Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

"Τα 'δωσα και τα δύο στη πατρίδα".

Μια ιστορία που δημοσιεύεται στο τεύχος του Οκτωβρίου της Ναυτικής Ελλάδος:
 
 Ήμουν στο Ναυτικό το 1952 και βρισκόμουνα στη Πλατεία Κλαυθμώνος, όχι όπως είναι σήμερα. Οι νεότεροι δεν γνωρίζουν πάρα πολλά από τα παλιά και απορούν οπόταν ακούν ορισμένα γεγονότα του τότε. Εκείνη τη στιγμή έπεφτε ο ήλιος και θα γνωρίζετε ότι με τη δύση του, γίνεται υποστολή της σημαίας. Τότε το Υπουργείο Ναυτικού ήταν εκεί και η σημαία κυμάτιζε ακόμα στο κτήριο. Σήμερα είναι άλλες υπηρεσίες του Ναυτικού.
 
Τότε πάντα κάθε πρωί, θα θυμούνται οι παλιοί, γινόταν έπαρση σημαίας και σταματούσαν τα πάντα, όπως και στη δύση του ηλίου γινόταν υποστολή.

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Απόρρητο πόρισμα: Η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει από τη Γερμανία επανορθώσεις για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η Ελληνική Δημοκρατία διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας την πλήρη ικανοποίηση όλων των δημοσίων αξιώσεων ,αλλά και των αξιώσεων Ελλήνων υπηκόων που πηγάζουν από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει το Απόρρητο Πόρισμα Ομάδας Εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που φέρνει, για πρώτη φορά στο φως, κατ΄ αποκλειστικότητα, το CNN Greece.

Ο Ελληνισμός ενάντια στη μιζέρια

Του Ν. Λυγερού

Όταν βλέπεις την κοινωνία της μιζέριας που επέλεξε να επιβιώσει με τον πιο αισχρό τρόπο λες και βρισκόμαστε σε κατεχόμενη κατάσταση όπου κάθε παράλογη κίνηση δικαιολογείται από τις αρχές ενός θεάτρου εντυπώσεων με την αιώνια ελπίδα ότι τα πράγματα θα πάνε καλά μέσω του δογματισμού, του μηδενισμού, αναρωτιέσαι πόσο μακριά βρίσκεται από τα πρότυπα του Ελληνισμού που ήταν πάντα γενναιόδωρος κι εξωστρεφής. Γι’ αυτό αν δεν σε αντιπροσωπεύει αυτή η κοινωνία επειδή έχεις οράματα για την πατρίδα σου, μην περιμένεις τίποτα από τον κρατικό φορέα και υλοποίησε τις ιδέες σου γιατί αυτό χρειάζεται η πατρίδα μας και μέσω του Ελληνισμού, η Ανθρωπότητα.

Πρωτοποριακές Έρευνες στην Κύπρο για Κοιτάσματα Τύπου Zohr

Των Η. Κονοφάγου , Ν. Λυγερού

H Κυπριακή Δημοκρατία υπέγραψε πρόσφατα μια σημαντική συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία NEOS GeoSolutions αξιολόγησης του πετρελαϊκού δυναμικού μέσω γεωφυσικών διασκοπήσεων τμήματος παράκτιων αβαθών και χερσαίων περιοχών της Κύπρου.

Να σημειώσουμε ότι τα παράκτια και χερσαία τμήματα που θα αξιολογηθούν - σύμφωνα με πληροφορίες μας - εντοπίζονται σε ανεξερεύνητες ερευνητικές περιοχές εκτός των προκηρυχθέντων ήδη 13 ερευνητικών κυπριακών θαλάσσιων οικοπέδων (βλ. Εικ.1).

Τι επίκειται; Η Σερβία προμηθεύεται ρωσικά όπλα αξίας 5 δις ευρώ!!

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Από το pentapostagma

Ρωσία και  Σερβία προετοιμάζουν την υπογραφή  μιας μοναδική στρατιωτικής συμφωνίας
Στην Ρωσία ευρίσκεται σε   τριήμερη επίσκεψη ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Κύριος σκοπός  της επίσκεψης του η υπογραφή μιας μεγάλης αμυντικής συμφωνίας για  μια άνευ προηγουμένου ποσότητα οπλικών συστημάτων .

Η ΕΕ Αποκρύπτει Έκθεση Καταδίκης για την Τουρκία – Η Ελλάδα Πρέπει να Αντιδράσει

Του Χρήστου Βαλκάνιου
Από το pentapostagma
 
Όσο πιο κοντά φτάνουμε στις επαναληπτικές εκλογές στην Τουρκία όλο και πιο προκλητικός γίνεται ο Ερντογάν στην προσπάθεια του να φιμώσει τους πάντες που θα έχουν να πουν κάτι εναντίον του. Έτσι μετά τις συλλήψεις , δολοφονικές επιθέσεις ,… χθες είχαμε άλλη μια εισβολή σε τηλεοπτικούς σταθμούς που πρόσκειται στην αντιπολίτευση. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις που ξεπερνούν τα σύνορα της Τουρκίας.

Τρέχει και δε φτάνει ο πολωνικός στρατός - 10.000 στρατιώτες δέχθηκε κλήσεις από τη Ρωσία!

Οι πολωνικές μυστικές υπηρεσίες μελετούν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες στρατιωτικοί υπάλληλοι έλαβαν μυστηριώδη τηλεφωνήματα από την Ρωσία.

"Κάποιος στην Ρωσία" κάλεσε τηλεφωνικά 10.000 στρατιωτικούς και στρατιώτες στην Πολωνία, σημείωσε ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Nasz Dziennik.

Τα τηλεφωνήματα έγιναν από ρώσικο τηλεφωνικό κέντρο, όπου οι συνδρομητές πληρώνουν για να μπορούν να παίρνουν τηλέφωνο. Αν και το περιστατικό χαρακτηρίζεται ως διαφημιστική φάρσα, οι αρχές της Πολωνίας ερευνούν την υπόθεση, την οποία χαρακτηρίζουν υψηλής σημασίας για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τα προαπαιτούμενα - Δείτε τι περιλαμβάνει

Η ψήφισή του, μαζί με το σχέδιο νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση, είναι το «κλειδί» που θα «ξεκλειδώσει» για την Αθήνα την εκταμίευση της δόσης των δύο δισ. - Τι αλλάζει στις άτοκες δόσεις για χρέη στο Δημόσιο - Τριπλάσιος φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο για ένα χρόνο - Στην πρέσα του νέου τρόπου υπολογισμού συντάξεων και οι δημόσιοι υπάλληλοι
Στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα, όπως είχε προαναγγελθεί, το πολυνομοσχέδιο για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων μέτρων, τα οποία ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει η έγκριση και εκταμίευση της υπο-δόσης των δύο δισ. ευρώ.

Δείτε τις πανέμορφες Κούρδισσες αμαζόνες που πολεμάνε τους τζιχαντιστές (Φωτο)

Οι Κούρδοι είναι ένας αρχαίος αυτόχθονας λαός της Μικράς Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Δεν είναι Τούρκοι, δεν είναι Άραβες, δεν είναι σημιτική φυλή.
To όνομα «Κούρδος» συμπίπτει με τη νεοπερσική λέξη Κιούρτ που σημαίνει ήρωας. Σε αρχαιότατες επιγραφές της Ασσυρίας αναφέρονται ως Κούρτι, Χούρτι ή Κάρτι.
Ο Ξενοφών στο Κύρου Ανάβασις αποκαλεί τους Κούρδους Καρδούχους ή Κάρδους. Στο τρίτο και τέταρτο βιβλίο του, τους παρουσιάζει ως λαό ανυπότακτο, γενναίο και ικανότατο στη στρατιωτική τέχνη, ιδιαίτερα τον ανταρτοπόλεμο. Η πορεία των Ελλήνων στα Καρδούχεια Όρη κράτησε επτά μέρες, στη διάρκεια των οποίων οι Έλληνες συνάντησαν σφοδρή αντίσταση κι εξαναγκάστηκαν σε σκληρές μάχες.

Ο Λαρισαίος ανάπηρος πολέμου στον υπουργό: «Έλα να ζήσεις εσύ με 438 ευρώ…»

Έναν ιδιαίτερα «θερμό» διάλογο είχε αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης στη Λάρισα ο υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Κατευθυνόμενος προς την πλευρά των αναπήρων πολέμου προκειμένου να τους χαιρετίσει, δέχθηκε τα παράπονα του προέδρου των Αναπήρων Πολέμου κ. Θανάση Ριζάκη σχετικά με την τωρινή οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων αλλά και εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. «Έλα εσύ να ζήσεις με 438 ευρώ…» ήταν τα παραπονεμένα λόγια του ηλικιωμένου, τον οποίο παρακολουθούσε με ιδιαίτερη προσοχή ο Τέρενς.