Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

«Τα άκουσε» ο Νταλάρας στο Ίλιον(Βίντεο)

Με καφέδες, γιαούρτια και πολλές αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον Γιώργο Νταλάρα πολλοί «οπαδοί» του, στο κλειστό γυμναστήριο «Γ.Κακούρης» στο Ίλιον την Δευτέρα.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας αλληλεγγύης την οποί έδινε, ο τραγουδιστής αποδοκιμάστηκε έντονα από ομάδα πολιτών που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο, ενώ δεν έλειψε και το γιαούρτωμα.
Ο Γιώργος Νταλάρας αντέδρασε ψύχραιμα και συνέχισε κανονικά την συναυλία.
«Είστε καλοδεχούμενοι στις εκδηλώσεις μας και εσείς που σας αρέσουν τα τραγούδια μου και εσείς που δεν σας αρέσουν», ανέφερε ο τραγουδιστής.

Ν.Λυγερός "Τί ξέρετε απο Κινηματογράφο;"

"Τί ξέρετε απο Κινηματογράφο;"
διάλεξη Ν. Λυγερού
Σχολή Κινηματογράφου
28/02/2012

Έγινε blog και σελίδα στο Facebook Σάλος στο ΠΑΣΟΚ με κείμενο υπέρ υποψηφιότητας Γιώργου!!!

Αμηχανία και εκνευρισμό προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η πρωτοβουλία αγνώστων να αναρτήσουν στο διαδίκτυο κείμενο – πρόσκληση σε μέλη και φίλους του Κινήματος να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία.

Η πρωτοβουλία ήταν σε άγνοια της κομματικής ηγεσίας και πάντως χωρίς καμία έγκριση από το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου, όπως αναφέρουν πηγές. Αν και αρχικώς εξελήφθη η σχετική κίνηση περισσότερο ως περιθωριακή προσπάθεια κάποιων να σαμποτάρουν τη διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου στις 18 Μαρτίου, στη συνέχεια τα πράγματα σοβάρεψαν όταν αποκαλύφθηκε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τα… κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ!

Πανελληνισμός: Η απάντηση στην παγκόσμια υποταγή

Πανελληνισμός: Η απάντηση στην παγκόσμια υποταγή
Οι Έλληνες ηγέτες υπηρετούσαν τον Σκοπό, το Πνεύμα σε αντίθεση δυστυχώς με όλες τις άλλες αυτοκρατορίες της οικουμένης αλλά και με την σύγχρονη χρηματωπιστωτική λαίλαπα που παραπέμπει στην στυνγή βαρβαρότητα των Ούννων.
Η ιστορία έχει δώσει αμείλικτες απαντήσεις και έχει κρίνει συστήματα, πολιτισμικές απόπειρες, ιδεολογήματα αλλά και στάση ζωής. Ο κάθε πολιτισμός κρίνεται από το δεδομένο διαχείρισης της Ισχύος. Το Γιατί απέκτησε την Ισχύ και το Πώς την διαχειρίστηκε θα παραμείνουν τα μοναδικά κριτήρια αξιολόγησης των Εθνών μέσα στις χιλιετίες.

Η συμπεριφορά του νικητή βλέπετε κρίνει και την πραγματική του φύση, αφού σε κάθε εποχή υπήρχαν νικητές και ηττημένοι.

Κατάστρεψαν τη χώρα και θα μείνουν ατιμώρητοι;

Κατάστρεψαν τη χώρα και θα μείνουν ατιμώρητοι;
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Με συνοπτικές διαδικασίες οι Ισλανδοί κάθισαν στο σκαμνί τον πρωθυπουργό τους που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική της κατάρρευση.Τον δικάζουν σαν εγκληματία γιατί δεν τους προστάτευσε από την αδηφαγία των τραπεζών που τελικά έσκασαν σαν φούσκες από τον αλόγιστο δανεισμό κι έφεραν τους Ισλανδούς στη χρεοκοπία.
Προσέξτε ευαισθησία ενός λαού κι απόλυτη λειτουργία της δημοκρατίας: Στο σκαμνί ο υπεύθυνος πρωθυπουργός, όχι για σκάνδαλα, κλεψιές, για απατεωνιές σε ότι αφορά ελλείμματα και μίζες, αλλά γιατί δεν έβαλε φραγμό στη βουλιμία των τραπεζών.
Κι εδώ με Γιώργο, Παπακωνσταντίνου, «κηπουρούς» και διάφορους αδελφούς, ξαδέλφους, κολλητούς που κατέστρεψαν τη ώρα μας, τι γίνεται;

Νεκρός ο 48χρονος πλοίαρχος στο ναυάγιο της Ελευσίνας

Νεκρός ο 48χρονος πλοίαρχος στο ναυάγιο της Ελευσίνας
Νεκρός τελικά ανασύρθηκε πριν από λίγο ο 48χρονος πλοίαρχος που αγνοείτο τις τελευταίες ώρες έπειτα από ναυάγιο πλοίου στην Ελευσίνα.
Το πλοίο εφοδιασμού «ΑΑ 1» βυθίστηκε νωρίς το πρωί έπειτα από πρόσκρουση σε παλαιότερο ναυάγιο στην περιοχή παρασύροντας στον θάνατο τον άτυχο άντρα.
Τον πλοίαρχο ανέσυραν άντρες του τμήματος υποβρυχίων αποστολών από το κουφάρι του βυθισμένου πλοίου στο οποίο είχε εγκλωβιστεί ο 48χρονος.
Το πλοίο «ΑΛΦΑ1» είχε ξεκινήσει από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Ελευσίνα. Ωστόσο, άρχισε να βάζει νερά όταν χτύπησε σε υπάρχον ναυάγιο στην που υπήρχε στη περιοχή της Ελευσίνας.

Παπαδήμος έως το 2015

Παπαδήμος έως το 2015
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το  newsbomb

Ανεπίσημα και με παρασκηνιακές επαφές στις Βρυξέλλες, ΔΝΤ και Κομισιόν πιέζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για μετεκλογική συνεργασία –εφόσον βέβαια δεν υπάρξει αυτοδυναμία ενός κόμματος– με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής τον Λουκά Παπαδήμο.
Δεν έγινε καθόλου τυχαία η δήλωση Παπαδήμου προχθές στις  Βρυξέλλες για το θέμα των εκλογών: «Όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών. Κι άλλες σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εκλογές».
Ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος καλοβλέπει την προοπτική αυτή να είναι πρωθυπουργός κοινής αποδοχής για τα επόμενα 2-3 χρόνια, έχοντας και την απόλυτη στήριξη της τρόικας, η οποία στο πρόσωπό του έχει βρει έναν υπάκουο συνεργάτη που εφαρμόζει τυφλά της αποφάσεις της.
Το ιδανικό σενάριο Μέρκελ – Λαγκάρντ – Όλι Ρεν που θέλουν να περάσουν στους Έλληνες πολιτικούς, ξεκινάει από το δεδομένο ότι η ΝΔ, που δημοσκοπικά προηγείται με διαφορά από τα άλλα κόμματα, δεν θα αποκτήσει την αυτοδυναμία το βράδυ των εκλογών για να σχηματίσει δική της κυβέρνηση.

Απίστευτη απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού




    Ρώτησε ο Βουλευτής της Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος το Υπουργείο Πολιτισμού γιατί χρωστάει ένα μεγάλο ποσό στον ΟΑΣΑ και η απάντηση που πήρε από τον  Υφυπουργό Γιώργο Νικητιάδη είναι ότι ναι μεν χρωστάει το Υπουργείο αλλά "δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το πως προέκυψαν τέτοιου ύψους οφειλές". Μια απάντηση άξια της κωμιμοτραγικής κατάστασης που ζει σήμερα η Ελλάδα ,καθώς στο ίδιο έγγραφο ο Υφυπουργός εξηγεί :" Η διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου δεν διατηρεί στοιχεία σχετικά με το θέμα. Δεν υπάρχει κωδικός στον Τακτικό Προυπολογισμό του ΥΠ.ΠΟΤ που να αναφέρεται σε πληρωμές για εισητήρια με μέσα μαζικής μεταφοράς πυο να εξασφαλίζουν την ελεύθερη μετακίνηση των δικαιούχων. Ως εκτούτου δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως προέκυψαν τέτοιου ύψους οφειλές" (!!!!)

ΠΗΓΗ enikos.gr

Χέλμουτ Σμιτ:"Δεν θα έβαζα την Ελλάδα στο ευρώ"



"Εγώ δεν θα έβαζα την Ελλάδα στην Ευρωζώνη" δήλωσε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημρίδα Bild.de.
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Τάνιτ Κοχ σχετικά με το τι λόγο έχουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι να πληρώνουν δισεκατομμύρια για τη διάσωση της Ελλάδας ο κ.Σμιτ απάντησε ότι από τη διάσωση ή τη χρεωκοπία της Ελλάδας θα κριθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στη ζώνη του ευρώ. "Η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι είναι ικανή να επιλύει τα προβλήματά της, ειδάλλως ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του μέλλοντος -όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, οι ΗΠΑ-  δεν θα είμαστε σε θέση να παίξουμε κανέναν ρόλο." είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σμιτ.
Σε ερώτηση της γερμανίδας δημοσιογράφου για το αν εμπιστεύεται τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις των Ελλήνων για την εφαρμογή των μέτρων ο πρώην καγκελάριος απάντησε ως εξής:

Οι Γερμανοί μιλούν για 3ο πακέτο



Από το enikos

"Δεν πρόλαβαν να φτάσουν τα δισεκατομμύρια από το δεύτερο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα και ήδη έχει αρχίσει να γίνεται λόγος και για ένα τρίτο" γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel online.
To Spiegel επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τρόικα επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σημειώβεται ότι το ενδεχόμενο δεν διαψεύστηκε από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 


Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί ότι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που παρατηρούνται ήδη στη βορειοδυτική Ελλάδα, αναμένεται σταδιακά να επηρεάσουν τις υπόλοιπες δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τοπικές προγνώσεις

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρη καταιγίδα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω εργασιών στον αγωγό της Τερσεφάνου Χωρίς νερό για δύο μέρες θα μείνει η Λευκωσία!!!

Λευκωσία: Πολύ περιορισμένες ποσότητες νερού θα διατίθενται στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας αύριο και μεθαύριο (Τρίτη και Τετάρτη), λόγω εργασιών στον αγωγό της Τερσεφάνου, τον κύριο προμηθευτή νερού στην πρωτεύουσα.

Η διακοπή αναμένεται να διαρκέσει από 48 μέχρι 72 ώρες, ανάλογα με το υψόμετρο της κάθε περιοχής.

Ο διευθυντής του Συμβούλιου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, Νίκος Ζαμπακκίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, είπε ότι η παροχή θα διακοπεί από τα μεσάνυχτα.

Απόφοιτος της… «Σχολής ΠΑΣΟΚ» ο κ. Παπαδήμος

Της Σοφίας Βούλτεψη από το elzoni.gr

Ήξεις αφήξεις, ουκ εν τω πολέμω θνήξεις. Προσωπικά, αυτό κατάλαβα από την συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Αν κάποιος κατάλαβε κάτι το διαφορετικό, ας βγει να το πει. Εννοώ τίποτε άλλο εκτός από ευχολόγια και υμνολόγια για την Ευρώπη, την επανεκλογή του Βαν Ρομπάι, που κατά τον κ. Παπαδήμο είναι «ηγέτης αφοσιωμένος στην ευρωπαϊκή ιδέα» και τη διαβεβαίωση (στα λόγια) ότι «η ανάπτυξη είναι κορυφαία προτεραιότητα της Ευρώπης».

Κατ’ αρχήν, μήπως μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε κι’ εμείς οι αδαείς σε τι ακριβώς συνίσταται η «ηγεσία» του Βαν Ρομπάι;
Και μετά από αυτό, μήπως μπορεί να μας πει κανείς τι συγκεκριμένες αποφάσεις επί της ανάπτυξης έλαβε η ευρωπαϊκή ηγεσία (η κανονική, όχι του Ρομπάι), που μέχρι στιγμής το μόνο που έχει καταφέρει είναι να οδηγήσει (πανευρωπαϊκά) την ανεργία στα υψηλότερα επίπεδα από το 1997 (όπως μας διαβεβαιώνει η Eurostat);

Συνέντευξη Ν.Λυγερού "Μυστικά Περάσματα"

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στην τηλεοπτική εκπομπή "Μυστικά Περάσματα"
Κανάλι 9

Με απώλειες αρχίζει την εβδομάδα το κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Απώλειες παρουσιάζει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία από την περασμένη Παρασκευή.

Στις 12:53 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 294,08 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 2,49%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχωρεί στις 104,1 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 2,45%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στο 0.65 εκατομμύριο ευρώ.

Πτωτικά κινείται η πλειονότητα των επιμέρους χρηματιστηριακών Δεικτών, με εξαίρεση την Παράλληλη Αγορά που καταγράφει κέρδη σε ποσοστό 0,22%. Ζημιές παρουσιάζουν οι Επενδυτικές με 3,70%, η Κύρια Αγορά με 2,57%, οι Τράπεζας με 2,55%, η Παράλληλη Αγορά με 0,91% και τα Ξενοδοχεία με 0,87%.

Χ.Α.: Με απώλειες ξεκίνησε η... εβδομάδα του PSI

Αρνητική εικόνα, με πτώση άνω του 2%, εμφανίζει ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στις συναλλαγές της Δευτέρας, με «φόντο» την υποβάθμιση από τη Moody’s, ενώ το PSI επισκιάζει τις όποιες εξελίξεις και αναμένεται να κυριαρχήσει όσο θα πλησιάζουμε στο τέλος της εβδομάδας.

Η αγορά αναμένει με... κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στο μέτωπο της απομείωσης του ελληνικού χρέους καθώς αυτές είναι που εκτιμάται ότι θα καθορίσουν την τάση του επόμενου διαστήματος. Αναλυτές υπογραμμίζουν ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διότι εκτός από την έκβαση του PSI μέσα στους επόμενους μήνες θα κριθεί το μέλλον των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ομίλων.

Η Moody’s την Παρασκευή αργά το βράδυ υποβάθμισε την ικανότητα της Ελλάδας να δανείζεται σε εγχώριο και ξένο νόμισμα σε C από Ca ενώ δεν έχει δώσει outlook για τις αξιολογήσεις. Σύμφωνα με τον οίκο, η απόφαση οφείλεται στην πρόταση ανταλλαγής χρέους για την Ελλάδα, η οποία συνεπάγεται απώλειες για τους πιστωτές μέχρι και 70%, και που είναι σύμφωνη με τα κριτήρια για μια αξιολόγηση C.

ΠΑΤΑΤΕΣ

Του Χάρρυ Κλύνν από το harryklynn


Κόμμα: (το) ουσ.  μερίδα πολιτών με τις ίδιες πολιτικές ιδέες- οργανωμένη πολιτική ομάδα με πρόγραμμα και επιδίωξη την ανάδειξή της στην κυβέρνηση της χώρας… Πρέπει η οργανωμένη πολιτική ομάδα να πληρώνεται από τον Ελληνικό λαό;… Πρέπει, λένε ορισμένοι για να μη μπορεί να τους ελέγξει το κεφάλαιο!!!... Και νόμιζα ότι τα αστεία θα τα λέω μόνο εγώ… Αποκρατικοποίηση των κομμάτων τώρα… Αν και κάποιοι πιστεύουν ότι αν αποκρατικοποιηθούν τα κόμματα ως κυβερνήσεις θα κλέβουν περισσότερο!... Λαϊκισμοί, λαϊκισμοί, λαϊκισμοί… Πανστρατιά διεκήρυξε ο Σαμαρά και γύρισαν πέντε!!! Πάλι καλά, στην πανστρατιά του  ΠΑΣΟΚ γύρισε ένας κι αυτός Μαγκούφης!!!... Στρατιωτικό πραξικόπημα, βλέπει στην Ελλάδα, ο πρώην Γάλλος πρωθυπουργός!... Για ποιο λόγο, χούντα δεν έχουμε και τώρα;… Συγγνώμη, αλλά τι θέλετε να πω, αμήν και πότε;… Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται… Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τον κ. Δένδια…