Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Εγκαινιάζεται το έργο αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Οινιαδών


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ», προσκαλούν στα εγκαίνια του έργου «Στερέωση, Αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Οινιαδών» που θα τελεστούν το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουλίου 2023 και ώρα 21:00 στο αρχαίο θέατρο.

Wife Zone Chart [OFFICIAL] Find a Girlfriend Or Pick the Perfect Wife- The Wife Zone Chart

Ο Dana McLendon ένας δικηγόρος από το Tennessee USA δημιούργησε ένα αλγόριθμο και τον παρουσιάζει σε πληροφοριακό γράφημα και μας εξηγεί πως πρέπει να κινούμαστε και που πρέπει οι άνδρες και ειδικά οι νεότεροι να ψάχνουν στον σημερινό woke/φεμινιστικό μισανδρικό κόσμο με μεγάλες παγίδες για όλους μας!!!

Και άνδρες θύματα ενδοοικογενειακής βίας


ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΡ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΒΙΑ, ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΠΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ…

Κριστίνα Στιχτ, dpa

Νέα κυκλοφορία: Η φιλοσοφία του woke


Τίτλος: Η φιλοσοφία του woke

Επιμέλεια: Γιώργος Καραμπελιάς. Κείμενα των: Dany-Robert Dufour, Helen Pluckrose, James Lindsay, Steven Pinker,
Jerry Coyne, Luana Maroja, Συλλογική παρέμβαση πανεπιστημιακών

Κέιτι Πέρι: Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη με το νέο βίντεο κλιπ - Έντονες αντιδράσεις

Προκάλεσε εκ νέου η Κέιτι Πέρι και αντί για γυναικεία μηνύματα έστειλε... άλλα

Tz. Μπάιντεν: Από τη “μηχανή της γκάφας” στις υποψίες για γεροντική άνοια


Ο Τζο Μπάιντεν σε στιγμιότυπο από την τελευταία του γκάφα, όπου προσφώνησε τον Ζελένσκι ως Πούτιν!

Μια θητεία γκάφες και σύγχυση για τον Τζο Μπάιντεν

Του Hugues Maillot

Περιμένουν σήμα από τον Γκουτέρες για βήματα στο Κυπριακό


Ανδρέας Πιμπίσιης


Από τις αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό κρέμονται οι δύο πλευρές στην Κύπρο. Η κάθε πλευρά ελπίζει ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες θα καταλήξει σ’ αυτό που η ίδια αναμένει.

Ο Ελληνας ΥΠΑΜ στην Κύπρο τη Δευτέρα για επίσημη επίσκεψη


Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο ο Ελληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο έστειλε επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών


Επιστολή που καταγράφει λεπτομερώς τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη νέα κυβέρνηση στη Βόρεια Μακεδονία έστειλε το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας (HALC) στον αρμόδιο για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέιμς Ο' Μπράιεν.

F-4 PHANTOM στην Αεροπορία: Μια συγκλονιστική αποτίμηση μισού αιώνα προσφοράς


Ένα εξαιρετικού ενδιαφέροντος άρθρο για την ιστορία των F-4 PHANTOM έγραψε στην επέτειο των 50 ετών υπηρεσίας στην Πολεμική Αεροπορία, ένας πολύ αγαπημένος φίλος που ήταν στη μικρή ομάδα των πρώτων αεροπόρων που μετέβησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκπαιδεύτηκαν στον τύπο. πρόκειται για τον αντιπτέραρχο εν αποστρατεία Γιώργη Σκαρλάτο! 

Έντονο ενδιαφέρον για το KERVEROS των ALTUS – MBDA


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το περίπτερο της ελληνικής ALTUS LSA στην διάρκεια της διεθνούς εκθέσεως EUROSATORY 2024 που διήρκεσε μεταξύ 17-21 Ιουνίου. Ο λόγος ήταν το κύριο έκθεμα, με την ονομασία KERVEROS, που έχει παρουσιάσει προ μηνών ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ.

EUROSAM: Το SAMP/T NG γίνεται πολυεπίπεδο με λογισμικό ικανό να διαχειρίζεται πυραύλους διαφορετικών τύπων.


Με όλες τις μονάδες του εκτεθειμένες στο περίπτερο, με τον εκτοξευτή Νέας Γενιάς να έχει φτάσει λίγο πριν την έκθεση, το SAMP/T NG όχι μόνο παρουσιάστηκε στη νεότερη του έκδοση, αλλά ανακοινώθηκε επίσης ότι αναπτύσσεται περαιτέρω για να γίνει πολυ- πολυεπίπεδο σύστημα εμβέλειας, το Engagement Module New Generation είναι εξοπλισμένο με λογισμικό ικανό να διαχειρίζεται πυραύλους διαφορετικών τύπων

Κορβέτες Gowind: Η λογική επιλογή για το πρόγραμμα νέων κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού;

Αναστάσιος Παπανδρέου

Η κλάση Gowind είναι μια οικογένεια πλοίων που προσφέρεται από τον γαλλικό ναυπηγικό όμιλο της Naval Group με εκτόπισμα από αυτό του υπεράκτιου περιπολικού σκάφους των 1000 τόνων έως ελαφριάς φρεγάτας με εκτόπισμα των 3100 τόνων. 

Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας P3B ORION: «Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν…»


*Του Κώστα Σαρικά 

H φράση «ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν» φαίνεται ότι αντιπροσωπεύει απόλυτα την εξέλιξη του πιο προβληματικού εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο αφορά τα τέσσερα συν ένα ενδιάμεσης λύσης Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας P3B ORION.

Μετά το Ναυτικό που απέρριψε τα LCS και ο στρατός απέρριψε τα τεθωρακισμένα Bradley: Αμφίβολη βοήθεια από τις ΗΠΑ καθώς ότι καλό υπάρχει το έχουν στείλει στην Ουκρανία


Πηγή: US ARMY

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL-Αθήνα 

Το θέμα των EDA προμηθειών από τις ΗΠΑ έχει αναδειχτεί ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα διότι από πρόγραμμα μαμούθ όπως είχε χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση, δεν είναι λίγα εκείνα σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, που περιγράφονται ως αντικείμενα ακόμη και  για σκραπ.

Scope Ratings: Αναβαθμίζει το outlook της ελληνικής οικονομίας σε θετικό


Ο οίκος Scope Ratings προχώρησε σε αναβάθμιση του outlook για το ελληνικό αξιόχρεο από σταθερό σε θετικό, διατηρώντας συνάμα τη βαθμολογία ΒΒΒ-,  αναφέροντας τη μείωση του δημόσιου χρέους, τη βελτιωμένη ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος και την ευνοϊκή δυναμική για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Μητσοτάκης στο CNN: Πρέπει ως Ευρώπη να δαπανούμε περισσότερα για την Άμυνα

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Τζούλια Τσάτερλι του CNN έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις ανησυχίες που εκφράζονται για τον Τζο Μπάιντεν, απάντησε ότι αυτό που μπορεί να πει είναι ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν παρών στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, είχε καλή παρουσία, τοποθετήθηκε για κρίσιμα ζητήματα και τελικά οι αμερικανικές εκλογές είναι θέμα για το οποίο θα αποφασίσουν οι Αμερικανοί πολίτες. 

Μητσοτάκης: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.

«Η εξομάλυνση σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας θα δοκιμαστεί στις 20 Ιουλίου στην Κύπρο»: Δημοσίευμα της Μιλιέτ για την ταυτόχρονη παρουσία Μητσοτάκη- Ερντογάν στο νησί


Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ισλαμιστη πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στην Ουάσιγκτον. Φωτογραφία Hellas Journal

Η εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας θα δοκιμαστεί στις 20 Ιουλίου κατά την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο όταν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στα κατεχόμενα και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, εκτιμά η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ.

Η Τουρκία έχασε το τρένο των F-16 Viper και τρέχει για Eurofighter


Η είδηση που αποκάλυψε το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg σχετικά με την ακύρωση της παραγγελίας των νέων F-16 Viper από την Τουρκία, είναι η κορυφή του παγόβουνου στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει η πολεμική αεροπορία της γείτονος. Πλέον θεωρείται δεδομένη η απόφαση για στροφή σε άλλους τύπους μαχητικών.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ερντογάν-Άσαντ: Από το μίσος στις προσκλήσεις για στρατηγικούς λόγους


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Αν και απεχθάνεται ο ένας τον άλλον, Ερντογάν και Άσαντ, φαίνεται να βρίσκονται σε τροχιά συνάντησης

258 τουρκικοί βομβαρδισμοί στο Ιρακινό Κουρδιστάν – 602 οικισμοί κινδυνεύουν με εγκατάλειψη


Ιούλιος 13, 2024. Ελλάδα.

Ερμπίλ.

Ο Καμράν Οσμάν, Διευθυντής των Κοινοτικών Ειρηνευτικών Ομάδων (CPT), οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παρατηρητής συγκρούσεων, δήλωσε ότι η Τουρκία βομβάρδισε την περιοχή του Κουρδιστάν 285 φορές μεταξύ 15 Ιουνίου και 11 Ιουλίου και ότι τα βομβαρδισμένα μέρη βρίσκονταν ως επί το πλείστον στο Ντουχόκ.

Σκληρή ανακοίνωση της Τουρκίας για την ισραηλινή επίθεση στη Χαν Γιουνίς


Σκληρή ανακοίνωση κατά του Ισραήλ για την επίθεση στo προσφυγικό στρατόπεδο Αλ-Μαουάσι, δυτικά της Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Γάζα: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον θύλακα


Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, και κυρίως στην πόλη της Γάζας, όπου ανταποκριτής του AFP έκανε λόγο για πυρά του πυροβολικού και ισραηλινά drones.

IDF: Ο εγκέφαλος της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στόχος ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα με δεκάδες Παλαιστίνιους νεκρούς


Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στόχος της επίθεσης ήταν ο Μοχάμεντ Ντεΐφ, ο εγκέφαλος της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου και ο Ραφάα Σαλαμέχ, διοικητής της Ταξιαρχίας Χαν Γιουνίς της Χαμάς. Ο πρώτος είναι βαριά τραυματισμένος και ο δεύτερος νεκρός, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η Αγγλοσαξονική θεωρία της Γεωπολιτικής και η Σύνοδος του ΝΑΤΟ


ΝΑΤΟ οικογενειακή φωτογραφία - 9 Ιουλίου 2024
VIA ASSOCIATED PRESS

Γιατί οι ΗΠΑ επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία;

Δρ. Άννα Κωνσταντινίδου, Αρθρογράφος
Ιστορικός-Διεθνολόγος Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Επιστημονική Συνεργάτιδα Παν/μιου Δυτ.Μακεδονίας

Ποιος θα βγάλει τη Γαλλία από αυτό το χάος; Κανείς!


Του Lionel Laurent

Ο συγγραφέας Στέφαν Τσβάιχ έγραψε κάποτε ότι η ευρωπαϊκή πολιτική είναι εδώ και αιώνες ένας αγώνας μεταξύ δύο σχολών ηγεσίας: Το κοινό καλό που ενστερνίστηκε ο ανθρωπιστής Έρασμος και μια πιο ιδιοτελής επιδίωξη της εξουσίαςγια την οποία μίλησε ο Μακιαβέλι. 

Γιατί η Ρωσία ήθελε να δολοφονήσει τον CEO της Rheinmetall - Tι γράφει ο γερμανικός Τύπος

Τανκς Leopard 2 στη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο όπλων της Rheinmetall  Fabian Bimmer/Pool Photo via AP

Με την αποκάλυψη του CNNi για ρωσικά σχέδια δολοφονίας του επικεφαλής της κορυφαίας γερμανικής εξοπλιστικής βιομηχανίας από το Ντίσελντορφ, που προμηθεύει με όπλα το Κίεβο, ασχολείται ο γερμανικός Τύπος.

Γερμανία: Η προεδρία της Ουγγαρίας κάνει μεγάλη ζημιά στην ΕΕ


Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας έκρινε χθες πως αφότου ανέλαβε την εναλλασσόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ουγγαρία την 1η Ιουλίου, η κυβέρνηση του δεξιού εθνικιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν έχει κάνει «μεγάλη ζημιά».

F-16 στην Ουκρανία, πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία και η απογοήτευση του Κιέβου


Την ευγνωμοσύνη του εκφράζει ο Ζελένσκι δίχως να κρύβει ότι επιθυμεί περισσότερα. Για την ακρίβεια, ζητεί συνολικά 128, δηλαδή 43 περισσότερα από τα περίπου 85 μαχητικά που αναμένεται να παραδοθούν στη χώρα του.

Της Αθηνάς Παπακώστα

Δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΑΜ Ρωσίας-ΗΠΑ μέσα σε λίγες μέρες


Η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της Ρωσίας, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Συμφωνήθηκε να παραμείνουν ανοιχτές οι γραμμές επικοινωνίας εν μέσω σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Μιχάλης Ιγνατίου στον ΣΚΑΪ: Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τελεί σε άρνηση…


Η μεγάλη είδηση στην Αμερική είναι ότι ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Μειοψηφίας στη Βουλή, Χακίμ Τζέφρι συναντήθηκε χθες το βράδυ με τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Και δεν του πρόσφερε την υποστήριξη του.

Politico: «Ο Μπάιντεν τελείωσε» - Σε πανικό οι Δημοκρατικοί για το ενδεχόμενο μεγάλης ήττας

O Τζο Μπάιντεν AP Photo/Jacquelyn Martin

Με την ιδέα μίας συντριπτικής ήττας το Νοέμβριο έχουν αρχίσει να συμφιλιώνονται οι Δημοκρατικοί, καθώς η στήριξη προς τον Τζο Μπάιντεν φθίνει μέρα με την ημέρα.