Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΟΔΟΣ G 20 Σαρκοζί προς Πεκίνο: Στηρίξτε την παγκόσμια οικονομία

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63331285

  Έκκληση στην Κίνα να διαδραματίσει "ουσιαστικό ρόλο" στην στήριξη της παγκόσμιας οικονομίας απηύθυνε ο Νικολά Σαρκοζί κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Πεκίνο.

Σαρκοζί προς Πεκίνο: Στηρίξτε την παγκόσμια οικονομία



Μετά τη συνάντησή του με τον κινέζο ομόλογό του Χου Ζιντάο, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι "η σύνοδος της G20, (που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Νοεμβρίου στις Κάννες), πρέπει να αποτελεσματική, πρέπει να είναι αποφασιστική και πρέπει να πάρει μέρος στην ανάκαμψη της παγκόσμιας ανάπτυξης. Είναι ένα σημαντικό καθήκον και η Κίνα παίζει ουσιαστικό ρόλο σε αυτό".
Η Γαλλία προεδρεύει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G7 που θα διεξαχθεί στην Μασσαλία στις 9-10 Σεπτεμβρίου με βασικό θέμα στην ατζέντα τις εξελίξεις στην διεθνή οικονομία. Τον Οκτώβριο θα διεξαχθεί σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της G20 στο Παρίσι.
Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως η στήριξη της Κίνας είναι ουσιώδης για την επίτευξη των στόχων της G20 για την χάραξη ενός οδικού χάρτη, ώστε να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές ανισορροπίες, οι κερδοσκοπικές κινήσεις στις αγορές και η αστάθεια στις τιμές των εμπορευμάτων.
Η Κίνα ανησυχεί για την ευρωπαϊκή κρίση του χρέους και ελπίζει πως η Ευρώπη θα λάβει μέτρα για να προστατεύσει τις κινεζικές επενδύσεις στη Γηραία Ήπειρο, δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο προς τον γάλλο ομόλογό του Νικολά Σαρκοζί που επισκέπτεται το Πεκίνο.
Από την πλευρά του ο Χου είπε στον Σαρκοζί πως η Κίνα ελπίζει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα μπορέσει να παραμείνει σταθερή και έχει εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή οικονομία και το ευρώ, μετέδωσε η κινεζική τηλεόραση.
"Η Κίνα ανησυχεί για την επίδραση της κρίσης του χρέους της ευρωζώνης και ελπίζει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα μπορέσει να διατηρήσει τη σταθερότητα και ελπίζει ότι οι ενδιαφερόμενες χώρες θα μπορέσουν να επιτύχουν στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις τους", δήλωσε ο Χου.
"Η Κίνα έχει εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή οικονομία και στο ευρώ και είμαστε σίγουροι πως η Ευρώπη έχει τη σοφία και τις ικανότητες για να υπερβεί τις σημερινές δυσκολίες και να διατηρήσει οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να είναι για την Κίνα μία από τις κύριες επενδυτικές αγορές της και ελπίζουμε ότι η Ευρώπη θα λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των κινεζικών επενδύσεων εκεί", τόνισε ο κινέζος πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου