Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Εφθασαν και οι άλλες δύο γεννήτριες ισχύος 35 ΜW Στο πλαίσιο της σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ ΑΗΚ και Energy International

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Εφθασαν και οι άλλες δύο γεννήτριες ισχύος 35 ΜW


Στο λιμάνι Λεμεσού κατέπλευσαν λίγο μετά τις 17.00 τα εμπορικά πλοία Nordana Andrea και MSC Antwerd, τα οποία μετέφεραν στην Κύπρο ηλεκτρογεννήτριες, συνολικής ισχύος 35 ΜW, στο πλαίσιο της σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ ΑΗΚ και Energy International.


Όπως δήλωσε ο Βοηθός Διευθυντής Αγορών της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, Γιάννης Τσουλόφτας, ''η ΑΗΚ προχωρεί γοργά, σταθερά και αποτελεσματικά στην επίτευξη του στόχου της για αύξηση του παραγωγικού της δυναμικού, σύμφωνα με τους αρχικούς της σχεδιασμούς και σύμφωνα με την εντολή που έχει λάβει από την πολιτεία''.

''Με την άφιξη στο λιμάνι Λεμεσού των 2 πλοίων σήμερα, ολοκληρώνεται η μεταφορά στην Κύπρο όλου του εξοπλισμού, στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογράψει η ΑΗΚ με την Energy International'', είπε ο κ. Τσουλόφτας, προσθέτοντας ότι τα δυο εμπορικά πλοία μετέφεραν 84 συνολικά εμπορευματοκιβώτια με γεννήτριες, μετασχηματιστές, δεξαμενές καυσίμων και εξοπλισμούς διακοπής.

Τόνισε επίσης ότι ''η ΑΗΚ είναι πανέτοιμη να δεχθεί στο δίκτυο της τον εξοπλισμό και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προεργασίες και διευθετήσεις και χωρίς καμιά καθυστέρηση αναμένεται να συνδεθούν στο δίκτυο της Αρχής και να τεθούν σε λειτουργία μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου''.

Οι ηλεκτρογεννήτριες αναμένεται να μεταφερθούν στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Μονής, το αργότερο μέχρι αύριο και όπως ανέφερε ο κ.Τσουλόφτας, ''σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΑΗΚ αλλά και της ΡΑΕΚ, με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των γεννητριών που έχουν παραληφθεί, θα μπορέσει να επέλθει οριακή επάρκεια στην κάλυψη των αναγκών για ηλεκτρισμό''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου