Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Φήμες για διαρροή στρατιωτικών μυστικών στο ΡΚΚ

Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/?p=14160#more-14160

Άγνωστες πτυχές του βρώμικου πολέμου που διεξάγει το τουρκικό παρακράτος στο Κουρδιστάν αποκαλύπτει το περιοδικό Aksiyon αφού σύμφωνα με μαρτυρία πρώην αντάρτη του ΡΚΚ, η οργάνωση γίνεται αποδέκτης πληροφοριών από στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με τις επιχειρήσεις που διεξάγουν εναντίον της.



 Ο Ronai που αποχώρησε πριν λίγο καιρό από τo PKK και ζει πλέον σε ασφαλή περιοχή στο βόρειο Ιράκ υπό τη προστασία των Πεσμεργκά, ισχυρίζεται πως βαθμοφόροι Τούρκοι στρατιωτικοί ερχόταν συνεχώς στα στρατόπεδα της οργάνωσης και είχαν συσκέψεις μαζί τους. Ισχυρίζεται πως οι Τούρκοι στρατιωτικοί τους παρείχαν νέα εκρηκτικά, βοήθεια σε φάρμακα, ενώ στρατιωτικά απόρρητα περνούσαν σε καθημερινή, εβδομαδιαία και μηνιαία βάση στα χέρια της οργάνωσης. Ο Ronai περιγράφει την κατάσταση ως εξής:Aυτά τις περισσότερες φορές έφταναν μέσω κούριερ. (…) Σε περιπτώσεις στρατιωτικών περιπολιών ή επιχειρήσεων εάν δεν υπήρχε πρότερη ενημέρωση, αμέσως ενημερωνόμασταν. Άτομα που ξέραμε ότι ήταν στρατιωτικοί με ρούχα αντάρτη ή πολίτη μας έφερναν πληροφορίες. Μετείχαν σε συγκεντρώσεις μας και μας έλεγαν πότε και πως πρέπει να κάνουμε τις επιχειρήσεις μας. Αυτά τα ξέρουν όλοι οι διοικητές τομέων μας. Εγώ ως διοικητής ομάδας μετείχα σε κάποιες από αυτές τις συναντήσεις. Ξέρω έναν του οποίου το όνομα αγνοώ αλλά μας είχε πει πως ¨είμαι συνταγματάρχης¨. Μελαχρινός, λευκή επιδερμίδα, ύψος 1,80 και με μικρή κοιλίτσα. Μαζί του είχε και δύο άτομα με πολιτικά ρούχα. Ήρθαν στο στρατόπεδο που είχαμε στο Kelareş και συναντήθηκε μαζί μας. Μας περιέγραψε τι πρέπει να κάνουμε στις εκλογές και αργότερα. Αυτό το άτομο μας έδωσε το όνομα του İmam Aziz (Tan) Hoca και άλλων 6 για να τους εκτελέσουμε“.
Ο Ronai αποκαλύπτει ότι το ΡΚΚ λάμβανε ακόμα και κωδικοποιημένα μηνύματα από στελέχη των ΤΕΔ: “Μας ερχόταν χάρτες. Στρατιωτικοί, ειδικοί χάρτες. Υπήρχαν και σχεδιαγράμματα. Σχετικά με το που ήταν τα αστυνομικά τμήματα, ο αριθμός των στρατιωτών καθώς και ειδικές πληροφορίες για τους διοικητές τους. Ενίοτε μας ερχόταν και κρυπτογραφημένες πληροφορίες. Αυτές τις αποκωδικοποιούσαν κάποιοι από εμάς που είχαν στρατιωτική προέλευση“.
H ομολογία του Κούρδου πρώην αντάρτη έρχεται να επιβεβαιώσει την ύπαρξη πυρήνων στο εσωτερικό του τουρκικού στρατεύματος που επιθυμούν τη συντήρηση της εμπόλεμης κατάστασης στη γείτονα, είτε υπονομεύοντας συστηματικά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις (βλ. Σκάνδαλο συγκλονίζει την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία) είτε ενισχύοντας ποικιλοτρόπως τον αντίπαλο (βλ. Πρωτοφανείς ισχυρισμοί από πρώην συνεργάτη του τουρκικού Γενικού Επιτελείου).
Με πληροφορίες από tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου