Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Οι «προϊστορικοί» Θράκες εξέτρεφαν ήμερες όρνιθες, και έτρωγαν ομελέττες, από την 7η χιλιετία π.Χ.


Αφιέρωμα: Χρονοτοπία 
Τoυ Γιώργου Λεκάκη

● Καταρρίπτεται το «κρατούν» ότι τα κοτόπουλα ήρθαν στην Ευρώπη με τους... άραβες!
● Θράκες οι πρώτοι μεταλλεργάτες στην Ευρώπη!
● Έφτιαξαν οχυρώσεις και επενδύσεις τοιχοποιίας ίδιες με των Αιγυπτίων, αλλά... 4 χιλιετίες προ αυτών!
● Ναός με διονυσιακή λατρεία και νεκρικά έθιμα στο ποτάμι του Έβρου, παρόμοια με των Ινδών και των Αιγυπτίων, αλλά πολύ πριν αυτών...
● Έτρωγαν νεαρά οικόσιτα ζώα, λίγο κυνήγι, σαλιγκάρια, ψάρια, κίτρινο τυρί, φυστίκια, ψωμί και έπιναν κρασί και μπύρα.
● Θεράπευαν τους ρευματισμούς!

ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Πεντέμισι σχεδόν αιώνες μετά την άλωση της Πόλης και το Άγιο «άρωμα» της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, (Βυζάντιο), επανέρχεται στο φως από τους ίδιους τους Τούρκους.

Ένας ανεπανάληπτος ελληνορθόδοξος θησαυρός στα υπόγεια της Αγίας Σοφίας, με Άγιες Εικόνες και αλλά θαυμαστά πολύτιμης αξίας ελληνορθόδοξα κειμήλια, προβάλλονται μετά από τόσους αιώνες που βρίσκονταν χαμένα στο σκοτάδι του Ισλάμ.

Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας: «Κύριοι, ξυπνήστε! Ἡ Χώρα καὶ ἡ Βόρειος Ήπειρος κινδυνεύουν τὰ ἔσχατα»!

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας για άλλη μια φορά εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα όσα διαδραματίζονται σε σχέση με την Αλβανία και τη νέα ανοικτή πλέον ανθελληνική στάση που τηρεί απέναντι στην Ελλάδα, με την δημιουργία νέων θεμάτων που δεν υπήρχαν πια όπως αυτό της χερσαίων συνόρων.

Ο Μητροπολίτης Ανδρέας σε ανοικτή επιστολή του προς την πολιτεία μι9λά με σκληρή μεν αναγκαία δε γλώσσα αναφορικά με όλες τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνο-αλβανικές σχέσεις, εξελίξεις οι οποίες μοιραία επηρεάζουν και την Εθνική Μειονότητα της Β. Ηπείρου.

Άνοιγμα δύο νέων οδοφραγμάτων αποφάσισαν οι ηγέτες

Λευκωσία: Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί συμφώνησαν σήμερα σε πέντε συγκεκριμένα βήματα αρχίζοντας με την διάνοιξη των οδοφραγμάτων Λεύκας και Δερύνειας.

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της σημερινής δεύτερης συνάντησης τους που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ Άϊντα, πλαισιούμενος από τους ηγέτες, συμφώνησαν επίσης:

-Στη σύνδεση των δύο δικτύων ηλεκτρισμού και να αρχίσουν να λαμβάνουν πρακτικά βήματα προς επίτευξη αυτού του στόχου.

ΒΑΤΕΡΛΩ, Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ! ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗ FUEN. ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ!

Από το zagalisa

Πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή από τις 14 έως 17 Μαΐου 2015, εν μέσω των εορτασμών της απελευθέρωσης της πόλης (14 Μαΐου 1920), η ετήσια συνέλευση της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (Federal Union of European Nationalities – FUEN), όπου μετέχουν περισσότερες από τριάντα μειονότητες από την Ευρώπη.

Το γεγονός ότι η FUEN υιοθετούσε μέχρι τώρα, ακρίτως, τις τουρκικές θέσεις, καθώς οι εγγεγραμμένοι σε αυτήν τουρκόφωνοι σύλλογοι εκ Θράκης επέβαλαν χωρίς αντίλογο τις θέσεις τους, καθώς και το γεγονός ότι οι τουρκόφρονες πανηγύριζαν εκ προοιμίου για την επιτυχία τους να πραγματοποιηθεί το συνέδριο στην Κομοτηνή, επιλέγοντας προκλητικά την ημερομηνία απελευθέρωσης της πόλης, είχαν δημιουργήσει μεγάλη ένταση τοπικά, αλλά και στο πανελλήνιο.


Όλα έδειχναν μαύρα και άραχνα… ώσπου, εμφανίσθηκαν στον ορίζοντα οι Πομακικοί σύλλογοι…

Το Κρητικόπουλο που έλυσε το γρίφο του Τζον Νας

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης: Ο Αϊνστάιν της εποχής μας…
Του Δημ.Κων.Σαρρή
Από το candianews

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους πάνω στη Γη σήμερα, από τα πλέον φωτεινά και αναλυτικά μυαλά, ο Αϊνστάιν της εποχής μας. Στην ηλικία μόλις των 27 ετών διορίστηκε Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης γνωστό ευρύτερα ως Μ.Ι.Τ, ενώ σήμερα στα 30 του έχει ήδη μία παγκοσμίου βεληνεκούς αναγνώριση καθότι κατόρθωσε να λύσει τον γρίφο του Τζον Φορμπς Νας (John Forbes Nash) που απασχολούσε τους επιστήμονες για 60 και πλέον χρόνια.

ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Έπρεπε να έρθει ένας γνήσιος Αφρικανός για διαφωτίσει τους… κουτόφραγκους που φιλοδοξούμε να τος μοιάσουμε και τους «προοδευτικούς» Έλληνες για την αλήθεια σχετικά με τους εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, κυρίως Αφρικανούς και όχι μόνο, που τον τελευταίο καιρό σαν τσουνάμι πλημυρίζουν την χώρα μας και την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο Sergei Boret Bokwango, είναι μόνιμος αντιπρόσωπος του Κονγκό στην Open Networking User Group του ΟΗΕ, που εδρεύει στην Γενεύη. Είναι δηλαδή ένα αξιόπιστο πρόσωπο και το κυριότερο προέρχεται από την Αφρική γι αυτό και ο λόγος του έχει ιδιαίτερη σημασία.

Βότανα της Ελλάδας: Τα ρόδα του Διονύσου

Τα αρχαία χρόνια στα Μέγαρα, τη Κρήτη και τη Κόρινθο τα ερύγγια αποτελούσαν τη βάση των αφροδισιακών και των περισσότερων "μαγικών" παρασκευασμάτων.
 
 Τα δύο κυριότερα είδη των ερύγγιων (αγκαθωτών μπλε θάμνων) βρίσκονται στη περιοχή των Γερανείων και είναι τα εξής: Eryngium creticum και Eryngium amethystinum. Οι αρχαίοι Μεγαρείς τα ονόμαζαν "ΡΟΔΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ" και παρέμεινε η ίδια ονομασία που έφθασε ως τις ημέρες μας.
 
Και, αυτοί οι δύο μπλε πανέμορφοι αγκαθωτοί θάμνοι φύονται στη περιοχή Λιβάδια ή Δημητρίκι στέρνα. Η περιοχή τούτη βρίσκεται στις βορινές πλαγιές των Γερανείων όρων, σένα καταπράσινο περιβάλλον με υπέροχες κλιματολογικές συνθήκες  καθώς το καλοκαίρι το δροσίζει η θαλασσινή αύρα του κόλπου των Αλκυονίδων και του Σαρωνικού ενώ το χειμώνα παρουσιάζει ένα ήπιο κλίμα.

Επίθεση Β.Πούτιν στις ΗΠΑ για την FIFA: "Ολα τα έκαναν για να μας πάρουν το Μουντιάλ του 2018" - Σκληρή ανακοίνωση από το ρωσικό ΥΠΕΞ

'"ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ"
 
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε ευθέως πριν λίγο τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι κρύβονται πίσω από την υπόθεση του "σκανδάλου" της FIFA για να χάσει η Ρωσία το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.
 
Και υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ "Eπιδιώκουν την μη επανεκλογή του Ζεπ Μπλάτερ ο οποίος τυγχάνει της ρωσικής υποστήριξης".

Λαγκάρντ: Τo Grexit είναι μια πιθανότητα - «Απίθανο» να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία

Δεν θα είναι και το τέλος του ευρώ, είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ σε δηλώσεις της στη γερμανική εφημερίδα FAZ 
Ενώ οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης προειδοποιούν ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση να διανυθεί προκειμένου να καταλήξει η Ελλάδα σε συμφωνία με τους δανειστές της και την ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμηνύει πως ο κίνδυνος χρεοκοπίας για την χώρα μας έχει αυξηθεί σημαντικά, ανησυχία προκαλούν και οι νέες δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ ότι το Grexit, είναι πλέον μια πιθανότητα.

Κορκίδης: Ο Τόμσεν μου είπε «ανήκετε στα Βαλκάνια, 300 ευρώ μισθός καλά είναι»

Κάποιοι βιάστηκαν να μας βάλουν στα μνημόνια και κάποιοι να μας βγάλουν, είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ - «Τρομοκρατούσαν την αγορά οι επισκέψεις της Τρόικας» - «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας που πιστεύει ότι το μνημόνιο βοήθησε τα πράγματα στη χώρα»
Με την κατάθεση του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλη Κορκίδη, ξεκίνησε σήμετα το απόγευμα τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή, που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο «γκρεμίζει» την εισφορά αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων του δημοσίου τομέα - σύμφωνα με πληροφορίες - κρίθηκε από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε νέα διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών αντισυνταγματική με ισχυρότατη πλειοψηφία (25 υπέρ έναντι 9 κατά).
Η εξέλιξη κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς για όσους είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη προβλέπεται η αναδρομική επιστροφή των χρημάτων που τους είχαν παρακρατηθεί.