά από επτά χρόνια στη δίνη της κρίσης, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι Ελληνες δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του κ. Τσίπρα.
«Δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη η κατάσταση», δηλώνει η Παναγιώτα Μουρτίδου, εθελόντρια στη Λέσχη Αλληλεγγύης, ετοιμάζοντας πακέτα φαγητού για τους άπορους. «Οι πολιτικοί ξεκάθαρα δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στην πραγματική ζωή», λέει, σχολιάζοντας την αισιοδοξία του πρωθυπουργού.

Bloomberg: Η Ελλάδα δεν έχει γυρίσει σελίδα -Οι δυσκολίες δεν έχουν τελειώσει - ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Μπορεί η Ελλάδα να συμφώνησε με τους πιστωτές για τη δόση των 8,5 δισ. ευρώ, να βγήκε στις αγορές και να αναβαθμίστηκαν οι προοπτικές της από την S&P, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι γύρισε σελίδα. Οι δυσκολίες παραμένουν.
Τις σχετικές επισημάνσεις κάνει το πρακτορείο Bloomberg σε εκτενές δημοσίευμά του, στο οποίο αναδεικνύει ως κομβικής σημασίας τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν.
Παρά τη δημοσιονομική πρόοδο, επισημαίνει επίσης το αμερικανικό πρακτορείο, η χώρα έχει δείξει λίγα πράγματα ως προς την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Την ώρα που η λιτότητα έχει αφήσει τα σημάδια της παντού στην Ελλάδα από τη μείωση του εισοδήματος και την αύξηση της φτώχειας, η χώρα έχει χαμηλές επιδόσεις ως προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Πνίγεται» στις τσούχτρες ο Κορινθιακός – Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση

Γεμάτος ο Κορινθιακός κόλπος με τσούχτρες τους – Μέτρα για την αντιμετώπιση τους προσπαθεί να λάβει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο.
Παράλληλα - στη λογική ότι ιδιαίτερα σημαντική για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των μεδουσών και γενικότερα της ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή της χώρας - ανακοίνωσε την ολοκλήρωση σε βάθος τριετίας του προγράμματος αποχετεύσεων και επεξεργασίας λυμάτων σε 200 μικρούς οικισμούς, σε όλη τη χώρα, προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ.
«Το έργο αυτό δεν θα βοηθήσει μόνο στην αντιμετώπιση των φαινομένων ρύπανσης, αλλά και στην πρόληψη προστίμων που θα καλούνταν να πληρώσει η χώρα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

Ιόνια Οδός: Πότε παραδίδονται στην κυκλοφορία τα νέα τμήματα - Πόσο κοστίζουν τα διόδια

Την λειτουργία νέων διοδίων στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Αντιρρίου έως τον ανισόπεδο κόμβο Χαλικίου, κοντά στο Μεσολόγγι, ανακοίνωσε σήμερα η «Νέα Οδός».
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι τα τελευταία 14 χιλιόμετρα της «Ιονίας Οδού» από την Πέρδικα Ιωαννίνων, έως και τον ανισόπεδο κόμβο της «Εγνατίας οδού», θα παραδοθούν σε κυκλοφορία την Πέμπτη 3 Αυγούστου.
Ειδικότερα, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 1 Αυγούστου προς Τετάρτη 2 Αυγούστου, θα ξεκινήσει η λειτουργία των σταθμών διοδίων στον μετωπικό σταθμό Κλόκοβας και στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων, στον ανισόπεδο κόμβο Μεσολογγίου.

Τερέζα Μέι: Τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση Ευρωπαίων στη Βρετανία από το 2019 - Αντικρουόμενες δηλώσεις από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν άμεσες αλλαγές στους κανόνες μετανάστευσης μετά το Brexit
Η ελεύθερη μετακίνηση προσώπων μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τερματιστεί τον Μάρτιο του 2019 όταν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν άμεσες αλλαγές στους κανόνες μετανάστευσης μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση.

Τραγωδία στην Κέρκυρα: Το παιχνίδι του ζεύγους τουριστών κατέληξε σε αποκεφαλισμό - Σε κατάσταση σοκ η κοπέλα

Ο 28χρονος Ελβετός σκοτώθηκε από την προπέλα του σκάφους που οδηγούσε η σύντροφός του - Πώς βρέθηκε στο νερό από τη μια στιγμή στην άλλη
Η μη τήρηση κανόνων ασφαλείας όταν ενοικιάζεται ένα ταχύπλοο, φαίνεται πως είναι η αιτία της οικογενειακής τραγωδίας στην Κέρκυρα.

Το ζευγάρι Ελβετών είχε έρθει για διακοπές στην Κέρκυρα.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ο ζεόλιθος και η ποιότητα ζωής του αγρότη"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Ο ζεόλιθος και η ποιότητα ζωής του αγρότη".
 Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Αυγενικής (στην πλατεία της Αυγενικής). 
Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, ώρα: 10:00