Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Καταστράφηκαν τα στοιχεία για τα μυστικά κονδύλια προς τα ΜΜΕ, λέει ο Μόσιαλος!!!!


Άγνωστοι είναι και θα παραμείνουν οι αποδέκτες των μυστικών κονδυλίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης-Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας προς δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης, αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός Ηλίας Μόσιαλος.
Ο κ. Μόσιαλος ανακοίνωσε χθες την άμεση κατάργηση του Κωδικού Αριθμού Εξόδων 0896 «Απόρρητες δαπάνες» των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας-Ενημέρωσης και Μέσων Ενημέρωσης, και την μεταφορά όλου του ποσού στον Κρατικό Προϋπολογισμό.


«Δυστυχώς, αν και θα επιθυμούσαμε την πλήρη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων, βασική παράμετρος της αδιαφάνειας που χαρακτήριζε τη χρήση των απορρήτων κονδυλίων ήταν η μη ύπαρξη εγγράφων και η καταστροφή κάθε στοιχείου αναφορικά με τη διακίνησή τους.»
Τα μυστικά κονδύλια των Γενικών Γραμματειών λειτουργούσαν με βάση το Άρθρο 10 του σχετικού Νομοθετικού Διατάγματος 744/1970 (ΦΕΚ 264/Α/10.12.1970) της Δικτατορίας μέχρι τον Οκτώβριο του 2009.

Με την ανάληψη καθηκόντων της κυβέρνησης Παπανδρέου -στις 4 Οκτωβρίου του 2009- σταμάτησε να γίνεται οποιαδήποτε δαπάνη (μηδενικές δαπάνες από τον Κωδικό), σημείωσε ο κ. Μόσιαλος.
ΠΗΓΗatithaso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου