Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Μιχάλης Ιγνατίου στον ΣΚΑΪ: Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τελεί σε άρνηση…


Η μεγάλη είδηση στην Αμερική είναι ότι ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Μειοψηφίας στη Βουλή, Χακίμ Τζέφρι συναντήθηκε χθες το βράδυ με τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Και δεν του πρόσφερε την υποστήριξη του.

Σύμφωνα με το Hellas Journal συνάντηση δεν ήταν στο πρόγραμμα του Προέδρου, δεν ανακοινώθηκε, αλλά ήταν η πιο κρίσιμη για την απόφαση που θα λάβει ο Πρόεδρος, για την τελική απόφαση. Γιατί; Διότι ο Τζέφρι έχει την υποστήριξη όλων των Δημοκρατικών βουλευτών.

Το τετ-α-τετ αποκαλύφθηκε από μία επιστολή του κ. Τζέφρι στους βουλευτές, από την οποία εξάγεται ως πρώτο συμπέρασμα ότι μετέφερε στον Πρόεδρο τα συναισθήματα των Δημοκρατικών νομοθετών. Σίγουρα ήταν κάτι που δεν περίμενε να ακούσει, τα συναισθήματα της πλειοψηφίας είναι αρνητικά. Η διαπίστωση είναι ότι από το ντιμπέιτ μέχρι σήμερα αυξήθηκαν κατακόρυφα οι ανησυχίες των ηγετικών στελεχών.

Το χειρότερο βέβαια είναι οι αντιδράσεις των ψηφοφόρων. Είναι πολύ αρνητικές και είναι κάτι που πρέπει να δώσει σημασία ο Πρόεδρος, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται σε άρνηση. Τον ακούσαμε και χθες, δηλώνει δημόσια ότι δεν αποχωρεί. Όταν δεν έχει προεδρικές υποχρεώσεις είναι στα τηλέφωνα με νομοθέτες, κυβερνήτες, καλλιτέχνες και γενικά επώνυμους από τους οποίους και ζητά δημόσιες δηλώσεις υποστήριξης.

Και έχει συναντήσεις με τα υψηλόβαθμα στελέχη που του μεταφέρουν τα κακά μαντάτα. Όμως ο κ. Μπάιντεν δεν θέλει να ακούσει κανένα. Και λέει στους συνομιλητές μία συμβουλή της μητέρας του, η οποία βεβαίως έζησε τον προηγούμενο αιώνα υπό άλλες συνθήκες. Του είχε πει: «Η αποτυχία κάποια στιγμή στη ζωή σου είναι αναπόφευκτη, αλλά είναι ασυγχώρητο να τα παρατήσεις».

ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΙΑΣ ΚΟΣΙΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ:

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι δραστηριοποιείται ο Μπάρακ Ομπάμα. Όμως ο πρώην Πρόεδρος φέρεται να παίζει διπλό παιγνίδι. Να ενισχύει τις φωνές αμφισβήτησης στον Πρόεδρο Μπάιντεν αλλά και να τον διαβεβαιώνει ότι θα σεβαστεί την όποια απόφαση του. Στον Ομπάμα χρεώνουν τις αντιδράσεις κάποιων σημαντικών Αμερικανών. Η πρώτη περίπτωση είναι του ηθοποιού Τζόρτζ Κλούνει και η δεύτερη κάποιων εκ των χορηγών.

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου