Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Ομήρου- Michael Grimm

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/412976


Τον Ρεπουμπλικανό Ομοσπονδιακό βουλευτή Νέας Υόρκης Michael Grimm, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, δέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.



Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή του για τις θέσεις αρχών του Αμερικανού βουλευτή σε ζητήματα που άπτονται των δικαίων του Κυπριακού λαού και την ιδιαίτερη ευαισθησία, που επιδεικνύει, στο θέμα της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς και χριστιανικών εκκλησιών στα κατεχόμενα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
Ενημερώνοντας τον κ. Grimm για τις τρέχουσες εξελίξεις στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε απαισιοδοξία για τη δυνατότητα αίσιας έκβασής τους, λόγω της πάγιας και κορυφούμενης τουρκικής αδιαλλαξίας. Ακρως ενδεικτικές της στάσης αυτής της Τουρκίας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής, είναι οι προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα, εξ αφορμής της 37ης επετείου της τουρκικής εισβολής.
Επιπρόσθετα, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, η Κυπριακή Δημοκρατία δέχεται απροκάλυπτες απειλές από την Τουρκία κατά της άσκησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, όσον αφορά στην έρευνα και εκμετάλλευση ενδεχόμενων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Βουλής κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να προηγηθεί συμφωνία επί των εσωτερικών πτυχών της λύσης, ενώ τη διάσκεψη θα πρέπει να απασχολήσουν αποκλειστικά και μόνο οι εξωτερικές πτυχές του προβλήματος.
Από πλευράς του, ο κ. Grimm ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Βουλής για την ενημέρωση, καταδίκασε τη βεβήλωση χριστιανικών μνημείων στα κατεχόμενα.
Υπογραμμίζοντας τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κύπρου, ο κ. Grimm διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για την πρόθεσή του να συμβάλει ενεργότερα στην περαιτέρω προώθησή τους, ειδικότερα στον κοινοβουλευτικό τομέα. Υπογραμμίστηκε δε, εκατέρωθεν το ουσιώδες έργο που επιτελεί η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και γενικότερα η ομογένεια προς την κατεύθυνση αυτή.
Κατά τη συνάντηση, αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με τις επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Τον Αμερικανό βουλευτή συνόδευαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής Πανίκος Παπανικολάου και ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Grimm, Christofer Berardini.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου