Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί ότι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που παρατηρούνται ήδη στη βορειοδυτική Ελλάδα, αναμένεται σταδιακά να επηρεάσουν τις υπόλοιπες δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τοπικές προγνώσεις

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρη καταιγίδα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.


Νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις. Στη Μακεδονία τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά τμήματα όπου θα πέσουν και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στην Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι και από τα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια εκτός από τη Θράκη αύριο Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες πιθανόν να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις με βροχές στα Δωδεκάνησα και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για τα επόμενα 24ωρα

Την Τετάρτη στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, που το απόγευμα θα ενταθούν και στα δυτικά πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας κυρίως το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες βροχές κατά τόπους. Άνεμοι: στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα νότια.

Την Πέμπτη, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια 7 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή, στη βορειοδυτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: μικρή πτώση στα βόρεια.

Το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου