Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Διάλεξη Ν.Λυγερού: "Από την ουδετερότητα της αδιαφορίας στο θετικό της ζωής".(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Από την ουδετερότητα της αδιαφορίας στο θετικό της ζωής".
Σωματείο Διγενής Ορόκλινης - Κύπρος.
Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, ώρα 20:00.

Ν. Λυγερός: Εισαγωγή στο παρελθόν, μέλλον και σκάκι(Βίντεο)


Ν. Λυγερός: Εισαγωγή στο παρελθόν, μέλλον και σκάκι.
Δημοτικό Σχολείο Καμάρες , Λάρνακα - Κύπρος.
Τρίτη 29 Απριλίου 2014, ώρα 10:00.

Να βεβηλώσει την Αγία Σοφία ετοιμάζεται ο Ερντογάν

Να βεβηλώσει την Αγία Σοφία ετοιμάζεται ο Ερντογάν
Απίστευτη πρόκληση που ξεπερνά κάθε όριο! Προσευχές στον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σχεδιάζει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μαζί με ηγέτες άλλων ισλαμικών χωρών, και μάλιστα τις ημέρες της επετείου της Άλωσης, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Radikal!
 Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν σχεδιάζει να οργανώσει ειδική προσευχή στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα της ορθοδοξίας, που κοσμεί την Κωνσταντινούπολη μετά τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Αυγούστου.

«Πόλεμος» για τα δωρεάν τρόφιμα στις λαϊκές αγορές

-Πολίτες γκρέμισαν τους πάγκους για να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορούσαν στον Κολωνό -Κοσμοπλημμύρα και στη Θεσσαλονίκη.
Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα στις λαϊκές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου οι παραγωγοί μοίρασαν δωρεάν τα προϊόντα τους, σε μία κίνηση διαμαρτυρίας απέναντι στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Από νωρίς το πρωί παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή, τόση που έκλεισαν πολλοί δρόμοι γύρω από τις λαϊκές, ενώ δεν έλειψε και η ένταση μεταξύ των πολιτών, για μια σακούλα τρόφιμα.
Όμως, στη λαϊκή αγορά του Κολωνού η κατάσταση ξέφυγε από κάθε όριο, καθώς επικράτησε το απόλυτο χάος.

Μήπως δε θυμάσαι τώρα τελευταία ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο; Δες γιατί...

Πόσο σύμπτωση μπορεί να είναι ότι ΚΑΘΕ Σαββατοκύριακο ο καιρός είναι σταθής, συννεφιασμένος και άστατος;

Εσείς πότε θυμάστε το τελευταίο ηλιόλουστο ή ακόμα καλύτερα πόσα θυμάστε όλη την
περίοδο της Άνοιξης;

Μπαίνει και ο ψυχολογικός "πόλεμος" στο παιχνίδι;

Πέρα από τις φοβερές καταστροφές στην παραγωγή και τις καλλιέργειες με το συνεχόμενο χαλάζι έρχεται και η κατάθλιψη και η μελαγχολία. 
Επίσης η έλλειψη ηλιοφάνειας είναι κατασταλτικός παράγοντας στο ανοσοποιητικό μας σύστημα λόγω της μη παραγωγής της βιταμίνης D. 

Ρωσία: Οι Η.Π.Α δεν θα ξαναεπισκεφθούν το διάστημα χωρίς εμάς

Με την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας οι οποίες θα μπορούσαν να πλήξουν το ρωσικό τομέα έρευνας του διαστήματος η Ουάσινγκτον "αφήνει έκθετους" τους αστροναύτες της που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, υποστήριξε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν.
  
"Εάν θέλουν να πλήξουν τον ρωσικό πυραυλικό τομέα, αυτομάτως θα αφήσουν έκθετους τους κοσμοναύτες του ISS", είπε ο Ρογκόζιν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Η BRICS σπάει το μονοπώλιο των διεθνών οίκων αξιολόγησης


Το δικό της σύστημα χρηματοπιστωτικής αξιολόγησης σκοπεύει να δημιουργήσει η BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική). Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στο αμερικανικό μονοπώλιο των οίκων αξιολόγησης που ανεβάζουν και κατεβάζουν τις οικονομίες των χωρών κατά το δοκούν.

Η «Standard & Poors» υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας. Στην εκτίμηση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης για τη δυνατότητα ανταπόκρισης της χώρας στις υποχρεώσεις της σε ξένο νόμισμα, η κατάταξη της Ρωσίας από το «BBB» έπεσε σε «ΒΒΒ-».

H εξωγήινη εισβολή έχει συμβεί και οι κυβερνήσεις δεν θέλουν να ξέρουμε (Βίντεο)


Σε μια συνέντευξη με τον Alfred Lambremont Webre στο ExopoliticsTV, η κοσμολόγος Λάουρα Μαγδαληνή Αιζενχάουερ, δήλωσε ότι μια εξωγήινη εισβολή έχει συμβεί.

Έχει γίνει μια τεράστια συγκάλυψη για τους εξωγήινους που είχαν έρθει σε επαφή με τις κυβερνήσεις μας και υπήρξε μεγάλη μυστικότητα για εκείνους που έχουν απαχθεί ή έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους, επειδή μια εισβολή έχει ήδη συμβεί και δεν θέλουν να το γνωρίζουμε αυτό.

Το THRIVE είναι ένα αντισυμβατικό ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαίνει στον κόσμο μας ...(Βίντεο)


Το THRIVE είναι ένα αντισυμβατικό ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαίνει στον κόσμο μας ...

... καθώς ακολουθεί τη ροή του χρήματος προς τις πηγές του και ξεσκεπάζει την παγκόσμια συσσώρευση εξουσίας σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής μας.


Πλέκοντας μαζί επιστημονικά επιτεύγματα, συνειδητότητα και ακτιβισμό, το THRIVE προσφέρει πραγματικές λύσεις, ενδυναμώνοντάς μας με πρωτοφανείς και τολμηρές στρατηγικές για να ανακτήσουμε τη ζωή και το μέλλον μας.

"Ανησυχεί" τη Wall η αδύναμη ανάπτυξη στις ΗΠΑ

Dow16.537,872,50 0,02%  



  Nasdaq4.103,5429,14 0,72%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Ήπια πτωτικά κινούνται την Τετάρτη οι μετοχικοί δείκτες της Wall Street στον απόηχο της ανακοίνωσης των στοιχείων για την πορεία του ΑΕΠ στις ΗΠΑ που έδειξαν αισθητή επιβράδυνση της ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση νομισματικής πολιτικής μετά τη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ολοκληρώνεται σήμερα.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα περιορίσει το ύψος του προγράμματος ποσοτικής επέκτασης στα 45 δισ. δολάρια από 55 δισ. δολάρια ανά μήνα, καθώς διατηρείται η τάση βελτίωσης των στοιχείων της αγοράς εργασίας.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 9,670 μονάδες (0,06%) και βρίσκεται στις 16.525,70 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 30,83 μονάδων (0,75%) φτάνοντας τις 4.072,72 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 5,04 μονάδων (0,27%) και βρίσκεται στις 1.873,29 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 13 κινούνται με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η UnitedHealth Group Incorporated καθώς διαπραγματεύεται στα 76,08 δολάρια με άνοδο 0,88 δολαρίων ή σε ποσοστό 1,17%. Ακολουθούν η Coca Cola με κέρδη 0,44% στα 40,75 και η United Technologies στα 118,03 δολάρια με άνοδο 0,40%.

Ανοδικά κινείται την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Κύπρου


Λευκωσία: Κέρδη καταγράφει το κυπριακό χρηματιστήριο στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση Απριλίου, με την αγορά να βρίσκεται ενώπιον μηνιαίων ζημιών της τάξης του 4,62%. Ο Γενικός Δείκτης σημείωνε στις 13:32 αύξηση της τάξης του 1,17%, ευρισκόμενος στις 112,9 μονάδες.

Αντίστοιχα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ενισχυόταν την Τετάρτη στις 56,04 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,81%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στις €128.393.

Έπιασε και τις 1.220 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Της Εφης Γκικοπούλου 
Aπό το capital.gr

Η χθεσινή επιτυχής ολοκλήρωση της ΑΜΚ της Eurobank καθώς και η θετική έκθεση της Moody’s για τις ελληνικές τράπεζες έχουν επαναφέρει πάλι κάποια αισιοδοξία στο ελληνικό χρηματιστήριο, με την μεγαλύτερη αβεβαιότητα να προέρχεται πλέον από την διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.

Σημειώνεται ότι μετά την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Eurobank σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωση της δημόσιας τοποθέτησης, έρχεται και αναθεώρηση στους δείκτες του MSCI και του FTSE.