Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Στο κυνήγι του Καντάφι δυνάμεις SAS,από τη Βρετανία.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7835

Το ΝΑΤΟ παρέχει πληροφορίες και μεθόδους ανίχνευσης στους λίβυους αντικαθεστωτικούς που αναζητούν τον Μουάμαρ Καντάφι και τους γιους του, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Αμυνας Λίαμ Φοξ. 

  

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το ΝΑΤΟ παρέχει πληροφορίες και μεθόδους ανίχνευσης στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο για να τους βοηθήσει να εντοπίσουν τον συνταγματάρχη Καντάφι και άλλους αξιωματούχους του καθεστώτος", τόνισε ο Φοξ στο Sky News. 

  

Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της Daily Telegraph ότι βρετανικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στη Λιβύη και συμμετέχουν στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. 

    

  

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε καναδική εταιρία, οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί χρησιμοποιούν ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στις επιχειρήσεις κατασκοπείας των στρατευμάτων του Καντάφι. 

   

Ο επικεφαλής της εταιρίας Zariba Τσαρλς Μπάρλοου, πρώην ανώτατος αξιωματούχος του καναδικού στρατού, μετέβη στις αρχές Ιουλίου στη Μισράτα για να εκπαιδεύσει τους αντάρτες στη χρήση του αεροσκάφους, που ζυγίζει μόλις 1,5 κιλά, ελέγχεται με τηλεχειρισμό και κοστίζει 100.000 δολάρια. 

    "Οι αντικαθεστωτικοί ήθελαν να γνωρίζουν που βρίσκονται τα κυβερνητικά στρατεύματα, αλλά δεν διέθεταν τον κατάλληλο εξοπλισμό", διευκρίνισε ο Μπάρλοου και πρόσθεσε πως οι αντικαθεστωτικοί που συνάντησε δεν ήταν πρώην στρατιώτες του λιβυκού στρατού, αλλά πολίτες χωρίς πείρα στον χειρισμό τέτοιων μηχανημάτων. 

  

"Ομως μέσα σε ένα απόγευμα έμαθαν πως να κάνουν το αεροσκάφος-μινιατούρα να πετά", κατέληξε ο ίδιος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου