Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Λείπει η γάτα και … χορεύουν οι απατεώνες στην Λιοσίων 104!!!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μας ήρθε με email και θεωρήσαμε απαραίτητο να αναρτηθεί καθότι θίγει ένα σοβαρό θέμα όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας που προσπαθούν μετά κόπων και βασάνων να εδραιώσουν στην Ελληνική κοινωνία...ΟΧΙ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΑΥΛΑΝΔΗ /ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ , ακόμα ανήκουμε στον πολιτισμένο κόσμο και δεν θα ανεχθούμε ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ να συμβεί ......
Παρακαλούμε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες να προσπαθούν να τα βγάζουν στα blogs ώστε να τους κόψουμε την όρεξη ...όταν ΠΑΝΤΌΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΊΟΥ στοχοποιηθούν....δεν θα μπορούν να τα κάνουν αυτά!!!!!
Από το ιστολόγιο http://filologos10.wordpress.com/

Δεν πρόκειται για προσφιλή μου συνήθεια να ξεσκεπάζω απατεώνες… αν και είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποιώ τα κείμενά μου για να το κάνω.. σύμπτωση; Υπερβάλλουσα ευαισθησία; Δεν έχει όμως καμία σημασία…
Σημασία έχει ότι αυτή ακριβώς την εποχή που ο δείκτης της ανεργίας κτυπάει κόκκινο, κάποιοι θεωρούν ότι είναι αυτή ακριβώς η εποχή για να εκμεταλλεύονται εργαζόμενους που εκλιπαρούν για μια θέση στον ήλιο…

Πρώτο "στραβοπάτημα" στην εβδομάδα για την Wall Street

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.149,82-170,89 -1,51%  
  Nasdaq2.419,63-48,06 -1,95%  
Η Wall Street σήμερα


Σημαντικές απώλειες διαδέχτηκαν τρεις ημέρες ισχυρής ανοδικής τάσης στην Wall Street, καθώς η επένδυση των 5 δισ. δολαρίων του Warren Buffett στην Bank of America απέτυχε να "ζωντανέψει" την επενδυτική διάθεση ανάληψης ρίσκου μία ημέρα πριν την ομιλία του Ben Bernanke, στο ετήσιο συνέδριο τραπεζιτών στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ.


"Ο επικεφαλής της Fed θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να αποκλιμακώσει τις ανησυχίες και να διαβεβαιώσει τους επενδυτές πως η Κεντρική Τράπεζα διαθέτει επιπλεόν εργαλεία για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, ωστόσο η πιθανότητα να δρομολογείται πράγματι ένα νέο πρόγραμμα είναι εξαιρετικά χαμηλή, θα έλεγα χαμηλότερη του 5%", σχολιάζει ο επικεφαλής αναλυτής της Banyan Partners.


Η ιδέα πάντως ενός νέου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης (QE3) δεν είναι και τόσο δημοφιλής μεταξύ των διακεκριμένων οικονομολόγων που καταφθάνουν στο Jackson Hole για το συμπόσιο, με πολλούς να δηλώνουν πως δεν περιμένουν, ή θέλουν, ο Ben Bernanke να "βγάλει άσο από το μανίκι του" για να ευχαριστήσει τη χρηματιστηριακή αγορά.

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ...

Από το ιστολόγιο http://www.hellasontheweb.org/

...ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟ.
Την στιγμή που 373.000 μικρές Ελληνικές επιχειρήσεις ζουν ένα οικονομικό εφιάλτη και 250.000 εργαζόμενοι οδεύουν προς την ανεργία (σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΓΕΣΕΒΕ), τα χρήματα του ΕΣΠΑ  αντί να χρησιμοποιηθούν για να στηρίξουν την πραγματική οικονομία, μέσα από μία ιδιότυπη Κυβερνητική πρεμούρα καλύπτουν άλλες κρατικές ή περίεργες ανάγκες.  Συγκεκριμένα:
Προκήρυξη που αναγγέλθηκε στις 9 Ιουλίου του 2011 αφορά «Προμήθεια εξοπλισμού της Διεύθυνσης Τροχαίας για την οδική ασφάλεια και τη διαχείριση της κυκλοφορίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

Η πτώση της τουρκικής λίρας έχει ανατρέψει τα σχέδια της Εθνικής στην Finansbank – Για τον στόχο του 1 δις ευρώ απαιτείται η πώληση του 30% της τράπεζας

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Οι ευρύτερες συναλλαγματικές εξελίξεις δεν ευνοούν τα σχέδια της Εθνικής τράπεζας στην Τουρκία. Η παράμετρος αυτή αν συνδυαστεί με το ξεκάθαρα δυσμενές περιβάλλον στην Ελλάδα έχουν ανατρέψει τα σχέδια της Εθνικής στην Τουρκία και την πώληση του 20% της Finansbank.

Έχει αποφασιστεί ότι πλέον η πώληση του 20% θα πρέπει να μετατεθεί προς το τέλος του 2011 ή αρχές του 2012.
Ωστόσο η κρίσιμη παράμετρος είναι προφανώς και οι εξελίξεις στην Ελλάδα καθώς οι επενδυτές μπορεί να μην ανησυχούν για την Finansbank αλλά θέτουν ερωτηματικά για την Εθνική.
Όμως και ενώ αυτό το εμπόδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί η συμπεριφορά της τουρκικής λίρας έχει προκαλέσει ανατροπή σχεδίων.
Τι ακριβώς έχει συμβεί;
Ας πάρουμε δύο ημερομηνίες ως μέτρο σύγκρισης Αύγουστος 2010 και Αύγουστος 2011.
Τον Αύγουστο του 2010 το 1 ευρώ ισούταν με 1,51 τουρκικές λίρες. 

Ευρώπη: Τέλος στο ανοδικό σερί των προηγούμενων τριών ημερών

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Δίνουν τέλος στο ανοδικό σερί των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον γερμανικό DAX να "βουτά" 4% σε διάστημα 15 λεπτών εν μέσω φημολογίας πως οι ρυθμιστικές αρχές θα επιβάλλουν μεγαλύτερους περιορισμούς στις αγορές μετοχών.

Πέντε μετοχές του γερμανικού χρηματιστηρίου υποχώρησαν για κάθε μία που ενισχύθηκε, καθώς επιχειρήσεις από την RWE έως και την Allianz απώλεσαν σημαντικό μέρος της χρηματιστηριακής τους αξίας.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου και εξαμήνου, η αυριανή ομιλία Bernanke και φυσικά το «αντίο» του Steve Jobs. Ο πρόεδρος της Fed θα μιλήσει αύριο από το Jackson Hole του Wyoming στο πλαίσιο του οικονομικού συμποσίου. Οι εκτιμήσεις διίστανται για το αν τελικά ο Bernanke θα «δείξει» νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης.

Η αποστολή των S-300 στο Ιράν δεν είναι δυνατή

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/08/25/55159402.html

Photo: RIA Novosti



Η εκπλήρωση από τη Ρωσία του συμβολαίου για την αποστολή στο Ιράν των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 δεν είναι δυνατή.

Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν την Σύρτη

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Μαίνονται οι μάχες στη Λιβύη

Υπαναχωρεί η Βρετανία για το μπλόκο στα κοινωνικά δίκτυα σε ημέρες ταραχών

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Υπαναχωρεί η Βρετανία για το μπλόκο στα κοινωνικά δίκτυα σε ημέρες ταραχών
Η κυβέρνηση της Βρετανίας φαίνεται ότι υπαναχωρεί από τα εξαιρετικά αμφιλεγόμενα σχέδια να περιορίσει την πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Twitter ή το Facebook, κατά τη διάρκεια ταραχών και περιόδων έντασης.

Οι εξεγερμένοι ελπίζουν σε επανέναρξη των εξαγωγών πετρελαίου μέσα σε 2 εβδομάδες

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/international/item/3712

Οι Λίβυοι εξεγερμένοι ελπίζουν ότι οι εξαγωγές πετρελαίου θα ξεκινήσουν ξανά μέσα σε δύο εβδομάδες και θα φτάσουν στον πλήρη όγκο τους σε περίπου ένα χρόνο, δήλωσε ο Άλι Ταρχούνι, ο αξιωματούχος που είναι αρμόδιος για τα οικονομικά και πετρελαϊκά ζητήματα, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς. "Η αρχική εκτίμηση της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Λιβύης (NOC) είναι ότι μπορούμε να έχουμε περίπου 500.000 μέχρι 600.000 βαρέλια μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ «Aσφαλή τα αποθέματα της Λιβύης σε ουράνιο και χημικά»

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=141673

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι πιστεύει πως τα αποθέματα της Λιβύης σε χαμηλού εμπλουτισμού ουράνιο και αέριο μουστάρδας, που αναπτύχθηκαν από τον έκπτωτο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, είναι ασφαλή.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ DAVUTOĞLU ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε Κόσοβο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ρουμανία και Πολωνία


Συνεχίζεται η κινητικότητα στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας…
Περιοδεία οχτώ ημερών ξεκινά αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Ahmet Davutoğlu, στα Βαλκάνια.
Η πρώτη στάση του Davutoğlu είναι το Κόσοβο...

Αυστηροί έλεγχοι σε εφοριακούς που δεν φέρνουν αποτέλεσματα

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=416469

Αυστηροί έλεγχοι σε εφοριακούς που δεν φέρνουν αποτέλεσματα


Εφθασαν και οι άλλες δύο γεννήτριες ισχύος 35 ΜW Στο πλαίσιο της σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ ΑΗΚ και Energy International

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Εφθασαν και οι άλλες δύο γεννήτριες ισχύος 35 ΜW


Στο λιμάνι Λεμεσού κατέπλευσαν λίγο μετά τις 17.00 τα εμπορικά πλοία Nordana Andrea και MSC Antwerd, τα οποία μετέφεραν στην Κύπρο ηλεκτρογεννήτριες, συνολικής ισχύος 35 ΜW, στο πλαίσιο της σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ ΑΗΚ και Energy International.

Βρέθηκε η χρυσή τομή για τα μέτρα στην οικονομία

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/412937


  • Νέα συμφωνία Κίκη – Συντεχνιών
  • Μαραθώνιες διαβουλεύσεις και οργιώδες παρασκήνιο
  • Συμφωνήθηκε μόνιμη συνολική εισφορά 5,5% στο καλάθι των συντάξεων των Δημοσίων Υπαλλήλων

Τινάζεται στον αέρα το πρόγραμμα ελληνικών ομολόγων

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Η Deutsche Bank, η BNP Paribas και η HSBC, που έχουν αναλάβει το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων ύψους 135 δισ. ευρώ αναμένεται μέχρι αύριο να καταγγείλουν τη σύμβαση με τον ΟΔΔΗΧ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newscode.gr.
Αιτία της πολύ αρνητικής αυτής εξέλιξης είναι κάποιες διαπραγματεύσεις, τις οποίες πραγματοποίησε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου –το περιεχόμενο των οποίων είναι αμφίβολο κατά πόσο γνωρίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος- οι οποίες οδηγούν τις τρεις τράπεζες να καταγγείλουν τη συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο και να «τιναχθεί στον αέρα» η ανταλλαγή ομολόγων.

Στο τραπέζι η εξαγωγή ενέργειας στη Γερμανία

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Σχέδιο για την εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία παρουσίασαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στον γερμανό υφυπουργό Οικονομίας, Στέφαν Κάπφερερ.

ΕΚ: Πιθανή η άρση της απαγόρευσης του short selling πριν τις 7 Οκτωβρίου

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

ΕΚ: Πιθανή η άρση της απαγόρευσης του short selling πριν τις 7 Οκτωβρίου
Πριν το τέλος Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα επαναξιολογήσει την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων (short selling) για όλες τις μετοχές που έχει επιβάλλει μέχρι και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.
H Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγoράς εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) και τις εποπτικές αρχές της Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Βελγίου.
Υπενθυμίζουμε ότι στις παραπάνω χώρες το short selling έχει απαγορευθεί μόνο για τις τραπεζικές μετοχές και όχι συνολικά όπως στην Αθήνα. 

Συρία: Α λα Καντάφι πτώση του αλ Άσαντ ζητούν διαδηλωτές

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

«Αντίο Καντάφι, Μπασάρ έρχεται η σειρά σου» φώναζαν Σύροι διαδηλωτές στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, ενώ ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ συνεχίζει την καταστολή μετά από μήνες διαδηλώσεων καθώς οι δυνάμεις του πραγματοποίησαν και πάλι σήμερα, επιδρομή σε ανατολική περιοχή της Συρίας.

Παλαιστίνιοι νεκροί από επιδρομή στη Γάζα

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια νέας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στην Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της περιοχής.

ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Ιστοσελίδα Ιντερνέτχαμπέρ 24-8-2011

O Ερντογάν κατά την ώρα που έπεφτε το αρχηγείο του Μουαμάρ Καντάφι τελείωσε επίσημα τον Άσαντ !
Ο πρωθυπουργός μίλησε κατά τις ώρες που οι αντιπολιτευόμενοι της Λιβύης καταλάμβαναν το αρχηγείο της Λιβύης. Ο Ερντογάν υπονοώντας την διοίκηση του Μπεσάρ Άσαντ δήλωσε πως θα πνιγούνε στο αίμα που έχυσαν.

Wikileaks-Παπανδρέου προς ΗΠΑ: «Νιώθω πολύ κοντά σας, κάντε με μεσολαβητή σας»!

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/20279

WL Hour Glass small Wikileaks Παπανδρέου προς ΗΠΑ: Νιώθω πολύ κοντά σας, κάντε με μεσολαβητή σας!papandreou 1 Wikileaks Παπανδρέου προς ΗΠΑ: Νιώθω πολύ κοντά σας, κάντε με μεσολαβητή σας!Τραγική για έλληνα πολίτη, πόσο μάλλον πρωθυπουργό, είναι η σημερινή αποκάλυψη της wikileaks για συνάντηση του ΓΑΠ με τον γερουσιαστή Durbin, τον Γιαννούλα και τον Σπέκχαρντ. Το τι τους είπε δεν περιγράφεται!!
Παραβλέπουμε ότι στη συνάντηση που έγινε τον Φεβρουάριο του 2009 σε ερώτηση του Γιαννούλα τι σκέφτεται να κάνει με το διογκούμενο χρέος, του λέει ότι η χώρα <…>

ΥΕΘΑ:"Δυναμικές ενέργειες για να βρεθεί τη Τουρκία,ενώπιον του διεθνούς δικαίου"

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7838
«Αναγνωρίζουμε και είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Στη καρδιά του αμυντικού μας δόγματος βρίσκεται πάντα η κυπριακή Δημοκρατία και αυτές τις αρχές θα τις υπερασπιστούμε, όταν και αν υπάρξει ανάγκη. Πέρα από τις απειλές και την συνεχιζόμενη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, έχουμε την αποφασιστικότητα και τα αναγκαία μέσα να την διαχειριστούμε. Έχουμε χρέος, με ανάληψη δυναμικών πρωτοβουλιών να φέρουμε τη Τουρκία ως υπόλογο στο χώρο του διεθνούς δίκαιου»,είπε μιλώντας στη Βουλή ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης,αναφερόμενος στις συνεχείς απειλές της Τουρκίας σε σχέση με τις έρευνες που θα ξεκινήσουν στη Κύπρο.

   

ΛΙΒΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/ΠΕΜΠΤΗ/25-8-2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΛΙΒΥΟΙ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ.

Σφυροκόπημα στο πιθανό καταφύγιο του Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=88288&catID=14

Από το μεσημέρι γίνονται σφοδρές μάχες στο κέντρο της Τρίπολης, στην περιοχή Αμπού Σαλέμ όπου οι εξεγερμένοι δηλώνουν ότι έχουν περικυκλώσει τον Καντάφι. Όμως, ο ίδιος έδωσε το παρον από την γενέτειρα πόλη του, την  Σύρτη.

Πριν από λίγο, το ΝΑΤΟ βομβάρδισε ένα κτίριο προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο στους εξεγερμένους για να εισβάλλουν στην περιοχή Αμπού Σαλέμ και να φτάσουν το κτιριακό συγκρότημα , που επί ώρες θεωρείται από τους εξεγερμένους το καταφύγιο του Καντάφι.

Σύμφωνα με το Reuters, o βομβαρδισμός είχε στόχο το σπίτι του ανώτατου αξιωματικού του Λιβυκού στρατού - και πιστό στον Μουαμάρ Καντάφι- Μάντι Αλ Αράμπι. Από την επίθεση σκοτώθηκαν οι δύο γιοι του και άλλοι 4 καθεστωτικοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν .

“Οι Λίβυοι αντάρτες χρησιμοποίησαν μικροσκοπικά αεροσκάφη”

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_9904.html#more


Αύγουστος 25, 2011.

Οι Λίβυοι αντάρτες χρησιμοποίησαν μικροσκοπικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να κατασκοπεύουν το στρατό του Καντάφι, ανέφερε σήμερα μια καναδική εταιρεία η οποία παρείχε αυτές τις συσκευές.

"Tίτλοι τέλους" για την ελληνική οικονομία - Αγωνία για την ασφάλεια της χώρας

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Όλα δείχνουν ότι τους επόμενους τέσσερις μήνες μέχρι το τέλος του έτους, όλοι θα γίνουμε θεατές του ρέκβιεμ της ελληνικής  οικονομίας  ή τουλάχιστον αυτό που ξέρουμε όλοι ως «ελληνική οικονομία» από το 2002 και μετά.

ΝΕΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Καντάφι: «Καταστρέψτε τους άπιστους»

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63331310

  Με νέο ηχητικό μήνυμα έδωσε και πάλι το "παρών" ο επικηρυγμένος και... άφαντος συνταγματάρχης. Κάλεσε τους υποστηρικτές του να δώσουν τη μάχη και να "καταστρέψουν τους άπιστους". Οι αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν πάντως ότι τον έχουν περικυκλώσει...

Καντάφι: «Καταστρέψτε τους άπιστους»

X.A.: Κάτω από τις 900 μονάδες για δεύτερη ημέρα

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2042425


Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο Γενικός Δείτκης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση έκλεισε κάτω από τις 900 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,42%.
Συγκεκριμένα, ο Γ.Δ. [.ATG] Σχετικά άρθρα διαμορφώθηκε στις 889,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε σε 68,15 εκατ. ευρώ.

Η Ζουράφα, η δύναμη του σημείου της ΑΟΖ


 

Του Ν.Λυγερού

Αν χρειαζόμαστε ένα φυσικό παράδειγμα της δύναμης του σημείου στην ΑΟΖ για να γίνει κατανοητή σε όλους η αξία της, αρκεί να πάρουμε τη Ζουράφα. Σε σχέση με τα μεγέθη των κλασικών νησιών του Αιγαίου, μπορεί αυτή να μοντελοποιήσει με την έννοια των φυσικών, το σημείο. Όσον αφορά στην ΑΟΖ, η ύπαρξη του φάρου υποστηρίζει την έννοια της οικονομικής δραστηριότητας ακόμα κι αν αυτή είναι του ελάχιστου βαθμού, πράγμα που σημαίνει εκ των υστέρων ότι θα χρειαστεί μία επένδυση. Με τα νέα δεδομένα της τεχνολογίας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, επιπλέον, όταν είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα στη μέση του πουθενά, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τι διευκόλυνση προσφέρει ένα σταθερό σημείο. Η Ζουράφα όσον αφορά το θέμα της επικάλυψης ανήκει στην κατηγορία της Γαύδου, διότι η ΑΟΖ της Σαμοθράκης την καλύπτει. Από την άλλη, η Ζουράφα ανήκει όντως στα ακριτικά νησιά, τα οποία καλύπτουν με την ΑΟΖ τους περιοχές που δεν καλύπτει κανένα άλλο νησί. Με άλλα λόγια, λόγω του μεγέθους της Ζουράφας, είναι εύκολο να διαπιστώσουμε το εμβαδόν της κυψέλης Voronoi που καλύπτει και κατά συνέπεια, να αναδείξουμε την αξία της έννοιας της ΑΟΖ. Είναι βέβαια ο ίδιος λόγος για τον οποίο η Τουρκία αμφισβητεί την ύπαρξή της ως αντικείμενο της ΑΟΖ. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να αντιληφθούμε κι εμείς ως Έλληνες τη σπουδαιότητα της Ζουράφας μέσα στο πλαίσιο της ΑΟΖ. Διότι αυτή τη φορά, το μέγεθος του νησιού είναι τόσο μικρό που αναγκαστικά μας προκαλεί. Εννοούμε ότι όταν το νησί είναι μεγάλο, έχουμε την εντύπωση ότι το μέγεθος του σχετίζεται με το μέγεθος της ΑΟΖ. Εδώ το παράδειγμα της Ζουράφας αποδεικνύει ότι ακόμα κι ένα σημείο, προσφέρει σε άδειο χώρο μια ΑΟΖ που έχει εμβαδόν π(200)2 ΝΜ2. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου η κυψέλη της Ζουράφας αγγίζει και τις κυψέλες που δημιουργούν τα σημεία της τουρκικής ακτής, υπάρχει βέβαια μία τροποποίηση. Το σημαντικό όμως είναι το διαφορικό, δηλαδή τι προσφέρει η ύπαρξη της Ζουράφας ως αντικείμενο της ΑΟΖ και αυτό εντοπίζεται εύκολα στο χάρτη. Αν τα μεγέθη ήταν του ίδιου τύπου, το εμβαδόν αυτό θα ήταν σχεδόν μηδενικό. Με άλλα λόγια, αποδεικνύουμε με τη Ζουράφα την αξία της ΑΟΖ ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις

Καταστράφηκαν τα στοιχεία για τα μυστικά κονδύλια προς τα ΜΜΕ, λέει ο Μόσιαλος!!!!


Άγνωστοι είναι και θα παραμείνουν οι αποδέκτες των μυστικών κονδυλίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης-Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας προς δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης, αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός Ηλίας Μόσιαλος.
Ο κ. Μόσιαλος ανακοίνωσε χθες την άμεση κατάργηση του Κωδικού Αριθμού Εξόδων 0896 «Απόρρητες δαπάνες» των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας-Ενημέρωσης και Μέσων Ενημέρωσης, και την μεταφορά όλου του ποσού στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

«Στοπ» στα μυστικά κονδύλια

 
Τα μυστικά κονδύλια που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας καταργούνται, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.

"Στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για τη δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών, σε κάθε πτυχή της δημόσιας διοίκησης, αλλά και την κατάργηση κάθε θύλακα αδιαφάνειας, που αποτρέπει την αναγκαία δημοσιότητα και λογοδοσία στη διάθεση του δημόσιου χρήματος, προχωρούμε σήμερα στην άμεση κατάργηση του Κωδικού Αριθμού Εξόδων 0896 "Απόρρητες δαπάνες" των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας - Ενημέρωσης και Μέσων Ενημέρωσης και την μεταφορά όλου του ποσού στον Κρατικό Προϋπολογισμό" ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας.